Crkva u srpskom horoskopu 2013.

drugi članci

Najnovija dešavanja u Srpskoj pravoslavnoj crkvi nas navode da ponovo pogledamo kako sve to izgleda u mundanom horoskopu naše države.

Iako je glavni srpski horoskop, takozvani genetski, nastao 4. januara 1217, tokom istorije svako prekrajanje, stupanje u savezništvo ili proglašavanje novog ustava, formiralo je i pomoćnu mundanu kartu koja je davala informacije za tekući period koji bi nakon toga nastupio.

Poslednji je nastao dva dana nakon što je Crna Gora proglasila nezavisnost.

Dakle, novi period računamo sa 5. junom 2006. godine.

Odmah na početku bilo je vidljivo da je trenutak nastanka države nagovestio velike probleme u devetom mundanom polju koje, između ostalog, predstavlja pozornicu institucija visokog obrazovanja, školstva i crkve.

U tom polju se nalazi Sunce u znaku Blizanaca, pa to na prvi pogled ne deluje loše. Međutim, ovo polje je pod prirodnom vladavinom znaka Strelca čiji se vladar Jupiter oseća prognano u znaku Blizanaca.

To znači da se sva simbolika koju ovo polje predstavlja, nalazi proterano u novoformiranoj državi.

CRKVA U SRPSKOM HOROSKOPU

Da se jačina ovakvog položaja uveliko oseća, znamo ne samo po problemima sa kojima se suočavaju naše visokoobrazovne institucije, već i po svemu što se dešava u crkvi.

Naime, nije tajna da se naša crkva već godinama bori sa raznoraznim unutrašnjim strujama koje su naročito počele da jačaju nakon upokojenja patrijarha Pavla.

Upravo Jupiter (patrijarh) u znaku Škorpije (smrt), i to u drugom polju srpskog horoskopa, opisuje da je njegovim odlaskom naš narod u veri izgubio samopouzdanje. I ne samo to. Vladar Škorpije je Mars u bliskom aspektu sa Saturnom koji predstavlja jedan od najdestruktivnijih aspekata u astrologiji, a on predstavlja dalji sled događaja.

Izvitoperenost i deformisanost ovog aspekta sa jedne strane, i „proteranost“ vere i morala u devetom polju sa druge strane, formiraju astrološku sliku teških vremena sa kojima se naša crkva sada suočava.

crkva u srpskom horoskopuOsim toga, ovakva konstelacija govori o tome da će se crkva suočavati sa sve većim i većim problemima.

Upravo ovo što se ovih dana dešava, teški skandali u kojima su akteri čak i vladike, saznanja da se sve to dugo znalo a ništa nije preduzimalo, zvuči poražavajuće, čak i u ovako lošem horoskopu. Treba pogledati urušavanje ugleda naše crkve i obnarodovanje skandaloznih sadržaja

Ovo se u ovom trenutku ne dešava slučajno.

Naime, u ovom horoskopu, šesta godina od nastanka države donosi presudne događaje. To je počelo leta 2012. i upravo ovih dana poprima rezultate.

Javne neprijatelje i finansije predstavlja planeta Mars, a državnu teritoriju Saturn. Spoj ove dve planete govori o velikom iskušenju kroz koje trenutno prolazimo. Obzirom na to da ovaj aspekt predstavlja i ratnu opasnost, nije bez težine izjava nekih političara, da nemamo mnogo izbora osim da se povinujemo. Uključenost polja finansija i prisustvo Jupitera u njemu, daje prividno ekonomsko opravdanje, ali stvarna slika ove astrološke postavke je izbegavanje novih ratnih stradanja.

TEŠKA VREMENA ZA SPC
Tranzit Saturna preko Jupitera u drugom polju, osim opasnosti bankrotstva, donosi i naplatu dugova, ne samo u materijalnom, već i u duhovnom smislu. Ako ne sada, onda do kraja 2014. godine Srpska pravoslavna crkva, ako želi da opstane, mora pretrpeti ozbiljne korenite promene, a da bi se to desilo, prvo treba da se oslobodi svih zataškanih problema, jer astrološko učenje kaže da Saturn ne prašta. Dugovi moraju biti plaćeni, ako ne milom, onda sasvim sigurno – silom.

Suzana BAN (maj, 2013. godine)

drugi članci

spot_img

interesantno