Astro analiza poznatih: Vladimir Putin

drugi članci

Na samom početku, da se podsetimo čuvene izjave Vladimira Putina: „Onaj ko uzme oružje, biće uništen. A sa svima ostalima možemo da razgovaramo“.

Ovo je samo jedna od kategoričnih izjava čoveka, čija je pojava unela pometnju i svojevremeno najavila dolazeću preraspodelu snaga i moći na svetskoj političkoj sceni.

VLADIMIR PUTIN HOROSKOP

Reč je o Vladimiru Putinu, višegodišnjem predsedniku i premijeru Rusije.

Ukoliko želimo da ilustrujemo temu Vage i simboliku dolazećeg tranzitnog Saturna u njoj, neizbežno je da se osvrnemo na trenutno najmoćnijeg predstavnika ovog znaka koji upravo u svom natalnom horoskopu ima – sabor planeta u ovom znaku. Među njima, najvažniji za ovu priču, svakako je Saturn.

Putin je rođen 7. oktobra 1952. u Lenjingradu.

U svom natalnom horoskopu ima Sunce u znaku Vage i ascendent (podznak) u beskrupuloznom znaku Škorpije. Ova kombinacija sama po sebi govori o jednoj opasnoj i odlučnoj prirodi, ali ne dovoljno da bi opisala ličnost o kojoj je reč.

On u svom 10. polju, prirodnom polju Jarca, polju moći i odluka, osim Sunca, ima i stelijum planeta Saturn, Neptun i Merkur i to sve u znaku Vage.

Ovakva fuzija energije, i to u znaku koji prirodno vlada politikom i diplomatijom, pa još u polju visokih državničkih položaja, dala je moć ovom čoveku da Rusiju, koja je bila na kolenima, podigne iz pepela i napravi od nje svetsku silu od koje danas zaziru doskorašnji neprikosnoveni moćnici.

Neverovatan dar koji je Saturn u Vagi dao ovom čoveku, jeste upravo moć da i kad zvecka oružjem, to radi na uljudan i kulturan način kakav je svojstven samo Vagama.

Ledeni pogled i pravedno srce

Beskompromisno odlučan, ovaj čovek, ledenog pogleda i pravednoga srca o sebi kaže:

Učio sam lekcije i doneo zaključke… Ni prema kome se ne treba ponašati grubo i sve treba poštovati… Ne sme se ulaziti u konflikt bez krajnje potrebe, ali ako se nešto ipak dogodi, treba krenuti od toga da nema povlačenja… U svakoj tuči se mora ići do kraja i mora se tući kao u poslednjoj odlučnoj bici.“

Ova Putinova izjava je školski primer suštinske simbolike odlučnosti i surovosti Saturna i pravdoljubivosti Vage. U nekoliko rečenica, nabrojano je niz Saturnovskih reči: od lekcije, zaključka, grubosti, pa do poštovanja, odnosa prema povlačenju, kao i doživljaju da se svaka bitka bije kao da je poslednja.

Potpuna simbolika ove planete, iskazana rečima premijera Rusije, opisuje da samo stroga pravednost, odlučnost i spremnost na žrtvu obećavaju vlasniku ovakvog aspekta – uspeh i snagu da dobije čak i naizgled izgubljenu bitku.

(Tekst objavljen 2012. godine u Frankfurtskim Vestima)

AMERIČKA DIPLOMATIJA NEMA ODGOVOR
Kontroverzna ličnost, koja se drznula da se na potpuno nov, diplomatski način suprotstavi velesili zvanoj Amerika. Čovek koji unutrašnje probleme svoje države rešava na nepopularan način, a ipak zadržava veliku popularnost.

Putin, „sasvim slučajno“ ima Saturna samo tri stepena udaljenog od Saturna u horoskopu SAD. Astrološki aspekt konjukcije ukazuje upravo na diplomatsku borbu u kojoj su Amerikanci konačno dobili ne ravnopravnog, već zbog stelijuma ostalih planeta, sasvim izvesno – jačeg protivnika.

drugi članci

spot_img

interesantno