Rusija i Ukrajina, dokle ide bezumlje?

drugi članci

Rusija – Ukrajina, astrološka analiza

Astrološke analize nisu priča o pravdi ili nepravdi. One su jednostavno tumačenje simbolike planeta koje se nalaze na određenom položaju. U tom smislu, svako od ličnosti ili država koje ću u tekstu obuhvatiti, nisu entiteti koje procenjujem u svetlu dobra ili zla, već isključivo u astrološkoj simbolici koja ukazuje na to šta se, u ovom trenutku, planetarno dešava.

Dakle, sledi jednostavna astrološka analiza situacije kojoj smo svi svedoci, a tiče se aktuelnog sukoba između Rusije i Ukrajine.

ŠTA ĆE BITI?

Dramatične vesti stižu iz sata u sat. Planeta iščekuje ekspresno rešenje, strepeći od 3. svetskog i nuklearnog rata. Pored ovog sveprožimujućeg straha, nametnulo se i suludo pitanje – ko za koga navija. Reklo bi se, još jedna bolna kosmička lekcija o tome na šta se svela ljudska misao u 21. veku. Velika epidemija nam nije bila dovoljna, a stigla je u ciklusu Saturnovog tranzita u Vodoliji koji će trajati do polovine 2023. godine. Dakle, koronu bacamo u zaborav, stigao nam je rat.

Ali, hajde da vidimo kako izgleda astrološka konstelacija većine aktera koji su uključeni u jezivu sliku koja nas je zapljusnula.

Za krajnju astrološku procenu potrebno je mnogo više prostora, ali, za kratak osvrt baziraću se na, trenutno, najeksponiranije aktere. Dakle, horoskop predsednika Rusije (stari tekst o Rusiji) Vladimira Putina, predsednika Ukrajine Volodima Zelenskog i mundani horoskop Ukrajine. Ipak, važno je napomenuti da je za kompletnu analizu potrebno sagledati NATO, Evropsku uniju, Kinu, Ameriku, Bajdena, Džonsona, Makrona, Nemačku, Tursku… pa i sve lidere na Balkanu kao i horoskope naših država.

Putin je aktivaciom svoga Marsa pokrenuo unutrašnji lični časovnik i krenuo je putem bez povratka

Za početak, osvrnimo se na deo horoskopa Vladimira Putina (više o njemu, pročitajte u tekstu koji sam napisala davne 2012. godine u Frakfurtskim vestima). Pored opsežne analize na raznim nivoima, dovoljno je reći da on u ovaj sukob nije ušao politički, vojno ili strateški. Tranzitni Saturn na njegovom progresivnom Marsu egzaltirao je frustraciju koja je tinjala godinama. Nije se Putin, u svom govoru pre početka vojne intervencije, slučajno osvrtao na decenije koje su iza nas. Ovaj astrološki aspekt predstavlja jednu od najtežih frustracija koje u ličnosti bude bes, destrukciju i mržnju. Dakle, Putin je u napad na Ukrajinu ušao spreman da ide, beskompromisno, do kraja. S obzirom na to da je ovo veoma loš pokazatelj za bilo kakvo, eventualno, odustajanje, već samo ovaj aspekt nagoveštava da su Rusi krenuli na sve ili ništa. Drugo, Saturn/Mars su u opoziciji s Plutonom u Lavu, u Putinovom 7. progresivnom polju. Ovo polje predstavlja otvorene neprijatelje i uvek je uključeno u sliku sukoba, pa i ratnog. Ako na ovo dodamo segmente natalnog horoskopa gde je naglašen Mars (glavna planeta u njegovom horoskopu) u Strelcu na tački galaktičkog centra koji pojačava ego i transformiše Sunce do najviših dimenzija, nije teško uvideti da Vladimir Putin nema dilemu, ako bude trebalo, ići će do kraja. Ipak, bez obzira na krajnji ishod ovog rata, Putin je aktivaciom svoga Marsa pokrenuo unutrašnji lični časovnik i krenuo je putem bez povratka.

Vladimir Zelenski je čovek koji je sve smeo da postane, samo ne predsednik jedne države

S druge strane, Vladimir Zelenski, predsednik Ukrajine je čovek koji je sve smeo da postane, samo ne predsednik jedne države. Njegov horoskop je knjiški primer kako horoskop predsednika prikazuje sudbinu naroda. On na vrhu svog četvrtog polja (teritorija  države) ima Mesec (narod) u Lavu, u lošem aspektu s Uranom (rasturanje, bežanje). Dakle, njegov horoskop je nagovestio raspad teritorije, narod u egzodusu i stradanju. I, ne samo to: tranzitni Saturn se nalazi tačno na vrhu desetog polja, na tački koja predstavlja njegov status koji će biti srušen. Tu negde kod njegovog Meseca i Saturna nalazi se i Putinov Pluton… Kratko rečeno, Zelenski je čovek koji je uživljen u ulogu (Mesec u Lavu), potpuno nesvestan uzaludnosti sopstvene gordosti i inata, pa i po cenu opstanka države ali i sopstvenog života. Ponosno stoji ispred devastiranog naroda napajajući se planetarnim aplauzom nesvestan da planete u njegovom horoskopu najavljuju težak kraj.

Narod Ukrajine je naseo na kolektivnu hipnozu, nesvestan da je proračunato žrtvovan

Ukrajina – mundani horoskop ove države ukazuje na cepanje države, odvajanje vlasti od naroda koji je predstavljen Mesecom u Vodoliji, baš tu gde je sada tranzitni Saturn, ovo je slika strašnog stradanja. I, ne samo to, kvadrat s Plutonom iz Škorpije, a u egzaktnoj opoziciji s Putinovim natalnim Plutonom, astrološka je slika tragedije. Astrološki gledano, velika je ljudska tragedija scensko nastupanje njihovog predsednika koji ih gura uzaludnu borbu koja vodi do totalnog uništenja. Besmisleno masovno stradanje zarad nečije životne pozorišne uloge. Potpuno je neverovatno da je ovaj narod naseo na kolektivnu hipnozu nesvestan da je proračunato žrtvovan od strane zapadnih sila kako bi se Rusija oslabila i gurnula u višedecenijsku izolaciju.

U trenutku dok čitate ovaj tekst (objavljeno 6. marta 2022.), tranzitni Mars, bog rata, je već izašao i prošao tačku sopstvene egzaltacije na kojoj već neko vreme “sedi” još opasniji, brat Pluton. Ovaj prelaz menja scenografiju i pomera platformu sukoba. Ukoliko ovo ne bude prekretnica da sve stane, drugi scenario može biti intenziviranje avijacije, zveckanje oružjem od strane NATO-a, a možda i novi ratni požari na drugim mestima na našoj planeti.

O tome da li je Ukrajina svesno žrtvovana od strane svetskih sila i ko će se kako postaviti u odnosu na situaciju čitajte naredne nedelje, u dodatku Život plus. I, naravno, gde su u svemu tome Srbija i Balkan.

(sreda, 1. mart 2022. godine)

(Nastavak teksta, objavljen 14. marta,
u dodatku Život plus, čitajte ovde)

drugi članci

spot_img

interesantno