Pun Mesec u Lavu (5.2.2023.)

drugi članci

DVE NEDELJE SUKOBA
I UNUTRAŠNJIH NEMIRA

Pun Mesec u Lavu tenzijom puni naredne dve nedelje. Ovakav tranzit u prvi plan donosi potrebu za korišćenjem samosvesti, otvorenog uma i prilagođavanje neočekivanim promenama koje se mogu odigrati u narednom periodu, od 5. do 20. februara 2023. godine.

Kada se Sunce nađe nasuprot Mesecu (180 stepeni) vidimo suprotstavljane sile, kao što su posao protiv kuće/privatnosti. Ovo stvara unutrašnju tenziju kao i spoljne pritiske. Sve to dovodi do sukoba i kriza koje crpe energiju.

Mesečevi kvaliteti (emocije i instikti) dostižu vrhunac u vreme ovakvog tranzita. Da bi se prevazilazili izazovi koristi se povećana emocionalna snaga, a sve to može prouzrokovati nesklad. Zbog toga, kada su mesečeve mene, osećamo psihološko/emotivne oscilacije, preosetljivost, razdražljivost i sklonost snažnim promenama raspoloženja.

Ova Mesečeva mena se dešava u znaku Lava i obojena je dodatnim aspektom, a to je kvadrat s Uranom. Ovo stvara visoko nabijenu električnu energiju koja se može manifestovati kao neoičekivana i iznenadna promena, uzbuđenje i neobični događaji. Nemirni osećaj i gotovo kompulsivna potreba za stimulacijom dovodi do brzih promena raspoloženja, emocionalnih izliva i ekscentričnog ponašanja.

Članak u nedeljnom dodatku „Život plus“ (VEČERNJE NOVOSTI), 5.2.2023.

Očekujući nešto novo možete postati nemirni i uznemireni. Instikti i refleksi su snažni i brzi, ali najverovatnije i netačni. Zbog toga se ne savetuje da se tokom ove faze sprovode promene jer nose rizik previda kao i mogućnosti sukoba, haosa i nezgoda.

Snažna potreba za nezavisnošću prouzrokuje probleme u vezama, a na to naročito ukazuje i kvadrat Venere i Marsa tokom februara. Dakle, može se reći da pun Mesec u Lavu najavljuje izazovan period za ljubavne odnose, veze i partnerstva. Nepovoljan aspekt Urana i Meseca u ovoj fazi može se prevazići bliskošću i prijateljskim nastupom u bilo kakvom diskusiji u kojoj se možete zadesiti.

Dakle, Uran je planeta koja najviše utiče na atmosferu u narednom periodu. Najavljuje naglašenu dinamiku i visoko nabijenu energiju, kao struju. Niska samosvest, tvrdoglavost i nespremnost da se menja i prilagođava dovešće osobu u nepovoljne promene, greške i nezgode.

Ali uz samosvest i fleksibilnost, moguće je energiju usmeriti u uzbudljive prilike i istaknuta dostignuća. Ovo je posebno važno ako naporno radite, ali pravite i pauze da se okrepite. Obećavajuće oblasti su one kojima vlada Uran, uključujući nauku, kompjutere, internet, tehnologiju, alternativnu energiju, pronalaske, inovacije, veštačku inteligenciju, vazdušna putovanja i svemirska putovanja. Takođe, period je dobar za astrologiju i sva humanitarna, društvena i ekološka pitanja.

Astrološki, na pun Mesec utiče prethodni mlad Mesec. Mlad Mesec, 21. januara, nosi rizik od ishitrenog razmišljanja koje vodi do impulzivnih radnji. Ali sa strpljenjem i predumišljajem, možete implementirati briljantne i genijalne ideje.

Uticaj ovog tranzita od 5. februara traje dve nedelje, kada nastupa mlad Mesec, 20. februara. Ova sadašnja, opadajuća faza je dobra za oslobađanje i otpuštanje, odmaranje, lečenje, regeneraciju, meditaciju, uklanjanje nereda, berbu, orezivanje i šišanje.

Na udaru ove mesečeve mene mogu se naći sve osobe kojima se u natalnom horoskopu na ovom mestu nalazi neka osetljiva tačka kao i Lavovi, Vodolije, Bikovi i Škorpije.

 

drugi članci

spot_img

interesantno