Zašto zvezde nisu naklonjene crkvi

drugi članci

Srpska crkva suočava se sa izazovima. Da bismo astrološki analizirali šta se dešava, potrebno je protumačiti kakvo je polje koje simboliše sveštenstvo i religiju, a to je deveto polje mundanog horoskopa.

SRPSKA CRKVA

U prirodnom horoskopu vladar ovog polja je znak Strelca i planeta Jupiter. A u horoskopu naše države, ovo polje počinje u znaku Blizanaca sa Suncem u njemu.

Jednostavnom astrološkom logikom, ako se uzme u obzir da je planeta Jupiter u znaku Blizanaca „u izgonu“, to govori da ovakav položaj devetog polja u horoskopu Srbije – nije povoljan po crkvu i sveštenstvo.

Astrološki izraz „u izgonu“ u praktičnom smislu znači da će se narod ove države vremenom udaljiti od svoje crkve, i obrnuto, da sveštenstvo može svojim pogrešnim postupcima iskompromitovati suštinski značaj ovog polja, što za rezultat može dati narodno razočaranje u religijske oce a s vremenom, i u samu religiju.

Intrige i skandali

Međutim, ovakvo deveto polje ne bi bilo toliko opasno, da u njemu nije Sunce koje trpi jako izazovan i loš aspekt od strane Urana u Ribama.

To znači, da će institucije koje predstavlja ovo polje često potresati intrige i skandali (Uran u Ribama), i to uvek povezano sa nekim novcem (trigon sa Jupiterom u drugom polju srpskog horoskopa).

Sunce predstavlja i čoveka koji je na vrhu ove institucije, pa je za očekivati i pad popularnosti novoizabranog patrijarha, koji ovo svojim delima ne mora zaslužiti. Osim toga, ovo ukazuje i na mešanje države, što u ovom slučaju nije produktivno, jer sve što ona bude preduzela, ostaće na nivou intriga, pogrešno protumačeno.

S druge strane, bitno je kako je pozicioniran Jupiter, prirodni vladar sveštenstva i crkve, koji je u srpskom drugom polju u Škorpiji.

Jupiter je „napadnut“ kvadratom Marsa i Saturna.

Osim što u ekonomskom smislu ovaj aspekt ukazuje na propadanje i stečajeve firmi, loš rad berze i brz rast troškova života koji najviše pogađa prosečne građane, u religijskom smislu, značenje se već vidi u žestokim sukobima unutar sveštenstva, svađama, mešanju policije, pa čak i fizičkim obračunima do kojih može doći.

Dalje, Merkur koji prirodno vlada Blizancima, smešten je u znaku Raka čiji je Mesec na samom Ascendentu srpskog horoskopa. Ovakav položaj i kvadrat između ove dve planete, ukazuje na veliko narodno interesovanje za ovu temu, kao i žučne verbalne sukobe koji se mogu manifestovati čak i unutar samih porodica.

Obzirom na to da su vera i religioznost naroda jedne države jedan od činilaca suštinskog identiteta tog naroda, može se uočiti koliko je ovakvo polje srpskog horoskopa opasno po samu državu.

Kako ovo prevazići

Pošto je u „genetskom“ horoskopu Srbije nastalom 4. januara 1217. godine, deveto polje mnogo povoljnije u odnosu na poslednji horoskop Srbije, astrološka sugestija bi bila da se sistem vrednosti mora vratiti na početak, svojim korenima.

MEŠANJE DRŽAVE
Poslednja dešavanja u SPC sa raščinjenim vladikom Artemijem, potvrđuju nepovoljnost srpskog horoskopa. Mešanje države, intervencija policije, kao i veliko interesovanje javnog mnjenja i ubuduće će se ponavljati.

Suzana Ban, 2011. godine

drugi članci

spot_img

interesantno