Suzana Ban, astrolog i Reiki master učitelj

drugi članci

Dobro došli, ja sam Suzana Ban.

Ne bih mogla da odredim tačan trenutak kada sam počela da se interesujem za astrologiju, ali prvobitni impuls je vezan za ranu radoznalost prema ezoteriji i parapsihološkim fenomenima. Vrlo rano sam se opredelila za astrologiju koja kao takva postaje prva ljubav na mom putu duhovnosti.

Kasnih 80-tih do mene su stigle razne knjige u kojima sam tražila odgovore na pitanja. Postepeno, ulazeći u tajne astrologije kroz svoj, a posle i horoskop meni dragih ljudi, do mene su stizali prvi fascinantni dokazi da astrologija nije puka dnevna zabava, već vrlo ozbiljno i sveprožimujuće učenje kojim je obuhvaćeno kompletno postojanje na Zemlji. Preteča svih nauka. Jer, čovek na Zemlji prvo što je primetio, bio je uticaj nebesa na život na Zemlji.

SUZANA BAN ASTROLOG

Vremenom, moja radoznalost i istraživački duh su se sve više rasplamsavali, pa od 1995. godine astrologija postaje moj neizbežni saveznik u proučavanju ljudskog ponašanja. Dugogodišnje iskustvo i neprestano postavljanje uobičajenih laičkih pitanja, naveli su me da svoju ljubav i hobi podignem na profesionalni nivo, gde se jasno zauzimaju pozicije klijent/astrolog.

Astrološki rad predstavlja večito učenje, proučavanje i napredovanje. Na tom putu prolazila sam različite faze od kojih bih istakla proučavanje uticaja stepenova, kao i suštinsko značenje tvrdnje da karakter čini sudbinu.

Iako sam u jednoj fazi bila spremna da poverujem drugačije, iskustvo me je poučilo da suštinska razlika između psihološke i „egzaktne“ astrologije ne postoji, već postoji razlika u cilju tumačenja – što za rezultat daje praktičnu vrednost astrologije. Drugim rečima, „egzaktna“ astrologija podrazumeva pretpostavku da će astrolog direktno prognozirati, to jest proreći budućnost, a to, po mom mišljenju, može naneti nesagledivu štetu klijentu. Prava svrha i vrednost astrologije je da, upravo suprotno, osobi pojasni mehanizme kako i zašto može doći do određenih događaja, i istovremeno uputi klijenta kako da isti izbegne ili ublaži. Naravno, prognoze postoje, ali ne kao „pogodak“.

Prognoza je upozorenje na koje klijent treba da obrati pažnju.

Velikim iskustvom moje znanje je zaokruženo u jednu celinu, iz koje svaki naredni korak vodi u nove astrološke dimenzije koje postaju nepresušna inspiracija u daljem proučavanju i radu sa klijentima. Na tom putu beskrajnu zahvalnost na podršci dugujem meni dragim ljudima, na prvom mestu suprugu i našem prijatelju „dokturu“ koji su me bezbroj puta razumeli, čak i onda, kada to nije bilo lako. Proučavati astrologiju znači živeti u skladu sa zakonima Univerzuma, a nekada ih samo onaj ko ih tumači, razume.

  • Od 2009. do 2016. godine pisala sam za frankfurtske „Vesti“ i portal „Vesti-online“.
  • Od 2016. godine pripremam dnevni horoskop za Večernje Novosti.
  • Od 2019. pripremam astrološki tekst za nedeljni dodatak u Večernjim Novostima „Život plus“, kao i nedeljni i mesečni horoskop.
  • Tokom 2019. godine izašla je serija mojih tekstova u časopisu „Treće oko“.
  • Od 2016. redovno dajem godišnju prognozu u specijalnom izdanju časopisa „Treće oko“.

SUZANA BAN REIKI MASTER UČITELJ

Od 2014. godine inicirana sam u I i II stepen Reikija, 2020. U III (master) stepen, a 2022. u IV (učiteljski) stepen čime se moj razvojni put uobličio u stazu na kojoj su moja iskustva poprimila nove dimenzije, pa se i astrološko učenje usmerava u pravcu duhovnog razvoja i isceljivanje primarnog disbalansa koji smo rođenjem dobili, a koji se, posvećenim radom, može korigovati kako bismo život usmerili u pravcu koji je najbolji za nas.

Zbog toga, za mene astrologija ne predstavlja drevnu nauku proricanja, već napredan „alat“ kojim ćemo se potpomoći na putu ka svom izvornom biću. U radu sa klijentima, ovaj specifičan način tumačenja pomaže u „dijagnostici problema“, s ciljem da klijent, nakon konsultacija sa mnom, odlazi obogaćen dragocenim znanjem koje mu je neophodno u suočavanju sa životnim preprekama koji su ga, na prvom mestu, najčešće i doveli kod mene.

U mastera energetske ekologije, Eko Rei, inicirana sam 2021. godine.

Više o mom radu s klijentima >> ovde <<

Živim i radim u Beogradu.

PAR REČENICA O SAJTU
Potpuno začarana i zaljubljena u ovu drevnu nauku, 2006. godine, odlučila sam da uz podršku meni dragih ljudi napravim sajt koji sam nazvala „Astrosvaštara“. Želja mi je da tekstovi ne budu predugački, da izbegnem nabrajanja i čuvene formule određenih dejstava, i da ovo bude mala doslovno rečeno „svaštara“, lagana za čitanje a opet dovoljno provokativna da vas navede da razmislite o astrologiji.

U 2006. godini „Astrosvaštara“ je osvežena novim izdanjem u kojem je, osim novog rešenja grafičkog izgleda sajta, proširena i novim projektom, kakav je online škola astrologije. Zbog toga, svi tekstovi na sajtu i dalje ostaju kratki i sažeti, ali sada sa mogućnošću da svoja interesovanja upotpunite u školi.

Na sajtu je detaljno objašnjen i način rada sa klijentima, što je u prethodnom izdanju bilo nedovoljno jasno, pa sam na osnovu vaših pitanja koja su pristizala, izvela objašnjenja koja će, nadam se, u ovom izdanju sajta biti značajan korak napred u mom budućem radu…

2022. godine, staru „astrosvastaru“ sam unapredila, i sada je čitate u novom formatu, obogaćenu novim sadržajima i prilagođenu novim tehnologijama.

drugi članci

spot_img

interesantno