Dušan Ninić, horoskop

drugi članci

DUŠAN NINIĆ HOROSKOP

PRIMER UTVRĐIVANJA ČASA ROĐENJA

Autor teksta: Daliborka Malić

Čitajuči knjigu „Otkriće“, pomislila sam da autor knjige mora biti veoma interesantan, načitan, informisan ili lud. Knjiga je napisana u stilu naučne fantastike, ali u njoj ima mnogo stvari, koje bi mogle da se pripišu vojnim tajnama.

Razmišljajući o tome odlučila sam da se poslužim svojim astrološkim znanjem i pokušam da napravim njegovu natalnu kartu. U to vreme o njemu nisam znala ništa osim da je autor pomenute knjige koja je u Hrvatskoj zabranjivana i napadana.

Pomislila sam kako bi njegovu čudnu knjigu prevela na astrološki jezik. Jednostavno. Svi mi pričamo i pišemo svoj horoskop. Znači autor knjige u svojoj knjizi morao je da prikaže treće polje svoje natalne karte koje simbolizuje pisanje knjige…..

Simbolika korica

Krenula sam od korica knjige.

One su crveno-crne boje. Na gornjoj polovini knjige je nebo crvenkaste boje a na drugoj donjoj polovini nalaze se piramide. U gornjem desnom ćošku nalazi se anđeo.

Na pozadini knjige na korici koja je crveno crne boje, nacrtan je simbol krsta. Kada sam otvorila knjigu mogla sam da primetim, da štivo odmah počinje sa pričom bez uvoda, znači malo neobično – ekstravagantno.

A pogovor koji bi trebalo da bude na početku, nalazi se na kraju knjige. Kada sam knjigu pročitala pomislila sam: „ovaj Dušan je lud“. Iznenadila me specifična tematika knjige i neki detalji o kojima ja nikada ne bih pisala.

Izgleda kao da ni on sam ne zna šta je sve napisao.

Knjiga je crveno-crne boje, znači simbolika Marsa i Saturna. Prva polovina je vazduh (vazdušni znak), na donjoj polovini nalaze se piramide (mistično, neistraženo – Riba), i u ćošku (Mars-ćošak) je anđeo koji nosi simboliku Riba.

A simbol krsta na zadnjoj korici nosi simboliku Saturna. Knjiga počinje odmah sa tekstom bez uvoda, znači malo neobično-ekstravagantno (Vodolija-neobično, ekstravagantno), a pogovor koji bi trebalo da bude na početku, nalazi se na kraju knjige, čitanje otpozadi (simbolika Saturna).

Zatim pogledam tematiku pisanja; događaji i razgovori medju prijateljima (Vodolija-prijatelji), o energiji (Vodolija-energija), o mističnom i neistraženom (Riba) borbi i ratu (Ovan).

Treće polje autora

Sve to je pokazivalo da astro karta autora mora da ima treće polje povezano sa Vodolijom, Ribom i Ovnom. Redosled nam govori da je to ciklus trećeg polja, koji počinje u Vodoliji, nastavlja se u Ribama i završava u Ovnu.

VodolijaNa početku knjige autor piše o nekom neobičnom udruženju prijatelja (Vodolija-udruženje, prijatelji), a knjiga se završava sa greškom koji su ti prijatelji napravili (Riba-greška). Tu mi nije bilo baš najjasnije gde se izgubio Ovan. Nisam bila sigurna da li treće polje zauzima i znak Ovna, pa sam posle par minuta razmišljanja tu pretpostavku eliminisala. Jer na vrhu prve korice, u desnom ćosku (Mars-ćošak) nalazi se anđeo (Riba-anđeo), pa sam u ćošak trećeg polja, znači na sam kraj trećeg polja koji je u Ribama, smestila Mars.

A odakle crna boja, upitala sam se, da li se i Saturn tu nalazi? Ne. Na kraju knjige je pogovor, a trebalo bi da bude na početku knjige. Pogovor u knjigama je prva stvar koja se čita, znači prva akcija-reakcija (ima energiju Marsa). A pošto se u toj knjizi nalazi na kraju, čita se kasnije (Saturn kasniti).

Tako da Mars ima i energiju Saturna, znači on je retrogradan, jer retrogradnost ima funkciju Saturna. Zadnja stranica po ciklusu predstavlja kraj trećeg polja a tu je simbol krsta koji opet simbolizuje Saturn. To daje da je Mars na samom kraju trećeg polja, retrogradan.

Znači, sad imamo treće polje u Vodoliji, koje završava u Ribama i pred kraj trećeg polja se nalazi retrogradni Mars.

DUŠAN NINIĆ HOROSKOP – POLJA

Zatim sam koristila raspored polja koje ima 30°, da bi otprilike odredila u kojim znacima se nalazi koje polje. Ako treće polje počinje u Vodoliji i završava u Ribama, znači, četvrto počinje u Ribama, peto u Ovnu, šesto u Biku, sedmo u Blizancima, osmo u Raku, deveto u Lavu, deseto u Devici, jedanaesto u Vagi, dvanaesto u Škorpiji, prvo u Strelcu i drugo u Jarcu.

Po pretpostavci rasporeda polja na 30°, 1. polje se nalazi u Strelcu. To mi je bila potvrda da je autor ipak malo naivan i da ne zna u šta se upušta pisanjem ove knjige. Taj Strelac ili Jupiter u prvom polju daje uvek hrabre ljude. Oni naivno stupaju u rizike a ni sami nisu svesni da je to rizik. To znam iz ličnog iskustva, jer i ja imam Jupiter u prvom polju.

Radoznalost me je povukla da autora potražim putem interneta, da vidim šta bi sve mogla da nadjem o njemu, da mi pomogne u formiranju njegove natalne karte. Našla sam podatak, da je generalni direktor pivare u Zaječaru.

Direktor (Sunce) mora da je u 10. polju ili pred sam kraj 9. polja. Deseto polje počinje u Devici, pa sam Sunce svrstala u Devicu.

Znači – u horoskopu je Devica.

Šta bih mogla još da izvučem od tog Sunca u Devici? Setila sam se svojih misli: “Ovaj autor je lud“. A moj Merkur, koji je vladar Device, nalazi se u 11. polju, polju Vodolije (ludo), pa nije ni čudo da sam izrekla tu rečenicu o autoru.

Njegovo šesto polje, polje posla, nalazi se u Biku. Ali, pivo predstavlja Mesec ili Rak a ne Bik. Pa sam prebacila Vladara Bika, Veneru – u Raka, znači po rasporedu (polja 30°) u njegovo osmo polje.

VodolijaPogledala sam fotografiju na njegovom sajtu, koja mi je samo potvrdila izgled Strelca, nije baš mršavko. Sam izgled ukazivao je na čoveka 45-55 godina, pa sam stavila najsporiju planetu Pluton u znak Lava, jer je šesdesetih godina boravio tu.

U svakoj karti svojih klijenata uvek pogledam gde se nalazi Uran (astrolog) i kroz to posmatram šta se meni dešava. Ovaj put sam okrenula redosled, pa sam svoju astro funkciju stavila u njegovu kartu. Pošto sam njega proučavala u periodu dok sam predavala astrologiju u astro školi, stavila sam Uran u njegovu kartu u znak Lava (profesura).

Bila sam u dilemi, da li znak Lava počinje u osmom ili devetom polju. Pa, obzirom da je Uran u mojoj natalnoj karti u Škorpji koja je analogna sa osmim poljem, postavila sam i njegov Uran u osmo polje u znaku Lava. Pa sam se setila da u knjizi piše o prijateljima, koji se bave svetskom vrhunskom energetikom (Lav – vrhunskom; Uran – energetika, prijatelji). Znači, mogu da potvrdim da se Uran nalazi u Lavu i verovatno na stepenu Lava.

ŠkorpijaU knjizi sve vreme piše o nekoj vrsti putovanja duše u druge dimenzije i druga vremena. Pa iz rasporeda polja vidimo da 12. polje počinje u Škorpiji (Škorpija-duhovi), a te duše se vraćaju u prošle živote, pa tu možemo da govorimo i o nekoj vrsti karme, pa sam stavila Saturn u 12. polje.

Saturn u Škorpiji

U samoj knjizi iznosi i istorijske podatke i „tajne“ dokumente, pa je to još potvrdilo mesto Saturna (Saturn-istorijsko, tajno – 12. polje). Znači, Saturn se nalazi u znaku Škorpije. A pošto je reč o nekim istorijskim dokumentima, Saturnu sam pripisala još simboliku Blizanca (dokumenti). Znači, stepen Blizanaca.

O toj knjizi čula sam i neke komentare. Jedan od njih je: „Kad se uzme svako prvo slovo poglavlja, dobijemo molitvu Oče naš. A to je autor primetio tek kad je knjiga bila odštampana.“

Taj detalj me je fascinirao, pa sam njegovo Sunce stavila u 9. polje (polje religije) a još uvek u znaku Device, ali na stepen Ovna (Ovan – nešto sam uraditi) jer je pisac sam stvarao tekst u sklopu religije (9. polje-religija).

Pomislila sam ako nije Sunce u 10. polju a on je direktor pivare, onda mora biti blizu Mesec u 10. polju, koji je vladar Raka (Rak – tečnosti, pivo) sa simbolikom Device.
I tako…

Imala sam sasvim dovoljno podataka da sam pogledala u efemeride i našla taj raspored planeta:
– Mars u Ribama retrogradan,
– Sunce u Devici u 9. polju na stepenu Ovna,
– Venera u Raku,
– Pluton u Lavu,
– Uran u Lavu na stepenu Lava,
– Saturn u Škorpiji na stepenu Blizanca,
– Mesec u 10. polju sa simbolikom Device,
– ASC u Strelcu, treće polje u Vodoliji, četvrto polje u Ribama…

  • … i došla do zaključka da je Dušan Ninić rođen 6.9.1956. u 11:53:12 AM.

i dosla do zaključka da je Dušan Ninić rodjen 6.9.1956 u 11:53:12 AM

Da bih potvrdila svoje astrološko analiziranje, kontaktirala sam autora knjige „Otkriće“ Dušana Ninića, i objasnila mu o čemu se radi. Bio je pomalo iznenađen na koji način ga ljudi sve proučavaju.

I potvrdio je datum i sat rođenja do kojeg sam došla.

A datum i sat sam utvrdila samo čitajući i astrološki analizirajući njegovu knjigu.

Gledajući 3. polje kao ciklus sazrevanja knjige, gde se nalazi retrogradni Mars, pokazuje da što je knjiga starija (staro – Saturn, retrogradnost), jači će biti Mars u njegovoj natalnoj karti. Knjiga je izašla 2003. godine, a tek posle godinu dana, prvi put je bila napadnuta u Hrvatskoj i zabranjena bez obrazloženja. Godine 2006. počeli su žestoki napadi na pisca i proveravanje detalja knjige.

Kao što me je moj profesor astrologije Nikola Stojanović učio, sa pričom trošimo našu energiju planeta iz naše natalne astro karte. Pomislila sam, kakvo energetsko oružje je mogao Dušan Ninić da napravi, da nije potrošio energiju svojih planeta na pisanje naučno-fantastične knjige i da li je mogao time da vlada celim svetom.

I na kraju, da li je to uopšte naučno-fantastična knjiga ili, kako je on u naslovnici lepo naveo:

„OTKRIĆE – ili roman o nečemu što se nikad nije desilo, niti će se desiti, ali oduvek postoji.“

I u nastavku:

„… Istinito je izmišljeno, a fantastično je istinito…“

Ovde je njegova karta, pa za razonodu – proučavajte je i vi.

drugi članci

spot_img

interesantno