Dani u nedelji: Svakim vlada jedna planeta

drugi članci

Kada su u pitanju dani u nedelji, astrološko učenje kaže da je svaki dan pod vladavinom jedne planete. Pa tako, nedeljom vlada Sunce, ponedeljkom Mesec, utorkom Mars, sredom Merkur, četvrtkom Jupiter, petkom Venera i subotom Saturn.

DANI U NEDELJI

Ova podela je naizgled beskorisna i u astrološkoj praksi se retko koristi. Ipak, svakom čoveku može biti od velike koristi, jer simbolika planete ukazuje na dominantnu energiju dana koju je dobro koristiti na definisan način.

Najbolji primer je podela subote i nedelje.

Do skoro su se venčanja i krštenja uglavnom odigravala subotom, što je bilo pogrešno. Tim danom vlada planeta Saturn koja vlada prošlošću, bedom i mrtvima.

Subota je dan koji je pod jakim dejstvom energije koja nije povoljna za veselja i bilo kakve obrede kojima se slavi neko rođenje. To je dan kada je najbolje da se posvetimo sećanjima na pokojnike, kad je korisno da obiđemo stare i nemoćne, kad je neophodno da se odreknemo sopstvene udobnosti. Zbog toga je taj dan, astrološki gledano, dan za post i odricanje.

S druge strane, nedelja je sunčev dan, pa je jasno zbog čega je u poslednje vreme sve veći broj onih koji upravo ovaj dan biraju za srećna dešavanja.

Dobra i loša strana

Svaka planeta ima i dobru i lošu stranu. Ako poštujemo simboliku Saturna i sami se odreknemo svih zadovoljstava, za uzvrat ćemo biti nadareni mudrošću, izdržljivošću i strpljenjem. Ako ne ispoštujemo, Saturn će nas opet nagraditi svojom energijom, ali to je onda depresija, siromaštvo i bolest.

Astrološki, Sunce je život, smisao života, radost i rođenje. Ipak, nekontrolisan protok ove energije ukazuje na preteranu sujetu i gordost. Ukoliko svoju radost, zdravlje i životnost ne podelimo sa drugim ljudima i ukoliko sebe doživimo kao nekog ko je pozvan da procenjuje i sudi o drugima, posledice mogu biti psihičke bolesti, nervni slomovi i porodični problemi, naročito između očeva i njihove dece.

Dakle, nedelja je dan za odmor, veselje i radost u kojoj mora da učestvuje cela porodica.

Kao što Saturn i Sunce imaju svoju simboliku, tako i ostalih pet planeta koje vladaju ostalim danima u nedelji imaju svoju. Međutim, sve to je samo uopšteno uputstvo koje u praksi ne mora mnogo da znači, ukoliko osoba ne poznaje svoj lični horoskop. Jer, u zavisnosti od toga koja nas planeta „muči“, zavisi i to šta i kog dana u nedelji treba da radimo.

  • Na primer, osoba koja ima previše marsovske energije u sebi i oko sebe, treba utorkom da posti i „služi“ Marsu tako što će fizički trošiti energiju, ali na konstruktivan i isplaniran način.

drugi članci

spot_img

interesantno