Astro poslastice: Brak i ljubav preko interneta

drugi članci

U vreme pojave kompjutera, planeta koja je „odgovorna“ za to bio je Uran. Pored njega, prirodno, znak kojim on vlada (Vodolija), i na kraju XI polje horoskopa – kao prirodno polje Vodolije.

Medjutim, planeta „odgovorna“ za komunikaciju svakako je Merkur, znak Blizanac i III polje horoskopa. Vremenom, kompjuteri su postali standard i osnov moderne komunikacije, pa se i simbolika prilagodila.

LJUBAV PREKO INTERNETA

To više nije „novitet“, pa astrološki kompjuter posmatramo kroz Merkura a ne kroz Urana, iako naglašen Uran i dalje govori o talentu kompjuteriste. Dakle, prava mera je i dalje negde na sredini.

Živimo u vremenu tehnološke ekspanzije i svedoci smo svakodnevnih noviteta koji nam nisu baš uvek jasni. Prirodno, ljudi se prilagođavaju, menjaju se standardi, navike. Jedan od fenomena su i internet i komunikacija preko interneta.

Ne bih zalazila u sociološki pristup ovoj temi, jer smatram da će u godinama koje su pred nama sociolozi, psiholozi i ostali stručnjaci dati svoju reč. Zadržaću se na astrološkom pristupu ovoj temi, jer je interesantno kako jedna drevna nauka vidi sve ovo.

Ljubav preko interneta
Natalna karta

Primer iz prakse

Ovo je horoskop muškarca koji je svoju ljubav („svoju polovinu“ – kako je on rekao), našao preko interneta i nakon 20 godina braka i života u jednoj stranoj zemlji, sve ostavlja iza sebe i sa dva kofera, „na neviđeno“, leti svojoj dragoj u drugu stranu zemlju.

Potpuni životni preokret. Idemo redom.

  • Rođen je 4. oktobra 1958. godine, u 5:48:56 AM (020E30; 44N50, -01:00).

Rođen u znaku Vage, sa ascendentom u Vagi i vladarom svog znaka i podznaka Venerom, takođe u Vagi, i to na 0. stepenu koji sve ovo pojačava. Venera je u XII polju, pa već na prvi pogled vidimo da je ovom muškarcu važno partnerstvo i ljubav, a da do toga dolazi najčešće na tajni, skriveni način (XII polje).

Gledamo njegov ascendent. On počinje na 11. stepenu – stepen Vodolije. Ovo govori da je sklon novitetima i da će u životu bar jednom doneti neočekivanu važnu odluku. Ovo je ujedno i jedini pokazatelj da će se njegov prvi brak brzo i naglo prekinuti (11. stepen na vrhu VII polja). Međutim, ovo nije dovoljno za prognozu.

Ne razvode se svi koji imaju 11. stepen na vrhu VII polja.

Ako uzmemo u obzir da je on izuzetno naglašena Vaga, onda znamo da on mora živeti u braku, tj. partnerstvu. Dakle, male su šanse da se on razvede i nastavi da živi sam. Znači, on to može uraditi jedino ako iz braka ide u brak, bez prelaznog rešenja, što ujedno podrazumeva izvestan period tajne veze (Venera u XII polju).

O drugom braku govori nam IX polje horoskopa. Počinje na 9. stepenu znaka Blizanaca. On drugu ženu upoznaje preko interneta (Blizanac) i ona je u inostranstvu (9. stepen). Merkur, vladar znaka Blizanaca, smestio se u XII polje (daleko inostranstvo, ostrvska zemlja, ali i tajna komunikacija), i to na 9. stepenu (ponovo inostranstvo), i pravi nekoliko jakih i povoljnih aspekata.

Deo natalne karte

  • Prvo, Merkur na ascendentu ukazuje da ovaj muškarac maksimalno koristi sva sredstva komunikacije i voli da piše.
  • Drugo, Merkur konjukcija Sunce, ukazuje da se on „pronalazi“ u ovome i takođe ukazuje da je buduća žena u glavnom (Sunce) gradu ostrvske zemlje.
  • Treće, Merkur pravi širi trigon sa Mesecom iz IX polja što sve ovo potvrđuje (emocije – Mesec) preko interneta (Merkur).
  • I na kraju, Merkur pravi sekstil sa Uranom što još jednom ukazuje da će se sve odigrati na brz i nekonvencionalan način.

Interesantno, Mesec pravi skoro egzaktnu opoziciju sa Saturnom iz III polja, što bi klasična astrologija tumačila da do drugog braka ipak neće doći, i da će se sve završiti na nesrećnim (Saturn) emocijama (Mesec). Međutim, u ovom slučaju ovaj aspekt je odigrao drugačiju ulogu, pa su njih dvoje „dugo (Saturn) maštali i planirali (Mesec), čekali i dočekali (Saturn)…“.

Njegov Saturn je, inače, dispozitor njegovog IV polja (dom, primarna porodica), pa je on sve to uradio protivno (opozicija) svojim roditeljima i otišao u jednu vrstu samoizolacije (XII polje), gde je pronašao sebe (Sunce i Venera u XII polju).

Sve ovo na prvi pogled ne bi bilo toliko očigledno da on u svom horoskopu nema još jednu najavu velikog životnog preokreta.

Ako pogledamo Uran i Veneru, videcemo da je Uran udaljen iza Venere 45 stepeni i 20 minuta. Tehnikom primarne direkcije (svaki stepen godina), dolazimo do podatka da će on u svojoj 45. godini života (tačnije 4 meseca posle 45. rođendana), napraviti veliki životni (Venera vladar njegovog Sunca i ascendenta) preokret (Uran) .

Međutim, on je tada samo doneo odluku a na realizaciju se čekalo još godinu dana.

Saturn je još jednom odložio ono što je direkcija najavila.

Međutim, neizbežnost i sigurna prognoza je prikazana kroz solar za njegov 46. rođendan, gde se još jednom ponavlja aspekt Venere i Urana, koji je samo stavio tačku na sve gore navedeno.

Ovakvih situacija je sve više u današnje vreme. Komunikacija postaje do te mere razvijena, da nije čudno što se čak i brakovi sklapaju „na neviđeno“. Ipak, da bi neko bio predisponiran za sve ovo, on pored gore pomenutih planeta, treba da ima naglašene i neke druge koje pre svega dozvoljavaju ovakvu „avanturu“.

Ovaj muškarac, na primer, ima lep trigon Venere i Marsa – pa je logično da je on poverovao da je to idealna ljubav, jer takav ideal u njemu oduvek postoji i on ga je čekao. Drugo, Neptun, planeta iluzija i mašte, je u njegovom I polju, pa još pojačano konjukcijom sa Jupiterom. Praktično, nema šta on ne može da zamisli i izmašta.

Uostalom, kako bi se zaljubio „na neviđeno“ ako nema „svoju sliku u glavi“. A možemo da zamislimo tek kako ga je mučio Mars (vladar VII polja – prvi brak, prva žena) u kvadratu sa Plutonom. Nije imao drugog izbora nego da beži ka svom Neptunu

drugi članci

spot_img

interesantno