Mesec u horoskopu: Kako deluje i šta znači

drugi članci

„Šta kažete o kombinaciji Lav/Ovan?“

„Ja sam Jarac a ona Vaga, mi se ne slažemo?“

„Moj podznak je Škorpija? Kakav sam?“

 

MESEC U HOROSKOPU

Nema tog astrologa koji u praksi nije gubio strpljenje pokušavajući da objasni zbog čega ne može da da pouzdan odgovor napamet, i zbog čega je izuzetno važno pogledati celu kartu. Informacija od koje polazimo, osim položaja Sunca i stepena podznaka (ascedenta), jeste i gde se nalazi Mesec u horoskopu. Zašto?

Ako nam Sunce govori kakvu životnu snagu, vitalnost i energiju posedujemo, podznak (ascendent) opisuje kako idemo u akcije i kojim putem stižemo do cilja, šta nam govori Mesec?

Znamo da je Mesec Zemljin satelit. Njegov uticaj je osetan i važan samo na našoj „lopti“, tj. samo za nas „zemljane“ (ljude, životinje, biljke i minerale). Astrološki, u trenutku našeg rođenja, Mesec je obojio našu psihu i njen sastav: emocije, nasledno pamćenje, indidivualno, maštu, san, sanjarenje, lično i kolektivno nesvesno. Postoje i druga simbolike, ali ovde ćemo se zadržati samo na ovoj.

Kao režiser psihe i emocija, Mesec je važan za formiranje ličnosti.

Svi potencijali koje nam Sunce šalje, mogu doći u pitanje ako nam je Mesec u horoskopu ugrožen ili se nalazi na „problematičnom“ mestu. Emocije nas vode kroz život i to je ono što nas razlikuje od drugih živih bića.

Prema tome, važnost položaja Meseca u najmanjoj meri je isti kao i važnost položaja Sunca.

drugi članci

spot_img

interesantno