Osmo i dvanaesto polje: Tamna i svetla strana

drugi članci

Osmo i dvanaesto polje su polja koja su generalno pozornice naših stradanja. Kada u jednom horoskopu naiđemo na naglašeno jedno od ovih polja, pa još ako je i drugo jako aktivno, klasična astrologija bi sa sigurnošću prognozirala loš ishod. Međutim, i ova polja imaju svoju svetlu stranu – stranu koja nam pruža izlaz.

U okviru simbolike ista planeta u datom trenutku nanosi povrede a u sledećem – te iste povrede leči.

DVANAESTO POLJE

  • Ovo je horoskop muškarca, rođenog 27.02.1969. u 7.32 AM, (16E06, 45N20), CET, -01:00.

Rođen je u znaku Riba sa Suncem u dvanaestom polju i ascendentom u znaku Ovna sa vladarom Marsom u VIII polju. Neptun, vladar Sunca, nalazi se takođe u VIII polju, i to u konjukciji sa Marsom, vladarom znaka ascendenta. Već na prvi pogled ovo govori da je osoba morala doći u smrtnu opasnost.

Ova osoba je ratni vojni invalid. Ranjen je 1995. godine, nakon čega je dve godine neprekidno proveo u bolnici gde je izvedeno 10 teških operacija.

Nekoliko puta je dolazio u direktnu smrtnu opasnost.

Evo kako se to vidi u njegovom horoskopu. Idemo redom.

Njegovo Sunce (život) u znaku Riba (izolacija), nalazi se u dvanaestom polju (opet izolacija) koje je prirodno polje Riba, pa već ovde imamo naglašeno da će osoba sigurno bar jednom u životu biti u dužoj izolaciji.

Ono se nalazi na 8. stepenu, koje po teoriji Nikole Stojanovića, ima svu simboliku Škorpije (operacije, smrtna opasnost), pa već možemo uvideti da će on biti u dužoj izolaciji zbog operacije i da će biti u smrtnoj opasnosti dok je tamo.

Šta kaže osmo polje

Ali, ovo nije dovoljno za prognozu. Idemo dalje.

Njegovo VIII polje (smrtna opasnost) počinje u svom prirodnom znaku Škorpije (smrt) na 16. stepenu (negde blizu kuće, kod kuće). Ovde se smestio njegov vladar ascendenta Mars (vojska, rat, borba), pa to ukazuje da je ova osoba (ascendent – prva akcija, reakcija, kako se predstavljamo) onog trenutka kada je obukao vojnu uniformu, aktivirao i ušao u svoje VIII polje.

Mars se nalazi na 0 stepenu znaka Strelca (metak) u konjukciji sa Neptunom (zaseda), koji dolazi iz XII polja (tajni neprijatelji, zaseda).

Ranjen je jednim metkom usled čega je zadobio prostrelnu ranu u predelu oba kuka (Mars na stepenu Strelca – kukovi, butine), i donjeg stomaka (Škorpija i VIII polje – genitalije, bešika).

Odmah nakon ranjavanja, zbrinut je u lokalnoj bolnici – vladar VIII polja Pluton (operacija) u VI polju (lečenje, dom zdravlja, prva pomoć), gde je izvršena prva hitna operacija koja mu je spasila zivot – Pluton (hirurg) u SEKSTILU sa Marsom (operacija) i Neptunom (lekar) iz VIII-og polja (operacije), govori da je ova operacija uspešna.

Dvanaesto polje
Astrolog Suzana Ban

Nakon toga, njega prebacuju u veliku kliniku i on odlazi u dugu izolaciju – vrh VI polja (lečenje, akutne bolesti, domovi zdravlja) počinje u znaku Lava, a vladar Sunce u XII i to na 8. stepenu, govori da će se on tamo dugo zadržati i da će biti opet operisan.

A on je operisan 10 puta…

Suvladari VIII polja (operacije) Mars i Pluton se nalaze u međusobnom sekstilu, što govori da su operacije uspešne. Pluton (hirurg) u Devici (leči) je retrogradan i pravi širu konjukciju sa Uranom i Jupiterom koji su takođe retrogradni. Retrogradno kretanje ovih planeta ukazuje da će se situacije (operacije) ponavljati.

Pluton/Uran u konjukciji ukazuje na plastične operacije (umetanje veštackih delova) urinarnih kanala a na kraju Uran (veštački)/Jupiter (kuk). Sve tri planete prave, za ovu osobu, srećan sekstil sa Marsom (operacija) i Neptunom (doktor) iz VIII polja (opet operacija), pa je sve te operacije i krize uspešno prebrodio.

Šesto i dvanaesto polje pocinju na zlokobnom 18. stepenu (po teoriji Nikole Stojanovića, stepen zla), pa je on u toku svog dugog lečenja imao razne komplikacije, infekcije i krize zbog kojih je često bio u životnoj opasnosti.

A kad se to dogodilo? U ovom slučaju dovoljno je pogledati tranzite.

Ako pogledamo tranzite za 1995. godinu, vidimo da je tranzitni Pluton lagano preklopio njegovo VIII polje i planete u njemu, dok se Saturn u tihom hodu iz XII polja polako približavao Ascendentu i I polju, što je ukazivalo na duži period patnje i depresije, ali i na sudbinske događaje. Sa ovakvim horoskopom, ovaj tranzit nije mogao proći bez surovih životnih promena koje je tranzitni Pluton čoveku doneo.

Svetla strana

I na kraju, kako je ovaj čovek preživeo?

Njegov ascendent u znaku Ovna govori da je on veliki borac, što i on sam za sebe kaže. Vladar ascendenta Mars pravi trigone sa tačkom ascendenta i Fortunom, što sve zajedno formira Veliki trigon. Mars i Asc u međusobnom trigonu ukazuju da je ova osoba izuzetno izdržljiva. Sunce u XII polju daje mogućnost da lekari i odlazak u bolnicu gotovo uvek spasu život.

Iz ovog horoskopa se vidi kako ista simbolika u različitim situacijama izaziva različite efekte. Ovaj muškarac je početkom rata imao priliku da ode u daleko inostranstvo (XII polje), od čega je u poslednjem trenutku odustao. Ostao je… i obukao uniformu

Zasto je tako odlučio? Zato što njegov ascendent (prva reakcija, akcija, ono što prvo uradimo) u znaku Ovna ima položen Mars na vrlo potentnom mestu (VIII polje), koji mu nije dozvolio bežanje, iako je za njega bilo najbolje da svesno ode u simboliku XII polja (daleko inostranstvo) i na taj način zameni energiju koju nosi svojim rođenjem.

Umesto toga, on je „prisilno“ završio u istoj simbolici, ali na mnogo bolniji način.

I tu negde se krije odgovor na večno pitanje: možemo li uticati na svoju sudbinu.

 

drugi članci

spot_img

interesantno