Crna Gora: Kad se prognoza voditeljima ne dopadne

drugi članci

KAD SE PROGNOZA NE DOPADNE

Gostovanje u radio emisiji „The Books of Knjige“,
epizoda „Rekonstrukcija“ (01.10.2021)

Nakon što sam u radio emisiji „The Books of Knjige“ gostovala u decembru 2018. kada sam dala tačnu procenu (Astro prognoza za Crnu Goru), predvidevši da će Milo Đukanović, posle bezmalo tri decenije, otići sa vlasti – organizatori emisije ugostili su me i nakon što se smena vlasti zaista i dogodila („The Books of Knjige“ – epizoda Predskazanje). Tada sam dala još jednu prognozu koja se, ispostaviće se, ponovo ostvarila.

Treći put, u radio emisiji „The Books of knjige“ sam ugošćena 1. oktobra 2021. godine, međutim, ovog puta im se nije svidela moja prognoza. To malo što sam uspela da saopštim, kasnije se i ostvarilo. Ostatak mog mišljenja, koje sam htela da podelim sa svima, oni su propustili.

Izvinjenje je, na žalost, izostalo.

Bilo kako bilo, poslušajte kako je to zvučalo:

 

Nakon emisije, na mojoj fejsbuk stranici, kratko sam se osvrnula i pojasnila svoje stavove:
„Ja o klin, on u ploču.
U mom prošlom gostovanju u radioemisiji The Books of Knjge, došlo je do velikog nesporazuma, čini mi se, tendenciozno iskonstruisanog. Naime, pozvana sam u emisiju da dam novu prognozu vezano za političku situaciju u Crnoj Gori.
Uprkos mom strpljenju i dobroj volji, voditelji nisu želeli da saslušaju šta imam da kažem, a ono što sam uspela da iznesem izvrnuto je i iskorišćeno za dnevno političke teme koje se tiču Cetinja i nedavnih dešavanja oko ustoličenja.
S obzirom na to da sam u potpunosti apolitična i odmaknuta od bilo kakvog svojatanja i pripadanja bilo kome i bilo čemu nisam htela, a ni mogla, da se upustim u takvu raspravu. Tačnije, nivo mog životnog funkcionisanja zaista u dobroj meri odstupa od nivoa u koji su me uvukli. Posledica toga je prepun inbox pretnji i uvreda koje dolaze od ljudi koji se predstavljaju kao „Cetinjani“ i „Crnogorci“.
Ovim putem želim javno da kažem sledeće:
Ne interesuju me Srbi, Crnogorci, Hrvati, Bošnjaci, Albanci, Makedonci, Arapi, Kinezi…
Ne interesuju me pravoslavci, katolici, muslimani, budisti, ateisti, vernici, nevernici…
Ne interesuju me Cetinjani, Beogradjani, Zagrebčani, Parižani, Bečlije,….
Ne interesuje me boja kože, novčanik ni nečiji uticaj.
Mene interesuje samo jedno, a to je ljudska duša.
To je ono čime se bavim, šta volim i šta proučavam.
I nečovek je čovek, moja je deviza, te u duhu s tim zahvaljujem ekipi The Books of Knjige na ogoljenoj demonstraciji tužne realnosti života na Balkanu.
Sve ostalo, ne pripada meni!“

drugi članci

spot_img

interesantno