Astro prognoza za 2018: Novac stiže, mladi odlaze

drugi članci

U trenucima kada ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu, ništa nije interesantnije nego da provirimo u blisku budućnost i naslutimo šta nam ona donosi. Bude se sve naše nade u novi početak, želje da nova kalendarska godina donese i nove životne pobede.

ASTRO PROGNOZA ZA 2018.

Prvo bih pomenula aktuelno dejstvo minulog pomračenja Sunca, koje se odigralo 21. avgusta 2017. godine, a čije je posledice najviše osetila Amerika, na čelu sa njenim ekscentričnim predsednikom Donaldom Trampom. Ovo pomračenje je važno jer će delovati sve do jeseni 2018, a najjače do februara 2018. i to u predelima gde se kretala senka pomračenja.

Dakle, predsednik Amerike će i tokom ove godine trpeti jake udarce koji mu mogu ugroziti položaj, ali i fizičko telo. Može se reći da je ova godina presudna, ne samo za njegovu vladavinu, već i za životnu putanju. Svi astrološki pokazatelji ukazuju na jedno, a to je da će Tramp teško izbeći političko izgnanstvo i izdaju najbližih saradnika na koje trenutno računa. Važnu ulogu u svemu ovome može odigrati neka žena iz njegovog okruženja.

U Srbiji razdor

Srbiji će godina koja je pred nama doneti, s jedne strane, osetno poboljšanje na ekonomskom planu, a s druge, nikad veći razdor između vlasti i opozicije.

Tokom aprila naredne godine našu državu će obradovati neke povoljne vesti koje se tiču ekonomije, a i na ličnom nivou, svi ćemo osetiti primetan boljitak. Ova obećavajuća astrološka slika nije dovoljna da umiri tenzije kojima svedočimo svaki dan, pa će predstava iz Skupštine, ali i iz javnog političkog života, imati još maštovitiju i spektakularniju režiju.

Naime, vladajuće strukture će na sve moguće načine braniti svoj položaj jer će biti sve ranjivije. Na našem političkom nebu predstoji formiranje jedne političke partije koja će u svom programu ili nazivu imati reč „konzervativno”. U pitanju je neko ko je od ranije poznat političkoj javnosti, ali donosi jednu novu energiju od koje će se aktuelna vlast na neki način uplašiti. Bićemo svedoci gnusnih podmetanja, otvorenih prepiranja, skandaloznih svađa i napada.

Bez obzira na pozitivan ekonomski pomak, ova godina će biti teška za poljoprivrednike i radnike. Veliko nezadovoljstvo može se izliti na ulice, naročito ukoliko lavina krene tokom septembra 2018. godine. Drugi scenario ovog aspekta je da će se aktuelna vlast odlučiti na flert s novim izborima. Ukoliko do njih dođe u ovom periodu godine, vlast će pretrpeti ozbiljne gubitke, ali nedovoljno da se nešto u državi promeni.

Veliki kapital u medijima

Jedno od najvažnijih pitanja današnjice je situacija u medijima, i to ne samo kod nas, već i kao globalni problem. U aktuelnom horoskopu Srbije ovo polje je veoma nepovoljno jer je povezano sa velikim kapitalom. Drugim rečima, veliki novac kontroliše medijsku atmosferu i to je nešto što će se kod nas teško promeniti.

Skladan odnos između vlasti i medija, i veoma neskladan između opozicije i medija, zasad je nepromenljiva slika Srbije. S druge strane, teško je biti blagonaklon prema bilo kome, jer ovaj aspekt ukazuje da čak i ako dođe do smene vlastodršca, astrološka slika ostaje ista. Dakle, danas sažaljevamo opozicionare, ali oni koji bi sutra stali na čelo države, ponašali bi se na identičan način kao i sadašnja vlast.

Tokom 2018. godine predstoji veliki skandal, moguće i smrt poznatog novinara. Ovo je upozoravajući aspekt, naročito za ljude iz medija kojima bi palo na pamet da svojim informacijama na ilegalan način pokušaju da pridobiju nešto što im zakonski ne pripada.

Drugim rečima, svaka vrsta koristoljublja, trgovina informacijama ili, da se teže izrazim, ucena, može nekome doći glave. Ovu astrološku sliku upotpunjuje i planeta koja simboliše sport i sportske aktivnost, pa mogu da naglasim da se ovo upozorenje odnosi i na sportski svet.

Naslovna strana
Godišnja prognoza za 2018. objavljena je u „Trećem oku“

Konačno, za našu crkvu je predstojeća godina naročito važna jer će na videlo izbiti svaka prljavština. Krajnje je vreme da se nešto suštinski promeni. Aspekt koji na to ukazuje je i aspekt prisilnih promena, pa nije zgoreg naglasiti da je bolje da se suoče s problemima milom, jer u protivnom im sledi sila u vidu velikog skandala i bruke.

Lepe vesti stižu od naših sportista, naročito u aprilu.

Mislim da nisu u pitanju sportisti koji su nas dosad radovali, već oni od kojih to ne očekujemo.

Mladi „u magli“

Kad su u pitanju mladi od kojih zavisi naša budućnost, astrološko polje koje ih simboliše, upućuje na potpuni haos i maglu. Dezorijentisanost naše mladeži i potreba za begom 2018. godine postaje još izražajnija. Više se ne radi o tome da li našoj deci pružamo dovoljno materijalne podrške, problem je mnogo dublji. Pred očima nam stasavaju generacije mladih, inspirisanih revolucionara koji su potpuno onemogućeni da bilo šta preduzmu, pa se odlučuju za beg u život koji im nude strane države. Druga simbolika te energije su alkohol, droga, duševne i bolesti zavisnosti, pa je očigledno da oni koji od relanosti ne beže na fizički način, beže psihički.

Koliko je ovo astrološko polje u našem aktuelnom horoskopu teško, svedoči i to da je u njemu smešteno sve ono što opisuje rijaliti šou i svet ljudi, u kome važe neka samo njima znana moralna pravila. Ovde je i progresivni Mesec, pa vidimo žensku populaciju koja je potpuno izmeštena iz osnovne funkcije, i kao takva je vrlo nervozna i nesrećna. Tokom septembra izvestan je veliki skandal u svetu rijaliti šou programa, nešto što će nas sve, iako nam to deluje neverovatno, još jednom zaprepastiti.

Kada sam već pomenula žene, i ove godine nam se ne piše dobro. I dalje su naše majke, sestre, bake, ćerke u nemilosti ambijenta koji je nepodoban za osnovnu žensku funkciju. Izbijaće u prvi plan mnogo žena u svim sferama našeg društva, ali svaki pokušaj promene nailaziće na zid. Ovo se naročito odnosi na žene koje se nalaze na aktivnim političkim funkcijama. Izvesno je da će do septembra jedna poznata dama na skandalozan način napustiti svoj položaj.

Naravno, sve ovo me je navelo da proverim šta se dešava sa aktuelnom premijerkom Anom Brnabić. Položaj planeta na dan njenog rođenja ukazuje da bi ova godina za njenu političku karijeru mogla biti veoma poučna. Naime, astrološka slika upućuje da ona iznenada odlazi sa položaja.

Kako nas drugi vide

Važno polje našeg mundanog horoskopa je ono koje opisuje spoljnu politiku i kako nas ostatak sveta vidi. Ovo polje opisuje da je 2018. godina, godina velike i konačne odluke o nečemu što je po nas vrlo neprijatno i što smo godinama unazad zaobilazili, a što nam je stalno iskakalo poput zida. Kad god bi naša diplomatija došla do pozicije da poentira, ovaj problem bi iskočio kao prepreka.

Ove godine blokada se okončava i za državu Srbiju stiže bolno rešenje.

Cena ove istorijske odluke je i karijera onog ko je bude sprovodio do kraja, pa je savet aktuelnom ministru inostranih poslova Ivici Dačiću da narednu godinu „prespava” jer na ovo ga, osim mundanog horoskopa Srbije, upozorava i njegov natalni horoskop koji mu najavljuje velike lične probleme.

Neprijatnosti stižu i iz sveta građevine. Nepovoljna astrološka slika opisuje izgradnju koridora, ali i nastavak gradnje „Beograda na vodi”. Gde Pluton umeša prste, tu su malverzacije i korupcija na delu. Srećna vest je da će do kraja 2018. godine, dobar deo zakulisnih radnji biti raščišćen.

Što se tiče prosvete, promena je otpočela, ali njeni efekti neće se skoro osetiti, bar kada je u pitanju naredna godina. I dalje možemo očekivati nezadovoljstvo prosvetara koje preti da preraste u štrajk, naročito od septembra 2018.

Na zdravstvenom planu ne cvetaju ruže, mada i ovde predstoje promene. Reforma zdravstva ne donosi boljitak narodu. Tokom ove godine očekivana je epidemija neke bolesti, ali to se ne odnosi na uobičajene zimske epidemije gripa. Ovo je nešto neočekivano, iznenada će se pojaviti, ali će kratko trajati, taman toliko da postane glavna tema kojom bi se ostali problemi koji muče naše društvo gurnuli pod tepih.

Opasnost nam preti i usled elementarnih nepogoda, biće dosta požara a moguć je i jači zemljotres.

Komšijski odnosi ne donose nikakav novi scenario. Otvoreni sukobi, provokacije, nadmudrivanja i prepucavanja ostaju na verbalnom nivou.

Kada se sve ovo sabere, 2018. godina ne donosi epohalni boljitak, iako ćemo ekonomski prvi put na ličnom nivou osetiti pozitivan pomak.

Previranja, podmetanja, medijske spekulacije, jeftina zabava…

Sve ovo je slika naše današnje Srbije, koja u 21. veku i dalje ne samo da ne uspeva da uhvati dobar vetar za jedra, već ne hvata ni kormilo.

Događanja u svetu

Španija je krenula putem bez povratka. U naredne dve godine će pretrpeti suštinske promene. Ovo je jako naglašeno u njenom mundanom horoskopu, u kome je nekoliko pokazatelja najavilo da teritorija ove države neće opstati kao celina.

Među brojnim državama izdvojila bih Japan kome će ova godina biti izazovna, jer prete zemljotresi, elementarne nepogode, ali i opasnost od Severne Koreje. Ipak, ukoliko do toga dođe, ne vidim astrološke pokazatelje koji bi ukazali na eskalaciju sukoba.

Što se tiče Severne Koreje, tokom maja 2018. mogla bi se dogoditi jako izazovna situacija, a posle nje će se pojaviti sasvim nova inicijativa kojom bi se pronašlo rešenje. Kako god, ipak bih rekla da je najveća opasnost od nuklearnog rata prošla.

Nemačka će tokom ove godine pretrpeti bar jednu veliku i masovnu nesreću, teroristički napad, koji se može desiti na nekom mestu gde se okupljaju mladi, u koncertnim dvoranama, pozorištima, bioskopima… Naročito je kritičan početak 2018. godine, januar i februar.

Vladimir Putin će se opet kandidovati na predsedničkim izborima i sva je prilika da će ih i dobiti. U Ukrajini se ponovo aktivira kriza, što može mnogo da utiče na stabilnost Evropske unije.

Turska se nalazi na početku novog ciklusa tokom kojeg mora da pretrpi ozbiljne promene, što stvara probleme njenom predsedniku Redžepu Erdoganu.

 

I, na kraju, 2018. godina će biti godina čiji će glavni pečat biti početak neke veoma važne i suštinske ekonomske i finansijske promene na globalnom nivou. Ovo neće doći odjednom, iako će se pojaviti sasvim novi vid poslovanja.

Osim toga, na globalnom nivou stiže i ozbiljna kriza u bankarskom sistemu koja je uvod u korenite promene, a one stižu u godinama koje slede.

drugi članci

spot_img

interesantno