Tranzitni Pluton, razorni uticaj i životne promene

drugi članci

Tranzitni Pluton može da ima razorni uticaj kada putujući oko zodijačkog kruga, ulazi u aspekt konjukcije sa nekom od natalnih planeta određene osobe. Ona uglavnom može očekivati velike životne promene.

Može nam se desiti sve ono što smo godinama očekivali i čemu smo se nadali, ili, pak, ono od čega smo strahovali. Ako su u pitanju prelomne godine, obično se ispostavi da je Pluton u svom retrogradnom kretanju i da se konjukcija ponavlja dva do tri puta.

TRANZITNI PLUTON

Obzirom da je ovo najsporija planeta, njen uticaj je pritajen, često potpuno neprimetan, ali stiže kao viža sila koja nam donosi transformaciju i promenu.

Od trenutka njegovog dejstva, pa do konačnog izlaska iz tranzita, njegov uticaj u lošim horoskopima može biti zastrašujuće spor.

Vrsta promene zavisi od aspekata natalne planete u horoskopu

Pa tako, ako Pluton nailazi na natalno Sunce, osoba će savladati sve prepreke koje joj stoje na putu, bilo fizičkog, mentalnog ili duhovnog karaktera.

Međutim, ako je Sunce u izazovnom aspektu sa nekom od teških planeta u natalnom horoskopu, osoba će umesto dobrih promena, ući u prelomni period uglavnom loših događaja koji će rezultirati životnu prekretnicu, a sve u zavisnosti od toga iz kog polja nam stiže loš aspekt.

Da bi se koliko/toliko ublažio uticaj tranzitnog Plutona na natalno Sunce, osoba bi trebalo svesno da izvrši korenite promene u segmentu života na koji se aspekt odnosi. Jer, Pluton traži promene i ako ih mi dobrovoljno ne sprovedemo (pozitivna strana aspekta), promene će nastupiti haotično i osoba će trpeti tešske posledice.

Prema natalnom Mesecu

Tranzitni Pluton prema natalnom Mesecu nagoveštava aktiviranje duboke emotivnosti i intuitivnosti. Pojačana potreba za nežnostima i preterana osetljivost, menja stav prema okolini.

U negativnom aspektu – jaka emotivna uzbuđenost koja rezultira fanatičnom opsednutošću segmentom života na koji se aspekt odnosi. Promene u kući, izazovan period za majku.

Prema Ascendentu

Tranzitni Pluton prema Ascedentu pokazuje traženje (promena) svog puta, upadanje u potpuno nove okolnosti, sudbinske rasprave, nesreće, povrede, rastanak, prisilno menjanje mesta boravka, hapšenje.

  • Naravno, postoji opšta simbolika za sve konjukcije koje tranzitni Pluton može napraviti u natalnom horoskopu, ali za konkretnu prognozu potrebna je detaljna izrada natalne karte i analiza svih natalnih aspekata, koji u ovom tranzitu mogu biti od presudnog značaja.

O ulasku tranzitnog Plutona u Vodoliju, ČITAJ OVDE

drugi članci

spot_img

interesantno