Muslimani u astrologiji: Plutonovski ratnici

drugi članci

Muslimani u astrologiji predstavljeni su Plutonovom energijom i Škorpijom, evo kako.

Znak Škorpije, između ostalog, vlada rekom, pustinjom, zmijama, fanatizmom, rađanjem, smrću i tako redom. Ekstremno dejstvo ovog znaka koje se odrazilo na ponašanje i kulturu ljudi, uzrokovano je geografskim položajem regiona koji obično karakteriše oskudica po pitanju tekuće slatke vode.

Pošto je energija neuništiva, izuzetno mali broj reka u pojedinim muslimanskim zemljama obavijenim pustinjom na primer, pojačava dejstvo ovog znaka u svim drugim vidovima života kojima ona vlada.

Tako, na primer, za razliku od drugih zemalja koje su, takođe, pod uticajem Škorpije, a koje nemaju tako naglašen efekat dejstva ove energije, na Bliskom istoku ovaj nedostatak uslovio je naglašenu drugu krajnost, pa tamo imamo pustinje, visoke temperature, gradove i mesta u kojima žive ljudi dovoljno jaki i fanatični, da se u takvim okolnostima snađu i organizuju.

MUSLIMANI U ASTROLOGIJI

Dve planete, Pluton i Mars, vladari znaka Škorpije, u osnovi se razlikuju po jačini ekstremnog dejstva. Ako uzmemo, na primer, fanatičnost Plutona, ratnika sa bombom u ruci, gospodara masovne smrti i tame, po astrološkim definicijama oličenje pakla, njegovo dejstvo se može prepoznati u osnovnim karakteristikama šiita, odnosno onih muslimana koji najveće uporište imaju na Bliskom istoku i zemljama poput Irana ili Saudijske Arabije. Treba napomenuti da su upravo vehabije, kao ekstremni muslimani, čak i na vlasti u Saudijskoj Arabiji, koja zbog Meke i Medine u Islamu, važi za kolevku religije.

S druge strane, suniti, ili kako bi mnogi rekli – „mekši“ muslimani, mogu se prepoznati kroz osnovnu simboliku Marsa, takođe, opasnog i hrabrog ratnika, ali koji – za razliku od Plutona koji barata bombom – maše sabljom.

Razlika u jačini ove dve planete daje razliku u osnovi religijskih frakcija, koje sve zajedno čine opštu simboliku Škorpije, sa kojom se ostatak sveta teško nosi.

Tranzitni Pluton u Jarcu

U proteklom periodu dosta se pisalo o uticaju tranzitnog Plutona u znaku Jarca. Osim ekonomske krize koja je zatresla svet, ovaj tranzit donosi i transformaciju unutar najstarije i najkonzervatinije (Jarac) muslimanske (Pluton) zemlje na svetu. Početak dejstva ovog tranzita može se primetiti kroz pokušaj uticaja Saudijske Arabije na ostatak islamskih zemalja gde je primećen porast fundamentalizma.

Za ilustraciju ovog primera ne moramo otići daleko, dovoljno je pomenuti aktivnosti vehabija na prostorima Bosne i Hercegovine, kao i pokušaje u Sandžaku. Oni su samo najava predstojeće korenite transformacije u koju ulazi Islam, a koja će se finalno odigrati u samoj kolevci – Meki.

Astrologija
Suzana Ban Astrolog

Dubina škorpijskih naftnih bušotina, abnormalnog bogatstva na kome većina ovih zemalja leži, dalo im je, na čelu sa Saudijskom Arabijom, moć da se suprotstave, ako treba, i kompletnom ostatku sveta. Zemlje koje žive u svojim specifičnim uređenjima, gde vladaju surovi zakoni, ostaju neuništive, a njihova moć ratovanjem raste.

Jer, bez obzira na gubitke, što je slika razaranja jača, to su neuništiviji moć i fanatizam kojima ovaj region obiluje.

SIMBOLIKA OBREZIVANJA
Zanimljiv detalj kojim se, takođe, može ilustrovati povezanost muslimana sa simbolikom Škorpije, jeste i običaj obrezivanja.

Prema astrološkom viđenju, efekta ukrštanja Plutona (muški ud) i Marsa (sečivo), ovim se obredom u stvari pokreće i pospešuje energija ratnika i onoga ko produžava vrstu, što u biti i jeste glavna svrha „uzornog“ muškaraca na ovom podneblju.

drugi članci

spot_img

interesantno