Jupiter u Ovnu, bog rata dobija krila

drugi članci

Jupiter u Ovnu

Jedan od najvažnijih načina tumačenja vremena u kome živimo je praćenje planetarnih tranzita. Otud tekstovi o određenim astrološkim znacima kada u njihovo polje uđe neka planeta. Pored onih brzih planeta čiji se položaj menja na dnevnom nivou, za uočljivu promenu opšte vibracije važniji su tranziti sporijih planeta. Na redu je Jupiter, koji je ušao u Ovna.

Svima koji prate astrologiju poznati su brojni tekstovi na temu Jupitera i Saturna. Te dve planete, nosioci dobra i zla, svojim tranzitom blokiraju ili egzaltiraju znak u kome se nađu pa su zbog toga pod velikom prismotrom svih nas. Nema nigde takve radosti kao kada vam tranzitni Jupiter ulazi u znak, ili obrnuto, veće brige nego kada Saturn pokuca na vrata.

Opšta slika ove dve planete je prosto rečeno: Jupiter dobrotvor, Saturn zlotvor.

Ali, to je potpuno pogrešno.

Upravo smo svedoci veoma čudnog perioda tokom koga su opšte udžbeničke teorije o dejstvu ove dve planete pale u vodu.

Tranzitni Jupiter privremeno napušta Ribe, Saturn je već uveliko u Vodoliji. Niti su Ribe procvetale u pređašnjem periodu, niti su sve Vodolije propale.

Da bismo tumačili kako će se tranzit neke planete odraziti na nas, moramo prvo sagledati u kakvom je položaju ta ista planeta u našem ličnom (natalnom) horoskopu. Kvalitet vibracije te planete koja nam je rođenjem dodeljena diktiraće i ćud kojom će nas obasipati u svojim tranzitima.

Zivot Plus Bog rata

U odnosu na to kako je Jupiter postavljen i šta predstavlja u našem natalnom horoskopu, sličan kvalitet nosi i u tranzitu. Ovde je važno da napomenem da skoro da nema nesreće u kojoj se Jupiter nije pojavio u nezgodnom položaju, bilo u tranzitu, natalu, progresiji, solaru… Negde ćemo, skoro po pravilu, pronaći položaj ove planete koja je deo neke teške astrološke slike. Ovo potvrđuje pravilo da ova planeta ne da ne predstavlja velikog zaštitnika i dobrotvora već ovo je vibraciju koja pospešuje i umnožava, ezgaltira ono što u svom položaju aktivira. Neću se sada osvrtati na to da li mi uopšte znamo šta je za nas izlaz ili spas. Mi na to gledamo iz ugla života. Ne znamo da li je ono što nas čeka nakon života pravo oslobađanje i spas. Jer, ako jeste, onda bi se ovde uklopilo Jupiterovo prisustvo koje je često prisutno u astrološkim slikama kada čovek odlazi iz života.

Dakle, ovo je planeta koja nosi veoma kompleksnu simboliku. Koliko je spasitelj i anđeo čuvar, toliko je i egzekutor koji najavljuje nagli pad, odlazak.

Da bismo tumačili njegove tranzite potrebno je znati šta on u našem horoskopu predstavlja i na osnovu kvaliteta tranzita (da li je dobroćudan ili zloćudan i kakve aspekte pravi s drugim tranzitnim planetama) zaključiti šta nam donosi.

U proteklom periodu (od januara 2022.), njegov boravak u Ribama zamaglio je pogled planetarno. Bili smo živi svedoci opšte manipulacije i brutalnih laži. Naravno, prvenstveno se odnosi na geopolitičku situaciju.

Sada kada ulazi u Ovna, egzaltira svu osnovnu simboliku ovog znaka. Dakle, više nema guranja pod tepih, manipulisanja i mešetarenja. Ovan je znak borbe, praktičnosti i akcije. Jupiterov ulazak u ovaj znak donosi ubrzanje i otvaranje novih/starih sukoba.

Mars je bog rata

Ovnom vlada bog rata, Mars. Nije teško proceniti da je pred nama eskalacija aktuelnog ratnog sukoba koji je u toku. Ne treba zaboraviti ni na Kovid 19 jer već smo ustanovili da je pod direktnim uticajem Marsa. Sasvim je sigurno da nam i sa te strane, u narednih nekoliko meseci, dolaze novine…

Na primer, u horoskopu NATO-a, čak četiri planete se nalaze u znaku Ovna. Jedna od njih je upravo Mars. Tranzitni Jupiter ide ka njemu i ukazuje na verovatni direktan ulazak ove alijanse u vojnu (ratnu) akciju.

Pod prilivom ove energije biće Nato, Nemačka, Japan, Španija, Australija. Teškoće za ruski horoskop, velika neprijatna dinamika u horoskopu Zelenskog…

Kod nas, veliki oprez za Milorada Dodika u čijem horoskopu se u znaku Ovna nalazi dosta planeta, progresija dodatno najavljuje probleme i neočekivane opasnosti u narednim mesecima.

Horoskop Srbije

Srbija, kada je u pitanju pomoćni horoskop, Jupiter aktivira polje otvorenih neprijatelja, očigledno ćemo biti izloženi snažnim napadima, ali, rekla bih, bez bojazni od ratnih sukoba.

Međutim, prvi (genetski) horoskop naše države, najavljuje velike bitke, pošto Jupiter u Ovnu aktivira mundanog Jupitera koji se nalazi u istom znaku i destruktivno je položen u odnosu na brojne planete u Jarcu. Jednom rečju, pred nama su velika iskušenja pošto ćemo biti izloženi brutalnim ucenama.

Period tokom koga će sve ovo nabrojano biti aktivno je od 10. maja do kraja oktobra. Nakon toga, od kraja decembra do polovine maja 2023. godine.

drugi članci

spot_img

interesantno