Astro analiza poznatih: Novak Đoković

drugi članci

Naš poznati teniser Novak Đoković dostigao je neslućene visine, ali njegov horoskop je manje-više enigma za većinu astrologa. U koliko sati je Novak rođen – na internetu se može naći nekoliko pretpostavki.

NOVAK ĐOKOVIĆ HOROSKOP

Prva, koja se čak nalazi u najvećoj astrološkoj bazi podataka, jeste da je rođen uveče oko 11.25 u Beogradu. Po tome, rođen je 22. maja 1987. sa ascendentom na 16. stepenu Jarca.

Upravo ovaj horoskop je možda razlog što većina astrologa na startu odustaje od analize, jer u njemu nema dovoljno pokazatelja za takvu slavu kakvu je Đoković do sada postigao.

Postoje podaci da je rođen koji sat ranije, pa onda da to nije uveče, već ujutru, i tako redom. Obzirom na to da je raspored planeta tog dana, sam po sebi, najavljivao dinamičnu i autentičnu prirodu, svako vreme je moglo da liči na pravo.

Postoje tvrdnje da je rođen s podznakom Lava, što bi potkrepilo njegovu veselu prirodu i dar za glumu i šou koji često pravi, gde god se pojavi.

Ipak, da bi horoskop bio tačan, to jest da bi se „otvorio“, potrebno je da se apsolutno svi aspekti iz nečijeg života poklope sa slikom natalnog horoskopa.

Pa tako, postoji i podatak da je, zapravo, rođen s ascendentom u znaku Ovna (oko tri sata ujutru, 22. maja).

Taj horoskop se umnogome podudara sa onim što znamo o Novaku.

Najpre, podznak Ovna daje karakterističan skakutavi hod sa blago povijenom glavom unapred. To odgovara Noletu. Vladar podznaka je Mars, položen u znaku Raka na vrhu 4. polja. To ukazuje na veliku sumnju i nesigurnost u sopstvene kapacitete.

Četvrto polje je porodica, pa to objašnjava da on istinsku snagu vuče upravo iz porodice, jer je ona uzrok sve njegove nesigurnosti s jedne strane, i ogromnog samouverenja s druge.

Osećaj da nije dovoljno dobar budi u njemu snagu da se razvija do besvesti, upravo da bi to dokazao dominantnim roditeljima. Mars u Raku na vrhu četvrtog polja opisuje i žustru atmosferu u kući i problematičan odnos između roditelja. (O ovom aspektu Novakovog horoskopa moglo bi se dosta analizirati, ali to nije tema ovog teksta.)

Da se vratimo na proveru tačnosti vremena rođenja.

Novak kaže: „Sve je počelo na Kopaoniku“.

Time nam daje podatak da je znak Jarca (planina) od izuzetnog značaja za njegov horoskop.

Neko značajno polje horoskopa mora biti aktivirano ovim znakom.

U datom horoskopu, 10. polje (otac, profesija, cilj, zenit života) je upravo u ovom znaku, sa Neptunom na 7. stepenu. Neptun je dispozitor Meseca (kuća, porodica, roditelji), pa ovo još jednom ukazuje na dominaciju roditeljskog para i njihov uticaj u izboru Novakovog životnog opredeljenja.

Jarac na vrhu ovog polja govori o radu, redu i disciplini i hladnom odnosu s ocem.

Da bi se ceo horoskop detaljno proverio, potrebno je mnogo prostora. Ali, kratka provera prethodnog perioda još jednom potvrđuje verovatnoću tačnosti ovog vremena rođenja. Prošle godine je tranzitni Jupiter išao preko Novakovog prvog polja i doneo mu ekspanziju.

U tom polju se nalazi i njegov natalni Jupiter koji, inače, vlada poljem inostranstva, pa se to uklapa s velikim uspehom koji je Đoković dostigao. Faktor sreće (Jupiter) je bio na njegovoj strani. Ali, to ne bi bio dovoljni pokazatelj za ovakvo isplivavanje na svetski tron, kakvo je Đoković postigao.

Na to ukazuje tranzitni Pluton koji u njegovom horoskopu donosi svetsku slavu.

Obzirom na to da ta planeta natalno stoji u trigonu (dobrim aspektom) s vladarom ascendenta, ovo znači da je do toga stigao sopstvenim trudom i požrtvovanošću.

Ovo je aspekt umiranja i ponovnog rađanja, upravo onakvog kakvog nam Novak prezentuje svaki put kada se na kraju meča koji gubi, podigne i ponovo rodi. Kao feniks.

Novak Đoković horoskop
Novak Đoković
PORODICA, IZVOR SNAGE I OPASNOST
Natalni Neptun u Novakovom horoskopu je dobro aspektovan od Venere. Bez obzira na to što mu je u ovom trenutku doneo slavu, ova planeta je u suštini, astrološki rečeno – problematična. Neptun na vrhu 10. polja donosi veliki skandal, bar jednom tokom života.

Obzirom na to da je on dispozitor Meseca (porodica), opasnost mu dolazi upravo sa izvora odakle i crpi energiju. Od roditelja. Dobra vest je da znak Jarca ukazuje na kasnije godine života, pa ukoliko je ovaj horoskop tačan, to ne mora da se odrazi na njegovu karijeru aktivnog sportiste.

drugi članci

spot_img

interesantno