Primer iz prakse: Šta sve može da ispriča prsten

drugi članci

Kada nam dodje klijent, male su šanse da u njegovom horoskopu razmatramo takve detalje kao sto su pokloni i nakit. Uglavnom se „vrtimo“ oko glavnih životnih pitanja. Uostalom, koga interesuje kakav prsten neko nosi i od koga ga je dobio. Još manje je važno da tako nešto prognoziramo… Mada!

PRIMER IZ ASTROLOŠKE PRAKSE

Ipak, ovaj tekst je posvećen jednom takvom primeru, a sve u službi dokazivanja egzaktnosti astrologije. Naravno, sve ovo što ću navesti, u klasičnoj astrologiji se ne vidi, pa je zato, ovaj primer, vredan pažnje.

Ovo je horoskop osobe je rodjene 2. oktobra 1969. godine

2. oktobar 1969. godine,
5:31:58 AM (020E30; 44N50, -01:00)

Radi se o prstenu koji je osoba dobila sat vremena uoči venčanja.

To nije ni burma, ali ni verenički prsten. U stvari, to je zakasneli verenički prsten koji je devojka dobila „na brzinu“ da bi se ispoštovali običaji. Vrlo je neobičan, u obliku drveta, i ona ga i danas nosi – iako je godinama razvedena.

Evo kako se to vidi.

Prsten i svi pokloni koje dobijamo, predstavljeni su Venerom.

Ona je kod ove osobe smeštena na 11. stepenu Device i deo je Velikog trigona koji zatvara sa Saturnom na 7. stepenu Bika, i Marsom na 6. stepenu Jarca.

Jaka simbolika Saturna i Jarca ukazuje na nešto tradicionalno. Saturn simbolizuje (mrtvo) drvo, Bik – živo drvo (drvo sa krošnjom) na 7. stepenu – opet prsten.

Ovako naglašena simbolika rezultirala je prstenom u obliku drveta, i to sa sve krošnjom i lišćem.

A kako je dobila poklon?

Mars, vladar VII polja, predstavlja njenog prvog muža. On je smešten u Jarcu, pa mladoženja kasni (Jarac) sa prstenovanjem (a i na venčanje). Spašava ga (trigon) Saturn (vladar mladoženjinog X polja – otac/majka) na 7. stepenu (prsten) Bika (šuma, drvo), pa prsten daruje mladoženjina majka da bi ispoštovala običaje (Saturn, Jarac).

Ujedno, njegova majka finansira kompletnu svadbu – Saturn u Biku.

Mlada prsten dobija uoči venčanja – Venera na 11. stepenu – stepen brzine i iznenađenja i prsten je jako neobičan – 11. stepen takođe.

Svatovi „lete“ (11. stepen) magistralom i na venčanje stižu sa zakašnjenjem (Venera trigon Saturn). Srećom, nije Venera KVADRAT Saturn, jer bi mlada u tom slučaju rekla NE (Saturn), jer je ionako bila jako nervozna (Venera 11. stepen). Ovako, taj trigon je spasio situaciju, pa je brak ipak sklopljen.

I na kraju, pored drugih pokazatelja razvoda u njenom horoskopu, Venerin položaj na 11. stepenu (stepen Vodolije), osim neobičnosti i zbrke tokom venčanja ukazao je i na razvod tog braka.

Kažu stari, po jutru se dan poznaje.

drugi članci

spot_img

interesantno