Ko su bile poznate Škorpije kroz istoriju

drugi članci

Poznate Škorpije kroz istoriju najbolji su primer da se ilustruju moć i nesagledive dubine u koje Škorpija može da uroni.

POZNATE ŠKORPIJE

Na našim prostorima živeli su i radili ljudi koji su svojom fanatičnom prirodom stvorili dela koja su zlatnim slovima upisana u istoriju naših prostora.

Surovo i genijalno

Jedan od njih je Karađorđe Petrović, ljuti predstavnik ovog znaka, osim što je srpski narod podigao na ustanak, ostao je upamćen i po surovoj prirodi koju su osetili čak i njegovi bližnji.

Petar Petrović Njegoš rodio se u trenutku kada su Sunce i Uran iz Škorpije pravili trigon sa Plutonom, vladarom istog znaka. Ovaj genijalan aspekt sam po sebi dovoljno opisuje talenat i dubioznu prirodu koja je jedino takva mogla da iznedri veliko delo kakvo je „Gorski vijenac“, iz koga i danas citiramo stihove kroz koje nam je ovaj velikan otkrivao tajne života.

Kusturica i Romi

Da bi se priroda Škorpije iskazala kroz nečiji život ili delo, nije neophodno da ta osoba bude rođena u tom znaku. Horoskopski znak daje podatak gde je bilo Sunce u trenutku rođenja. Zbog toga ne možemo samo kroz to karakterisati ličnost.

Dobar primer je horoskop Emira Kusturice, našeg najpoznatijeg režisera, koji je svetsku slavu postigao upravo filmovima čiji su glavni junaci najčešće bili Romi (Škorpije). On je rođen u znaku Strelca, ali sa čak četiri planete u znaku Škorpije. Saturn, Merkur, Venera i Mesec obrazuju stelijum, aspekt koji se u astrologiji smatra jednim od najjačih.

Da njegovi filmovi nisu o Romima, bili bi o ratovima i velikim stradanjima. A da sebi nije stvorio lični prostor za ovakvo izražavanje, njegova problematična, nestrpljiva i ponekad agresivna priroda, odrazila bi se na mnogo nepovoljniji i suroviji način.

Poznate Škorpije
Znak Škorpije

Agata i krimi romani

Još jedan predstavnik drugog znaka, a u čijem je horoskopu znak Škorpije naglašen, jeste čuvena književnica Agata Kristi ili, kako je neki zovu, „kraljica zločina“. Rođena u znaku Device, sa Merkurom (pisanje) i Mesecom (misli) u Vagi u trigonu sa Plutonom (ubistva) i Neptunom (zavere, tajne) u Blizancima (opet pisanje).

Pored ovako naglašenog Plutona, još jedna potvrda njene opčinjenosti zločinom, jeste vladar Vage, Venera koja je smeštena u Škorpiji. Njenu nasilničku maštu spasila je umerenost Vage, pa ova žena ostaje upamćena kao „zločinac“, ali samo kroz svoju pisanu reč.

Atentat na Indiru

Indira Gandi, još jedna Škorpija, čiji je vladar Mars u opasnom izdajničkom kvadratu sa Jupiterom, slikovit je primer funkcionisanja ove energije. Ova državnica je svojom odlukom da napadne zlatni hram, najsvetije mesto Siika (Pluton), ušla u sukob sa njima što je iniciralo odmazdu dva telohranitelja (kvadrat Marsa i Jupitera), i završilo se atentatom u kome je poginula.

Ovaj nepovoljan aspekt koji je imala u svom horoskopu, osakatio je jačinu njene škorpijske volje i dalo snagu protivničkoj strani da je putem izdaje, ubiju.

Pisci i naučnici

Primera je mnogo, od Dostojevskog, po mnogima najvećeg pisca svih vremena, pa do čuvenih naučnika koji su svojim izumima uticali na tok istorije, kao što je Mihail Kalašnjikov. On je napravio poznatu istoimenu pušku kojom je ubijeno mnogo ljudi. Svi su oni bili ili rođeni u znaku Škorpije ili je ovaj znak bio naglašen, kao i planete koje njime vladaju – Pluton i Mars.

MARIJA KIRI
Predstavnica škorpijske prirode koja je zbog svoje fanatične opčinjenosti naukom, spremno otišla u smrt, jeste Marija Kiri, dvostruka dobitnica Nobelove nagrade. Prvu je dobila za dostignuća u ispitivanju radioaktivnosti (Pluton), a drugu za izdvajanje elementarnog radona (opet simbolika Plutona – cepanje, kidanje).

Svoju genijalnost platila je životom. Umrla je od leukemije, izazvane upravo zračenjima kojima je bila izložena prilikom istraživanja.

drugi članci

spot_img

interesantno