Uporedna natalna karta: Uvid u porodične veze

drugi članci

Uporedna natalna karta, odnosno horoskopi članova jedne porodice, uvek pokazuju međusobnu povezanost. U gomili horoskopa, mogu se izdvojiti oni koji su familijarno povezani.

UPOREDNA NATALNA KARTA

Primećeno je da se aspekti teških planeta ponavljaju iz generacije u generaciju, posebno aspekti Saturna sa Suncem ili Mesecom. Ne nasleđuju se samo loši aspekti. I dobar aspekt u horoskopu deteta može biti proizvod lošeg kod roditelja.

Na primer, roditelj ima loš aspekt Urana i Sunca, a dete ima isti taj aspekt, ali – dobar. To može da opiše roditelja koji uspeva da prevaziđe svoj negativan trend i na kvalitetan način svoju patnju pretoči u kreativno vaspitanje, koje će detetu pomoći da ode korak dalje.

Ipak, češći slučaj je da dete svojom energijom uspeva da prevaziđe destruktivnost roditelja i dobija moć koja je opisana dobrim aspektom. Grana psihologije koja se bavi porodicom, nazvala ga je „dete junak“.

Nema slučajnosti

Kako se razvijaju aspekti i kakvu sliku oni predstavljaju, zavisi od simbolike planeta, znaka u kome se nalaze i aspekta koji prave između sebe. Ono što je zanimljivo jeste što se svaki aspekt u horoskopu deteta vidi i u horoskopu roditelja, i da tu nema slučajnosti. Dakle, dete se rađa onda, kada je na nebu aspekt onih istih planeta koje su bile u „kontaktu“ kada se i roditelj rodio.

Uporedna natalna karta
Foto: Mišo Govorčin

Dinamika ponavljanja aspekata iz generacije u generaciju od velike je koristi u dijagnostici pre psihoterapeutskog tretmana. Sve je više psihoterapeuta koji u svom radu koriste astrologiju, jer im daje smernice u otkrivanju uzroka problema koji muči jednu porodicu. Ovo značajno može skratiti psihoanalizu, koja može da traje i godinama.

Ovde smo naveli odnose roditelja i dece. Ali, kada se pogleda dublje, nalazi se veza u genezi, gde nije samo otac imao određeni astrološki aspekt. Jer, i on je nečije dete.

Dublja konekcija

Dakle, gledajući u dubinu, naćićemo ponavljanje obrazaca i kod dede, pradede. Tamo gde je lanac prekinut, tu nalazimo i kada je otpočeo. Kroz biografiju tog pretka možemo ustanoviti šta se konkretno dešavalo, a šta je ostavilo posledice koje osećaju i potomci.

Ukoliko naše dete ne nasledi loš aspekt od nas, to znači da mi prekidamo lanac iz koga dolazimo. Da bi se to uspelo, potrebno je raditi na sebi i promeniti obrasce ponašanja kojima ponavljamo greške svojih predaka.

ZAVRŠETAK LOZE
Četvrto i peto polje horoskopa pokazuju da li osoba iza sebe ostavlja potomstvo. Ako analiziramo genetsko nasleđe i ponavljanje aspekata iz generacije u generaciju, neophodno je obratiti pažnju i na ovaj segment, jer neretko upravo uporno ponavljanje loših aspekata kod naših predaka – vodi ka završetku jedne loze.

drugi članci

spot_img

interesantno