Kako se u natalnoj karti vidi sklonost ka gojenju

drugi članci

Kako se vidi gojaznost u natalnoj karti? Svaki organizam je specifičan, pa dijeta koja odgovara jednoj osobi, ne mora da odgovara i drugoj.

Postoji generalna astrološka podela po znacima, gde je za svaki znak utvrđeno koja su kritična mesta na telu i na koji način osoba dobija višak kilograma.

GOJAZNOST U NATALNOJ KARTI

Nije dovoljno nabrojati znake Zodijaka i po toj tablici odrediti da li je neko gojazan ili nije, već je za to potrebno pogledati čitavu natalnu kartu, pa na osnovu nje konstatovati na koji način osoba može najlakše svoje kilograme da dovede u red.

U natalnoj karti prvenstveno gledamo podznak i svetla (Sunce i Mesec), potom kakve aspekte prave Mars (metabolizam – sagorevač), Uran (ubrzanost, nervoza), Venera (šećer, mast), Jupiter (ekspanzija, uvećanje, rast, proširenje), Saturn (smanjenje, usporavanje, ograničenja, samodisciplina, oskudnost), Pluton (regeneracija), Neptun (trovanje, pogrešan način ishrane, alkoholizam).

Naravno, važna su polja i znaci u kojima se odigravaju određeni aspekti, jer po njihovoj simbolici možemo odrediti o kom delu tela se radi.

Ako je, recimo, krcato sedmo polje ili njen prirodni vladar Vaga, onda možemo pretpostaviti da ta osoba ima problem sa zadnjicom, ako se tu nađu Jupiter i Venera jedno pored drugog – znamo da ta osoba preterano konzumira slatkiše i masnu hranu (Venera) koja proširuje (Jupiter) zadnjicu (Vaga).

Ako neko nema problema sa kilogramima, već obrnuto – potrebno je da dobije neki kilogram, pogledaćemo i sigurno videti Uran ili Mars u nekom izazovnom aspektu sa svetlima ili podznakom, što nam ukazuje da osoba ubrzano troši svoju energiju (i time sagoreva masti).

Naravno, savet za ovu osobu bi bio da smanji nervozu (Uran) ili fizičke aktivnosti (Mars) i pojača unos masti i šećera (Venere), da obeduje uvek u društvu, da trpeza bude estetski doterana, i tako redom.

Ovakav način analize horoskopa može biti od velike koristi, jer, osim što možemo da uvidimo opšte sklonosti u higijeni ishrane, možemo na vreme primetiti i potencijalne zdravstvene probleme, jer, zna se, zdravlje ulazi na usta.

GLADNE OČI STRELCA
O načinu na koji se hranimo govori drugo polje horoskopa. Znak koji je na vrhu ovog polja govori sledeće.

Ovan – Vruća hrana, meso, roštilj, začinjeno.

Bik – Masna hrana, slanina, čvarci.

Blizanci – Brza hrana, hrana s nogu, ulična hrana.

Rak – Nacionalna kuhinja, domaći specijaliteti, tečna hrana.

Lav – Vrhunski kvalitet hrane, prestiž u ishrani, ishrana u restoranu.

Devica – Mali obroci, makrobiotika, zdrava hrana, jedu dok rade.

Vaga – Obrok u društvu, lepo aranžiran sto, slatkiši.

Škorpija – Završavaju tuđe obroke, jedu ono što drugi jedu, zagorela hrana, krvavo meso.

Strelac – Ogromni obroci (gladne oči), uvozna hrana, ogroman pribor za jelo.

Jarac – Bajata hrana, hladna, zimnica, sir, jogurt.

Vodolija – Brza hrana, obrok sa prijateljima, hrana kao nužno zlo.

drugi članci

spot_img

interesantno