Astrologija u praksi: Mesečeva dijeta

drugi članci

Mesečeva dijeta, kako sam naziv kaže, podrazumeva određeni režim ishrane diktiran kretanjem i položajem Meseca.

MESEČEVA DIJETA

Uz malo discipline i minimalno odricanje pomoći ćete svom organizmu da povrati svoju prirodnu ravnotežu, i olakšati svom metabolizmu da bez previše muke izbaci višak tečnosti i toksina.

Dijeta podrazumeva potpuno dvadesetčetvoročasovno gladovanje u vreme kada Mesec prelazi iz faze u fazu što počinje prvog sata nakon prelaska.

To praktično znači da određenog sata kada Mesec počinje novu fazu, počinjete sa dijetom i držite je naredna 24 sata. Za to vreme dozvoljen je unos vode u maksimalnim količinama (od dva do četiri litara i više), izuzetno -limunada i čajevi bez šećera.

Na ovaj način se može izgubiti i do tri kilograma telesne težine.

Iako zvuči surovo, ovu dijetu nije teško držati, jer u vreme mesečevih mena sam metabolizam se menja, pa je i potreba za unosom hrane smanjena i može se nadoknaditi unosom tečnosti.

MESEČEVA DIJETANaravno, osobe koje imaju zdravstvenih problema, ovu dijetu treba obazrivo da primenjuju dok ne upoznaju svoj organizam i ne nađu pravu meru kako bi se izdržao ovaj takozvani post.

Mesečeve mene su:

MLAD MESEC ili MLAĐAK

Posmatrano sa zemlje – Mesec se tada ne vidi jer se nalazi između Zemlje i Sunca. U kalendaru je prikazan kao zatamnjeni krug.

PRVA ČETVRT

Nastupa šest dana nakon mladog Meseca. U kalendaru je prikazan kao krug čija je leva polovina zatamnjena.

PUN MESEC ili UŠTAP

Mesec je potpuno osvetljen sunčevim svetlom. U kalendaru je prikazan kao prazan krug.

POSLEDNJA ČETVRT

Identično kao i prva četvrt, ali se sada vidi leva strana Meseca. U kalendaru je prikazan kao krug čija je desna polovina zatamnjena.

PRILAGODITE SE MENAMA

Kada je Mesec u opadanju (od punog do poslednje četvrti), tečnosti se ne nagomilavaju u organizmu kao kada je Mesec u porastu, pa zato možete opuštenije sebi da priuštite hranu koju volite a koja je kalorično problematična.

Kada je Mesec u rastu vodite računa o količini i kvalitetu hrane, jer organizmu će trebati mnogo više vremena nego u prethodnoj fazi, da preradi i izbaci sve što unesete.

Na pun i mlad Mesec, potrudite se da se odreknete hrane na 24 sata i tako očistite organizam od tečnosti i toksina koji su se nakupili tokom drugih faza.

Sve ovo se odnosi i na opšte ponašanje.

Mesec ne utiče samo na tečnost u organizmu, već na celokupna dnevna dešavanja koja su uzrokovana promenama raspoloženja i opštom atmosferom u socijalnoj sredini.

Pa tako, kada je Mesec u porastu, započnite nove projekte jer će oni imati tendenciju da se razvijaju i rastu. Kada je Mesec u opadanju, izbegavajte bilo kakav novi početak jer će ići otežano i usporeno.

U vreme Mesečevih mena izbegavajte krupne promene, a post koji primenjujete na svoj način ishrane, primenite i kao model opšteg ponašanja.

Mesečeva mena na neke ljude utiče jače, na neke slabije.

Ipak, ona utiče na sve ljude na Zemlji, pa prema tome ukoliko ste primetili da s vremena na vreme imate neobjašnjive „napade“ promena raspoloženja, napade plača i depresije, emotivne šokove bez realne osnove, razdražljivost i svadljivost – obratite pažnju na kretanje Meseca i proverite koliko se to poklapa sa njegovim fazama.

Upoznajte njegov ritam i živite sa njim.

drugi članci

spot_img

interesantno