Mundana astrologija: Srbija, zemlja stradanja

drugi članci

Mundana astrologija je grana astrologije koja se bavi proučavanjem planetarnih uticaja na države, narode, gradove, vlade i slično. Tehnika ove astrologije se u nijansama razlikuje od natalne, utoliko što određene planete i polja dobijaju mnogo šire značenje.

Dok u natalnom horoskopu Mesec simbolizuje majku, emocije, dušu, u mundanoj astrologiji Mesec simboliše široke narodne mase, narod. Mesec kao takav može se posmatrati i u horoskopu pojedinca kao planeta koja opisuje kako bi narod živeo, ukoliko bi ta osoba postala predsednik.

MUNDANA ASTROLOGIJA SRBIJA

Dakle, da bismo sagledali sudbinu naroda neke države, poželjno je pogledati, kako mundani, tako i natalni horoskop predsednika. Takođe, važno je poznavati istoriju, kulturu i političku situaciju te zemlje, da bismo sa sigurnošću proverili da li je horoskop tačan i da li funkcioniše.

Postoje dve vrste mundanih horoskopa. Jedan je „genetski“ koji podrazumeva opštu simboliku nekog naroda i često nije vezan za datum kada je država stvorena; i drugi, zvaničan horoskop, koji je utemeljen na terminu proglašenja državnosti.

Krunisanje Nemanjića

Srbija tako ima svoj genetski horoskop za koji se uzima datum 4. januar 1217. godine, što je datum krunisanja prvog Nemanjića. Ovde postoje neslaganja među astrolozima, kao i među istoričarima, jer postoje još neki datumi koji datiraju dublje u prošlost, a koje bismo mogli uzeti kao trenutak osnivanja naše države.

Mundana astrologija Srbija
Fotografija: Mišo Govorčin

Bilo kako bilo, ovaj datum se u praksi pokazao kao funkcionalan, jer simbolika tog horoskopa opisuje kompletnu srpsku istoriju do modernog doba.

Srbija je „rođena“ sa Suncem u znaku Jarca i podznakom u znaku Bika.

Drugi srpski horoskop koji koristimo kao pomoćni, jeste horoskop trenutne države. To znači da svaki put kada je Srbija menjala status i ime, izglasavanje u parlamentu i proglašavanje je davalo novi trenutak za mundani horoskop. Pa tako, trenutno „živimo“ horoskop nastao 5. juna 2006. godine u 14.09. u kome je Sunce u znaku Blizanaca i podznak u znaku Vage.

Mesec u Škorpiji

Mesec (narod) u genetskom horoskopu Srbije je položen u, za njega nepovoljan, znak Škorpije koji simbolizuje smrt, masovna stradanja, osvetu, žene u crnini, očajne majke, otkidanje delova tela, neiskazanu tragediju suštinski utkanu u dušu ovog naroda. Vladar Meseca u Škorpiji je planeta Pluton u Lavu koji je smešten u četvrto polje (teritorija države, kraj države, groblja), pa je to još jedan pokazatelj masovnih stradanja naroda.

Daljom analizom bismo došli do toga zašto srpska groblja na kraju završavaju u inostranstvu, kao i kako se srpska država vekovima pomera sa svog matičnog tla. Ali, o tome ćemo kada budemo analizirali kompletan genetski horoskop Srbije.

Ako idemo kroz istoriju, sva velika dešavanja, ratovi i stradanja našeg naroda uvek su astrološki bili prikazani aspektom Meseca i Plutona, odnosno Škorpije. Na primer, Albanci i muslimani su astrološki predstavljeni kao Škorpije, te uopšte nije čudno što smo upravo mi prve žrtve najezde Albanije na Balkan.

Pobednik u Beogradu
Foto: Mišo Govorčin

U novom, pomoćnom horoskopu, nastalom juna meseca 2006. godine, loš aspekt Meseca (narod države) i Plutona (stradanje) se opet ponavlja. Pluton je smešten u trećem polju srpskog horoskopa koje predstavlja ulicu, saobraćaj, komšije, ali i narode koje mi smatramo bratskim.

Ovo daje tragičnu astrološku sliku koja je realnost naše svakodnevnice. Nasilje na ulicama, saobraćajne nesreće na srpskim drumovima su samo deo simbolike trećeg polja i Plutona u njemu. Ne treba prevideti da ovo polje predstavlja i osnovne škole, kao i bratske komšijske države iz kojih nas uvek, nenadano, vrebaju neprijatna iznenađenja začinjena plutonovskom energijom.

ODGOVORAN I HOROSKOP PREDSEDNIKA
Dolaskom na presto ili predsednički položaj, natalni horoskop pojedinca, a prvenstveno Mesec, opisuje kako će narod živeti. Kada se u ličnim horoskopima aktuelnih predsedničkih savremenika nađe sijaset loših aspekata, to uvek ukazuje na važna dešavanja u kojima će biti uključene sve zemlje čiji su oni predstavnici. A ako ta dešavanja potvrđuje i mundana astrologija, odnosno horoskop datih država, onda znamo, da su oni samo glumci na pozornici sudbinske predstave koja sledi.

drugi članci

spot_img

interesantno