Ljubavna sinastrija, natalna karta parova

drugi članci

Na karti vidimo jedan od primera uporednog horoskopa gde se natalne planete jedne osobe nalaze u unutrašnjem prstenu a planete druge osobe, u spoljašnjem.

Ljubavna sinastrija
Uporedni horoskop

Položaj planeta i uzajamni aspekti govore o odnosu ove dve osobe.

LJUBAVNA SINASTRIJA

Sinastrička astrologija je veština tumačenja natalnih karti parova. Prvo i osnovno da bismo znali kakvu ženu traži, kod muškarca posmatramo Mesec i Veneru. Obrnuto, kod žena, posmatramo Sunce i Mars.

Već na prvi pogled u uporednom horoskopu posmatramo kakve aspekte prave ove planete između sebe. Trigoni i sekstili ukazuju na ljubav i razumevanje, dok kvadrati uvek na neku akciju koja najčešće završava svađom (ili agresijom). Kvadrat, takođe, može dati jaku seksualnu privlačnost, ali koja može preći u agresivnu strastvenost.

Posmatramo i ascendente, pa ako je naš ascendent „napadnut“ nekom planetom iz partnerovog horoskopa, zavisno o kojoj je planeti reč, to ukazuje na određene loše događaje, trpljenje i loš ishod veze.

Medjusobni aspekti teških planeta (Saturn, Neptun, Uran, Pluton) sa svetlima (Sunce, Mesec) i ascendentom, ukazuju na sudbinske i nezaobilazne veze.

Povoljnost ishoda posmatramo kroz kvalitet aspekta.

Posmatramo i kuće u koje padaju planete partnera. Zavisno od kuće možemo videti kojim će smerom veza teći. Pa tako, ako većina planeta pada u 7. kuću – veza ide ka braku, u 5 – velika ljubav (nije obavezno i brak), u 8 – seksualna veza, u 1.- jak pritisak i fizička privlačnost, u 12 – veza daleko od očiju javnosti, tajna veza.

Sinastrija je ogromna grana astrologije i bitan ogranak karmičke astrologije.

Nema idealnog poklapanja

Idealna dva uporedna horoskopa ne postoje, što potvrđuje da smo svi mi u ovaj život stigli sa „zadatkom“ (karmičkim dugom). Na tom putu susrećemo razne ljude koji nam nekim svojim gestom ili delima (ili rečima?), prenose poruku ili lekciju koju moramo naučiti.

Na to pitanje šta i kako plaćamo (ili vraćamo) odgovara karmička astrologija, a sinastrija nas upućuje da li je partner koji je pored nas, nosilac neke sudbinske poruke, da li će lekcija biti teška, ili nam taj spoj dolazi kao dovršetak nečeg lepog a prekinutog u prošlom zivotu…

Dva uporedna horoskopa u kojima se svetla i osnovne muško/ženske planete ne ukrštaju, ne postoji, jer takva dva horoskopa nikad ne dođu u poziciju da se posmatraju. Nema aspekata – nema kontakta.

Interesantan detalj, čak i međusobni aspekti natalnih karata astrolog/klijent mogu ukazati astrologu kakav će ishod tumačenja biti i šta klijent očekuje od njega.

Jos jedna potvrda astrologije

 

drugi članci

spot_img

interesantno