Tumačenje horoskopa: Tehnike i smernice

drugi članci

Tehnike tumačenja horoskopa možemo posmatrati iz raznih uglova. Zadržala bih se na osnovnom pojmu – jednostavnom načinu kako treba tumačiti horoskop.

TUMAČENJE HOROSKOPA

Prvo i osnovno, od neprocenjive je važnosti direktna komunikacija između astrologa i klijenta. Zbog ogromne simbolike odrednica, astrolog mora da postavlja pitanja klijentu da bi iz odgovora saznao u kakvom je statusu osoba sada, šta je prošlo a šta ga tek čeka.

Tim pitanjima se usput proverava i tačnost podataka gde, u slučaju da tumačenje ne odgovara realnosti, astrolog mora pristupiti rektifikaciji, to jest pronalaženju tačnog minuta rođenja na osnovu događaja i činjenica iz života.

Iz svega toga jasno se vidi da se tumačenje horoskopa ne može raditi pismenim putem bez direktnog kontakta.

Astrolog ne tumači horoskop da bi fascinirao klijenta.

Astrolog ne pokušava da fascinira svojim „natprirodnim“ darom, već se bavi tumačenjem da bi primenom svoga iskustva i znanja, savetima pomogao osobi da lakše nađe put koji je za njega najpovoljniji.

Detaljnom analizom natalnog horoskopa može se steći uvid u kompletan redosled događaja u životu. Nije neophodno raditi razne pomoćne horoskope, kao što su solarni ili lunarni, da bi se vremenski odredilo kada će se nešto odigrati.

Uz pomoć dnevnih tranzita, primarnih i sekundarnih direkcija, sasvim dovoljno možemo uvideti kada nam nešto dolazi i kada je za nešto pravi trenutak. U ekstremnim slučajevima, kada je potrebna velika preciznost, možemo pogledati i horoskop solarnog povratka.

Taj horoskop treba koristiti kada nam treba potvrda onoga što smo već videli u natalnom horoskopu.

Pijačna astrologija

Sva ostala tumačenja koja se odnose na svakodnevicu, spadaju u pijačnu astrologiju, jer suštinski nije važno da li ste se posvađali sa komšijom i da li vam kasni plata.

Ako u vašem horoskopu ne stoji opasnost od komšije i ako znate kakvi su vam finansijski potencijali, potpuno je bespotrebno zalaziti u nebitne detalje koji sami po sebi ništa ne znače, osim što u nekom trenutku mogu malo da vas fasciniraju svojim pogotkom.

 

drugi članci

spot_img

interesantno