Zašto je „uprošćena“ uloga žene u islamu

drugi članci

Kada posmatramo planetu u određenom znaku, prvo što uzimamo u obzir, jeste to kako se ta planeta „oseća“ na tom mestu. Od jačine tog položaja zavisi da li će se osnovna priroda te planete iskazati na pravi način ili će dejstvo biti prilagođeno okruženju u kome se nalazi. Ukoliko je planeta u „lošem“ položaju, to ukazuje na negativnu astrološku sliku u kojoj planeta gubi svoje dejstvo i iskazuje se na negativan način.

ULOGA ŽENE U ISLAMU

U znaku Škorpije imamo dve planete koje ovde nisu „dobrodošle“. To su Venera koja je tu u izgonu, i Mesec, koji je ovde u padu. Inače, po astrološkom učenju, ove dve planete spadaju u ženske planete, odnosno ovo su planete koje uvek i u svakoj vrsti horoskopa simbolizuju i opisuju devojke (Venera) i žene koje su postale majke (Mesec).

Ugroženost ove dve planete u znaku Škorpije, slikovito se mogu opisati kroz položaj žena u svetu Islama. Naravno, zavisno od jačine egzaltiranosti dejstva Plutona ili Marsa, čija se manifestacija ogleda u manje ili više rigidnom tumačenju i poštovanju pravila u muslimanskim zemljama, na primer Bliskog istoka, položaj Meseca, to jest položaj žene, varira od potpune do umerene obespravljenosti.

Mesec u astrologiji ima ogromnu simboliku.

Glavna simbolika Meseca je kuća/dom, žena, majka, materica.

Škorpija simbolizuje, između ostalog, i rađanje i sam porođaj, pa ova kombinacija u prirodnom horoskopu opisuje bol i transformaciju koju žena proživljava tokom porođaja.

U ovim zemljama, u kojima je dejstvo Škorpije prenaglašeno, žene (Mesec) trpe ograničenje u svim sferama života, osim u onoj koja im je prirodno predodređena, odnosno rađanje dece i briga o kući.

Ovo su žene koje se ne mogu iskazati na pravi način.

Svi ženski atributi ostaju skriveni i „porobljeni“ (Škorpija).

Ovaj znak, inače, vlada i crnom bojom, pa su žene u pojedinim zemljama pokrivene burkama.

Svojevrsna spontana transformacija energije dešava se upravo tako što se energija biološke svrhe postojanja žene, a to je rađanje i produžetak vrste, ne rasipa na druge aktivnosti, kao što su uključivanje žene u savremene tokove, društveni život, zabavu, politiku itd. Osnovna energija se tako maksimalno kanališe kroz visok natalitet i „osnovnu funkciju“ žena u tom društvu, odnosno žena-materica i žena-kućepaziteljka.

Ovakvo viđenje funkcionisanja Mesečeve energije objašnjava i problem pada nataliteta u savremenim razvijenim državama, gde se ženska energija (Mesec) emancipacijom „rasipa“.

To navodi na astrološki zaključak da što se Mesecu (ženi) više ograniči dejstvo, to je njegova primarna funkcija jača. Ovome u prilog idu i teorije po kojima se energijom može manipulisati, upravo na taj način što se može, ciljano, proširiti dejstvo i tako ublažiti (potrošiti) energija ili suprotno, suziti i na taj način pojačati dejstvo neke planete.

Kako će se sve ovo manifestovati u ličnom životu i kakva je sposobnost žene da se prilagodi podnevlju u kome živi, zavisi prvenstveno od natalnog, to jest ličnog horoskopa i položaja Meseca u njemu.

Ukoliko je ova planeta dobro položena, ovoj ženi neće biti teško da podnese sve teškoće koje joj društvo nanosi. Ukoliko, pak, u ličnom horoskopu Mesec ukazuje na trpljenja i stradanja, ovakva kombinacija može sa sigurnošću dati prognozu teške i mučeničke sudbine.

SEKS KAO SREDSTVO
U muslimanskim zemljama devojci (Veneri) je zabranjen seks (Škorpija) pre braka. Astrološko objašnjenje dejstva izgona ove planete, jeste u tome što Venera simbolizuje i slast i uživanje, pa je njenim izgonom u Škorpiji ova funkcija „proterana“, odnosno zabranjena. Devojkama na ovim prostorima nije dozvoljeno „uživanje“ do ulaska u brak, kada po definiciji preuzimaju energiju Meseca – kome je glavna funkcija žrtvovanje i rađanje.

drugi članci

spot_img

interesantno