Srpski horoskop: Večita borba za teritoriju

drugi članci

Mnogo je datuma koji se razmatraju za mogući prvi srpski horoskop. Jedan od najpouzdanijih, koji najbolje i najdetaljnije opisuje naš narod u celini, jeste datum krunisanja prvog Nemanjića, odnosno 4. januar 1217. godine.

SRPSKI HOROSKOP

Tačan čas je, naravno, nepouzdan, ali pomoću posebne astrološke metode koja se zove rektifikacija, izrađen je horoskop za koji je uzeto vreme 12.58, a koje najviše odgovara osobinama, ali i sudbini našeg naroda.

Srbija je, tako, rođena u znaku Jarca sa podznakom na 27. stepenu Bika. Kratkim pregledom najvažnijih planeta, uviđamo da su Sunce i vladar podznaka Venera u devetom polju horoskopa koji u osnovi nosi simboliku Strelca, to jest inostranstva.

Borba za teritoriju

Mesec (narod) je položen u znaku Škorpije (ratovi i stradanja), a vladar Pluton u četvrtom polju (teritorija zemlje), pa u toj simbolici možemo prepoznati sudbinu našeg naroda koji je vekovima stradao u ratnim sukobima, uvek u borbi za svoju teritoriju.

Ako želimo da analiziramo deveto polje i tri planete u njemu, moramo uzeti u obzir iz kojih polja te planete dolaze. Sunce iz četvrtog, Venera iz prvog i šestog, i Merkur iz petog i drugog polja, govore mnogo o našem narodu.

Redom, Venera iz prvog polja u devetom polju koje u prirodnom horoskopu opisuje inostranstvo, objašnjava jednu činjenicu.

To je vekovna potreba našeg naroda da odlazi iz zemlje.

Merkur iz drugog (novac i hrana) objašnjava da je to „trbuhom za kruhom“, a Sunce iz četvrtog, da se naši ljudi u pečalbi dobro snalaze i da im to postaje novi dom. Sve ove planete u znaku Jarca opisuju njihov dugogodišnji ostanak i težak život tamo, odricanja i veliku disciplinu kojoj u svojoj domovini nisu previše naklonjeni. Znak Jarca opisuje nostalgiju i večnu patnju za domovinom, ali i okrenutost svojoj tradiciji i istoriji.

S druge strane, ako posmatramo četvrto polje kao teritoriju države, vladar Sunce u devetom polju inostranstva u bukvalnom astrološkom prevodu znači „domovina postaje inostranstvo“. Ovo se može analizirati iz mnogo uglova, počev od pomeranja granica naše države kroz vekove, što je danas dovelo u pitanje i teritoriju Kosova, kolevke našeg naroda.

Da domovina može postati inostranstvo, ogleda se i u velikom broju naših sunarodnika koji su na putu borbe za golu egzistenciju, promenili svoja državljanstva i preuzeli tuđa, pa se i njima može pripisati značenje ove astrološke definicije.

Na kraju, četvrto polje predstavlja i svršetak nečega i groblja. Njegov vladar u devetom polju inostranstva opisuje grobove naših predaka koji pomeranjem naših granica, vremenom ostaju u novonastalom „inostranstvu“.

Neiskorišćeni potencijal

Tužna slika ovakvog devetog polja mogla se popraviti obrnutim korišćenjem ove energije u kojoj bi ovo „bogato“ polje inostranstva bilo iskorišćeno kao potencijalna podrška i pomoć stranih zemalja – koju mi nismo umeli da pokrenemo. Razlozi ovoga leže u položaju Saturna, vladara Jarca i devetog polja, koji je egzaltiran u znaku Vage.

Ovo ukazuje da Srbija može mnogo, ali napadnuta opozicijom od strane Neptuna iz 12. polja, oduvek je bitke gubila izdajom, kako tuđom, tako i unutrašnjom.

Da bismo iskoristili jačinu Saturna i potencijale koje on donosi, mora se eliminisati jedna od njegovih osnovnih loših osobina a to je – srpski inat i često lažno (Neptun) dostojanstvo (Saturn). Drugo, istorija kojom ova planeta vlada nije dovoljan argument za diplomatsku borbu, jer je u to uključen Neptun koji muti situaciju i lažira činjenice. Da nam ne bi drugi skrnavili istoriju, moramo je mi malo zamutiti, makar simbolično. Dejstvo ovog nezgodnog aspekta je uvek prisutno, sve zavisi da li ga mi koristimo ili ga prepuštamo svojim neprijateljima.

Krajnje je vreme da se srpsko junaštvo presvuče venerijanskim slatkim smeškom na licu, iza koga niko ne zna šta stoji. To je jedini put za opstanak naših pokolenja.

BLOKADA IZ PRVOG HOROSKOPA
Dugogodišnja izolacija naše države i nemogućnost sugrađana da bez viza putuju po Evropi, astrološki je potkrepljeno Jarcem (blokada) u devetom polju (putovanja, inostranstva) prvog srpskog horoskopa. Ulaskom tranzitnog Saturna u znak Vage i njegovim prelaskom preko Meseca, (narod) u pomoćnom srpskom horoskopu, započet je povoljan period u kome će biti doneto niz povoljnih odluka kojima je, makar simbolično, olakšan život naših sugrađana

drugi članci

spot_img

interesantno