Rat u Ukrajini: Svemir kreira nemir

drugi članci

Rusija i Ukrajina, šta će biti dalje…

Vreme prolazi, a još se ne nazire ni nagoveštaj razrešenja komplikovanog sukoba u kome su se našli Rusija i Ukrajina. Kao što sam napomenula u prošlom tekstu (Rusija i Ukrajina, dokle ide bezumlje?), neophodno je situaciju sagledavati iz ugla posmatrača, bez ličnog suda.

Sukob Rusije i Ukrajine je počeo u doba kada su Sunce, Jupiter i Neptun bili u znaku Riba, zbog toga je prvo stradala istina

Kada je Rusija vojno krenula na Ukrajinu, tranzitni Mars, bog rata, onaj koji poteže oružje, je bio u znaku Jarca, pun sebe, egzaltiran. Ovakvog Marsa svi vide većeg nego što jeste, a i on se oseća moćno. Međutim, ova planeta u takvom znaku predstavlja i lenjost. Ako bismo ga preveli s astrološkog jezika na realnost koja se dogodila, reklo bi se da je Rusija u rat krenula pomalo lenjo, s idejom da će se sve brzo završiti. Po tranzitima, sve je trebalo da bude gotovo za sedam dana. Međutim, pošto se to nije tako dogodilo, rekla bih da je od 6. marta nastupila nova faza koja ide ka sve većoj destrukciji. Toga dana desio se nagoveštaj nekakvog primirja, ali, to očigledno nije zaživelo.

Kakvi nas aspekti čekaju i u kom pravcu se može razviti cela astrološka slika.

S obzirom na to da astrologija nije vidovnjaštvo već analiza položaja planeta na osnovu kojeg se izvlače prognoze i zaključci, neophodno je sagledati širu sliku. Dakle, ne govorim o proročanstvu već o realnoj astrološkoj slici koja je opisana tranzitima, horoskopima država i natalnim horoskopima vodećih ljudi koji učestvuju u svemu.

Belorusija i Turska

Dakle, u narednom periodu imamo razvoj veoma izazovnih aspekata koji se u bilo kom trenutku mogu u potpunosti iskomlikovati i sled događaja odvesti u potpuno neočekivanom smeru. Kako god, svi aspekti su veoma izazovni, a kako to izgleda, pokušaću da vam prenesem.

Rusija je izlaskom Marsa iz znaka Jarca ubrzala tempo i sasvim je moguće intenzivnije aktiviranje avijacije. Sve do prolećne ravnodnevnice, rekla bih, neće biti vojnog mešanja ni jedne druge sile. Međutim, ovde bi trebalo naglasiti da mundani horoskop Belorusije kao i natalni njenog predsednika Lukašenka uopšte nisu povoljni. Naime, i u njihovim horoskopima se vidi potencijalno oružano nasilje na teritoriji te države. Moguća su stradanja, naročito ukoliko se Belorusija direktno umeša.

Jedna od upadljivih astroloških slika tiče se Turske. U progresivnom mundanom horoskopu ove države Sunce i Mesec (narod) su na 15. stepenu Vodolije, baš na mestu gde će tranzitni ratoborni Mars preći krajem marta. Ovo bi trebalo da bude upozoravajuće za ovu državu, naročito ukoliko se nespretno uplete u zakulisne radnje, a sve iz potrebe da iz trenutne geopolitičke situacije izvuče neki ćar. Ovaj aspekt ukazuje na zveckanje oružjem i moguće nasilje. Iz Turske može da stigne neka “poslednja vest”.

Kamala opasnija od Bajdena

Da bismo sagledali NATO, krenućemo od horoskopa Amerike. Ova država, bar tako kaže njen mundani horoskop, nije baš u kondiciji za ratovanje. Međutim, njen predsednik Bajden postaje sve nervozniji, drugim rečima, njegova retorika postaje sve agresivnija.  On će biti taj koji će huškati na dizanje vojske, a ovo je naglašeno najviše tokom marta. Međutim, nije on najopasniji s te strane okeana. Mnogo je opasnija njegova desna ruka, Kamala Haris, jer, u njenom se horoskopu vidi da na vlast dolazi usled energetskog pada (bolest, smrt) predsednika, a njen horoskop ukazuje na mnogo ratoborniju retoriku i prirodu.

Americi nije potreban vojni sukob, može i iz daljine da profitira

Horoskopi Bajdena i Amerike ukazuju na indirektno ratovanje. To je i logično, njima nije potreban vojni sukob s Rusijom, mogu iz daljine da posmatraju i profitiraju. Ukrajina je kolateralna šteta, Rusiju će planeta, zasenjena kolektivnom psihozom, gurnuti u ledeno doba. Ovo bi trebalo da bude dovoljno da se planetarno preraspodelimo i da Amerika razreši probleme preuzimajući evropsko tržište energentima, ali i slabljenje ili čak i raspad Evropske Unije. Ovome svedoči Sunce u Ribama u njihovom progresivnom sedmom polju, koje predstavlja kako ulaze u sukob s ovim znakom, koji, inače, predstavlja Rusiju. Dakle, Amerika ide indirektno.

Osim toga, ovde treba dodati da je simbolika Riba – magla, laž, opsena. Takođe, ovaj znak su i mediji, pa prema tome, nema potrebe posebno naglašavati u kakvom se periodu laži, manipulacije i obmana nalazimo. Rat je počeo u vremenu kada su Sunce, Jupiter i Neptun bili u ovom znaku, sahranjujući istinu kao najnebitniju kariku ljudskog postojanja.

NATO kreće na proleće?

Međutim, ovo ovako može da egzistira do prolećne ravnodnevice kada se aktivira Ovan i nakon toga kreće velika tenzija i sve teže izbegavanje mešanja NATO-a u rat u Ukrajini.

Dakle, kada Sunce uđe u Ovna (prolećna ravnodnevica), na scenu stupaju NATO i država koja je pod prirodnim vladarstvom ovog znaka – Nemačka. Ovo je uvek napeto, a kada bog rata, Mars, polovinom aprila, uđe u Ribe, može krenuti direktna pretnja ka teritoriji Rusije. Naime, u prvom horoskopu ove države (tekst pisan 2009.godine), četvrto polje, koje predstavlja teritoriju, nalazi se u znaku Ovna sa sve Plutonom u njoj. Ova astro slika se dodatno pojačava činjenicom da je i u Putinovom natalnom horoskopu, teritorija države kojom vlada u znaku – Ovna.

Neizvesnost do plovine juna

Astrološki sve izgleda kao velika napetost, koja, ako se ne razreši, polovinom maja dobija dodatnu snagu tranzitnim Jupiterom, kada će i on ući u Ovna i rasplamsati sve na šta naiđe. Nakon toga, kraj maja i prva polovina juna, tranziti dostižu svoj maksimum, bar kada je u pitanju marsovska energija, ona koja zvecka oružjem.

Ovde je važno napomenuti, da mundani horoskop NATO pakta u svom polju otvorenih sukoba ima čak četiri planete u znaku Ovna. Tranzitno aktiviranje ove energije pokreće potrebu ove alijanse da podigne avione. Da li će se to dogoditi? Nadajmo se da neće. Ono što je sigurno, to je da će akutna faza ovog rata potrajati bar do polovine juna. Kada kažem “akutna faza” mislim na neograničenu količinu neizvesnosti kojom smo svi zapljusnuti. Rusija bi morala da završi rat do polovine maja kako bi izbegla intenziviranje energije Ovna, predstavljene Marsom jer oni najavljuju dalje komplikovanje i nekontrolisano širenje ratnog vihora.

Krajem maja i početkom juna, slika planeta će biti slična onoj kada se 1999. godine ratoborni Mars sručio na nas

Kada smo već kod NATO-a, proleća, vremena Ovna… Ne možemo, a da se ne osvrnemo na to kakva je planetarna situacija bila kada su NATO avioni krenuli put našeg neba. Upravo su tada, između ostalog, Sunce i Jupiter bili u znaku Ovna, dok je vladar Mars tranzitirao Škorpijom. Krajem maja i početkom juna, astrološka slika će biti slična, jer Mars u Ovnu nije ništa manje ratoboran od onog koji se sručio na nas.

Srbija pod ucenama

I, dolazimo do neizbežnog pitanja, šta će biti sa nama.

U prvom srpskom horoskopu, teški tranziti koji su pokrenuli lavinu globalno komplikovanih problema kače četvrto i deseto polje. Ovo nije baš povoljna vest. Naime, u trenutku početka ruske vojne intervencije, Mars se nalazio na našem mundanom Suncu i pravio kvadrat prema Saturnu. Ovo znači da su pokrenuta dešavanja koji nas trajno vode u nekakvo redefinisanje države. Nakon Jarca, Mars je ušao u Vodoliju i tu će se susresti s Saturnom. Veoma težak tranzit u polju našeg statusa, vlasti, Ustava. Ovo najavljuje veliki pritisak i ucene. Od nas se ne traži samo da se opredelimo, ovo više liči na prisilu koja se može manifestovati i kao nametanje potrebe da se uđe u neku uniju. Ovome svedoči znak Vodolije koja i predstavlja udružene celine. Ipak, ne mogu da ne spomenem, za Srbiju jeste najbolje da je uvek deo neke grupisane celine, saveza, ali, ne pod prisilom.

S druge strane, u četvrtom polju, koje predstavlja teritoriju naše države, nalazi se Pluton u znaku Lava. Upravo je ova planeta intenzivno uključena u horoskopima mnogih aktera koji su uključeni u dešavanje između Rusije i Ukrajine. Ovo najavljuje, zaista, velike izazove za našu teritoriju, jer, Pluton predstavlja cepanje i otkidanje delova jedne celine.

Pluton u Lavu i Saturn u Vodoliji, vreme velikih izazova za Srbiju

Pomoćni mundani horoskop, nastao 5. juna 2005. godine, najavljuje teške ekonomske probleme čiji je vrhunac krajem leta i početkom jeseni. Ovome svedoči progresivni Mesec u osmom progresivnom polju koji će napraviti direktnu opoziciju s Jupiterom u drugom, a istovremeno i kvadrat sa Saturnom. Ovakav aspekt, najkraće rečeno, predstavlja velike finansijske probleme.

Važno je napomenuti da deseto polje u mundanoj astrologiji predstavlja vlast. U oba mundana horoskopa Srbije u ovom polju egzistiraju izuzetno teške i spore planete. Ovo znači da, ko god da osvoji vlast na predstojećim izborima, mora biti dostojan težine zadatka koji je pred nama. Jer, neće biti lako.

Do kada će ovo trajati? Najkraće rečeno, većim ili manjim intenzitetom, Zemlja će se tresti do kraja 2023. godine. Takođe, usled ogromne količine stresa i straha, već je i bez astrologije predvidivo, slede zemljotresi i elementarne nepogode.

Utorak, 8. mart 2022. godine

(Pisano 8, a objavljeno 13. marta, u dodatku V. Novosti, Život plus)

(Prvi deo analize, o Putinu, Zelenskom i Ukrajini,
„Rusija i Ukrajina, kuda ide bezumlje?“ čitaj ovde)

drugi članci

spot_img

interesantno