Četvrto polje, poreklo i genetsko nasleđe

drugi članci

Četvrto polje u natalnoj karti ima posebnu simboliku o kojoj sam već pisala. Ono opisuje šta se dešava nakon smrti osobe. Dakle, način sahrane, spomenik i sve ono što ostavljamo iza sebe.

Ali, ovo polje je, još važnije – naše poreklo. I to ne samo porodična kuća i stil života kojim su naši roditelji živeli u trenutku našeg rođenja, već ide mnogo dublje.

To je naša geneza.

I tu nije kraj! Jer, ovo polje opisuje i geografski ambijent odakle potiču naši preci.

Natalni horoskop

Sve ovo može zvučati konfuzno, ali u praksi može biti veoma zabavno, jer letimičnim pogledom na nečiji natalni horoskop mi možemo pretpostaviti odakle, tačnije iz kakvog ambijenta, osoba dolazi. Od toga dalje možemo uvideti kakvog je kova vlasnik natalnog horoskopa i čemu će stremeti tokom svog života. Na primer, da li je potomak bogate ili siromašne loze, da li je bilo mučenika, stradanja, velikih dostignuća, padova, da li su se selili, da li su stranog porekla, druge vere i tako redom.

PODELA NA OSNOVU ZNAKA

Za detaljniju analizu potrebno je gledati vladara ovog polja, njegove aspekte, kao i planete koje se nalaze u samom polju. Ako bismo hteli samo na osnovu astrološkog znaka da napravimo podelu, ona bi izgledala ovako.

OVAN na vrhu ovog polja opisuje ratoborno genetsko nasleđe u kome je dominantna planeta Mars. Dakle, znamo da je u genezi osobe bilo dosta nasilja, svađa i razorenih porodica. Nekad je ovo i germansko poreklo.

BIK opisuje seljake, poljoprivrednike, plodne ravnice, šume. Govori o dobrostojećem poreklu, a može predstavljati muslimansku veru.

BLIZANCI na vrhu ovog polja opisuju dvojno poreklo ili mešanje više vera. Može se pretpostaviti da su preci ove osobe bili trgovci, pisci i da su rasuti po užem regionu. S balkanskih prostora, to je Dalmacija.

RAK opisuje poreklo iz konzervativne, patriotske familije koja je menjala lokaciju. Neki od predaka su živeli pored velike vode, bilo da je more ili jezero. (Crna Gora, primorje.)

LAV na vrhu ovog polja, na Balkanu, predstavlja poreklo iz Crne Gore. Takvo polje nam daje informaciju da je osoba patrijahalna, ponosna na svoje pretke i da je geografski ambijent u kome su živeli preci bio sunčan, brdovit i kamenit.

DEVICA na vrhu ovog polja može opisati familiju koja se gasi, ili, brojčano postaje sve manja. Osim toga, ovo ukazuje na manjak topline i porodične ljubavi koja se proteže kroz genezu. Zastupljen je interes. Geografski s naših prostora Devica predstavlja Hrvatsku, i to primorski deo.

VAGA često opisuje poreklo iz familije gde su brakovi bili teško održivi ili krajnje neobični. Odnosi hladni i otuđeni. Osoba tokom svog života pripadnost pronalazi u partnerovoj porodici.

ŠKORPIJA opisuje poreklo s područja gde je bilo ratova i stradanja. Geografski, to mogu biti rečna priobalja. Na našim prostorima to su najčešće Kosovo i Bosna i Hercegovina.

STRELAC opisuje strano genetsko poreklo. Dakle, osoba u svom rodoslovu ima pretke koji su došli iz inostranstva. Osim toga, opisuje uspešne, bogate pretke, i visoko obrazovanje koje se prenosi s kolena na koleno.

JARAC ukazuje na tradicionalnost, sirotinju i zemljoradnju. Sve ovo je utkano u genezu osobe čije je četvrto polje u ovom znaku. Geografski, na našim prostorima, ovo najčešće opisuje centralnu Srbiju.

VODOLIJA opisuje neobične pretke, koji su se rasuli po svetu. Među kojima ima i stranaca, mešanje sa drugim verama, ali i prisustvo osoba koje su usvojene. Dakle, geneza je prilično nedefinisana i „nečista“.

RIBE na vrhu ovog polja često su znak da osoba uopšte ne zna svoje poreklo. Nekada se to manifestuje kroz odsustvo ili nepoznavanje jednog roditelja, a nekada su to u potpunosti nepoznati preci. Čak i ako su roditelji prisutni, neko od njih je verovatno bez poznate prošlosti.

Četvrto polje na osnovu podznaka:
Ako je podznak Ovan, četvrto polje je, najverovatnije, u znaku Raka, Bik – četvrto je u Lavu, Blizanci – u Devici, Rak – u Vagi, Lav – u Škorpiji, Devica – u Strelcu, Vaga – u Jarcu, Škorpija – u Vodoliji, Strelac – u Ribama, Jarac – u Ovnu, Vodolija – u Biku, Ribe – u Blizancima.
Astrologija
Suzana Ban astrolog

drugi članci

spot_img

interesantno