Astro analiza poznatih: Vojislav Šešelj

drugi članci

Nekadašnju političku javnu scenu obeležio je kao izuzetan govornik, brz i jakih živaca, gotovo nepobediv u javnim političkim sukobima.

Posmatrači su ga opisivali kako vispreno prilagođava svoju poziciju kontekstu, kako galami, viče, upada u reč, pritiska protivnika tako da ovaj ne može da dođe do daha i ne preza od uvreda, i na kraju, obično, matira protivnika. Ovo je samo deo opisa političara koji već dugo svojim verbalnim sposobnostima intrigira ne samo domaću, već i stranu političku javnost.

Reč je, naravno, o doktoru Vojislavu Šešelju.

VOJISLAV ŠEŠELJ NATALNA KARTA

U vreme pisanja ovog teksta, Šešelj je bio operisan u Hagu, pa se opet obreo u žiži interesovanja i nagađanja da li je bezbedan u haškom pritvoru i koji će biti krajnji ishod maratonskog suđenja.

  • Šešelj je rođen u znaku Vage sa Ascendentom u Škorpiji.

Za astrološku analizu njegovog lika i dela bile bi potrebne stranice i stranice prostora. Ali, zadržaćemo se na njegovoj vrhunskoj inteligenciji i verbalnoj nadmoći.

Treće polje

Dakle, gledamo kakvo je treće polje horoskopa (misao, moć verbalnog, ali i pisanog izražavanja), i položaj Merkura kao prirodnog vladara tećeg polja.

Njegovo treće polje počinje u znaku Jarca, sa Marsom na samom vrhu. Egzaltiranost (najjače dejstvo) ove planete na ovom položaju, već na prvi pogled govori o izuzetno ratobornoj verbalnoj veštini koja samouvereno s lakoćom poentira.

Vladar Jarca je planeta Saturn, smeštena u 12. polju, pa ovo po astrološkim definicijama govori da ga pisana ili izgovorena reč vodi u izolaciju.

Pisana ili izgovorena reč odvela ga je u zatvor.

Uz Saturna, u istom polju nalazi se i Merkur, pa Šešelj boravak u zatvoru koristi da piše knjige (Merkur). Pomoću te energije, Šešelj je proizveo brojne knjige koje je naslovio škorpijski žestokim i uvredljivim naslovima.

Položaj ove dve planete u ovom polju ukazuje i na zabrane, ne samo njegovih knjiga, već i čitave doktrine koju ovaj čovek zagovara. Uostalom, ukoliko bismo sagledali njegovu dostupnu biografiju, uočili bismo da je hapšen i osuđivan uvek zbog svojih reči a ne zbog dela.

Suvladar ascendenta Mars u Jarcu i Saturn u Škorpiji u 12. polju objašnjavaju Šešeljev dobrovoljni odlazak u zatvor (njega simboliše 12. polje).

Samouvereno je otišao u Hag da se sa njima „poigra“, isto onako kako se poigravao sa svim svojim političkim protivnicima. Uticaj Saturna u ovom polju govori o tome da će u izolaciji ostati duže nego što se očekuje, što se već i ostvarilo.

Ovo je samo delić iz horoskopa osobe koju možete da simpatišete ili ne. Možete biti istomišljenik ili ljuti protivnik, svejedno.

Ono što ne možete, to je da mu osporite vrhunski intelekt i nadasve sarkastičan jezik kojim je ismevao i sudiju Haškog suda.

OPASNE OPERACIJE
Vladar osmog polja u 12. govori o smrtnim opasnostima u zatvoru. Neptun na vrhu ovog polja govori o misterioznim okolnostima koje se mogu odigrati a koje javnost nikada neće saznati. Za Šešelja su posebno rizični lekovi, kao i svaka operacija koja se izvodi pod anestezijom.

drugi članci

spot_img

interesantno