Pandemija u astrologiji: Nove mutacije korone

drugi članci

Pandemija u astrologiji je zanimljivo pitanje. Jasno je, ako astrološki govorimo o Covidu 19, da pričamo, u stvari, o kretanju Marsa.

Ovoj planeti je u proseku potrebno oko mesec i po dana da prođe jedan astrološki znak, osim kada je u ciklusu retrogradnog hoda, kada se u istom znaku zadrži znatno duže.

Prošli put kada sam pisala o njemu, izlazio je iz Lava i ušao u Devicu. Tada sam, na osnovu osnovne astrološke simbolike, ukazala na njegovo dejstvo u tom znaku koji predstavlja stomak, creva, sistem za varenje i na određeni način, psihu.

PANDEMIJA U ASTROLOGIJI

Baš tako se i obistinilo, uveliko se piše o tome da su sada, češće nego ranije, prvi simptomi zaraze ovim virusom upravo stomačne tegobe. Posmatrajući iz astrološkog ugla, možda bi bilo dobro posebno obratiti pažnju na posledice infekcije ovim virusom, jer na udaru mogu biti baš creva i nervni sistem.

Sada kada smo pri kraju Marsovog hoda Devicom, vreme je da se osvrnemo na to šta nam to dolazi i kako se može razvijati pandemija kada ova vatrena, crvena planeta uđe u Vagu.

Mars u Vagi

Prvo da vidimo šta na fizičkom telu predstavlja ovaj znak. Osnovno, to su bubrezi, leđa, zadnjica. Ako sagledamo dublje, Saturnova egzaltiranost u ovom znaku uvek ukazuje i na osetljivost kože, ali i potvrđuje jednu od duhovnih teorija – da su tegobe sa bubrezima (Vaga) uvek posledica učaurenog straha/traume (Saturn).

Mars je planeta koja predstavlja upalne procese, vatru, rat.

Objavljeno u časopisu Život plus, (Večernje novosti), 5. septembar 2021. godine

U Vagi je u svom izgnanstvu, pa zbog toga može manifestovati svoju najagresivniju karakteristiku. Jer, zna se, najjače napada onaj koji se oseća slab i misli da treba da se brani.

U prizmi analize virusa Covid 19, ovo ukazuje na još jednu mutaciju kojom bi virus trebalo da slabi, ali istovremeno izaziva i sasvim nove, ne samo simptome zaraze, već i zdravstvene posledice nakon bolesti koju ovaj virus izaziva.

Da se osvrnem i na globalni uticaj. Mars u Vagi u centar pažnje izvlači Kinu i Veliku Britaniju, a u našem regionu istakla bih vrlo rizičan period za naš glavni grad Beograd. Ovome u prilog ide i činjenica da će ova planeta, nakon Vage, krajem oktobra ući u Škorpiju, gde će biti dva glavna znaka čijom astrološkom simbolikom Beograd obiluje, pa to ne može proći neosetno.

Nijedna astrološka analiza nije bezizlazno mračna, jer uvek postoji rešenje, doduše najčešće neprihvatljivo mnogim ljudima. U ovom slučaju, govoreći astrološkim jezikom, izlaz nudi Saturnova egzaltiranost u Vagi koja traži – disciplinu.

Šta ovo znači?

Saturn je planeta odricanja i trpljenja. Mnogi ga astrolozi ne vole i „optužuju“ da je zloćudan i simbol zle kobi. Međutim, ovo je planeta koja predstavlja okvire, sistematizaciju i moranje u najširem smislu te reči. On nagrađuje samo onda, kada se to zaradi i zasluži. Kod njega nema slučajnih dobitaka.

Saturnova nadmoć nad svim što se zatekne u znaku Vage, obećava da možemo savladati tranzitnog Marsa, koji, već smo utvrdili, vlada ponašanjem virusa Covid 19. Da li će se pandemija još više rasplamsati ili ćemo svojim oprezom i disciplinom izbeći novi jak talas – zavisi od nas.

TEŠKA JESEN
Znajući kakva je opšta atmosfera, nije teško prognozirati tešku jesen, jer teško je zamisliti da je neko još spreman na zatvaranje, izolaciju i skrivanje od virusa. Upravo ovo opšte nestrpljenje za posledicu daje žestoku astrološku sliku kada Mars bude izašao iz Vage i aktivirao beskompromisnu Škorpiju. Ali, o tome ćemo kada dođe vreme za to, krajem oktobra.

drugi članci

spot_img

interesantno