Jovanka Broz, tragičarka jedne epohe

drugi članci

Jovanka Broz, Titova udovica, jedna je od najintrigantnijih žena prošlog veka. Njen višedecenijski život u izolaciji i tišini i nesumnjiva istorijska uloga, veliki je izazov za svakoga ko razume astrologiju.

JOVANKA BROZ HOROSKOP

Da bi se utvrdilo tačno vreme nečijeg rođenja potrebno je uzeti u obzir poznate činjenice i takvu sliku prilagoditi horoskopu. To se u astrološkom učenju zove rektifikacija.

Fizički izgled

Prvo ćemo sagledati njen fizički izgled. Najupadljivija je markantna lepota, ali i gojaznost. To može ukazati da u podznaku može da bude Bik, ali to nije dovoljno.

Na dan njenog rođenja, 7. decembra 1924. u ponoć, Mesec koji vlada ženskim delom ličnosti, nalazio se u Ovnu. Mesec u Ovnu nikako ne liči na Jovanku. Ako vreme pomerimo za desetak sati kasnije, dobićemo sliku Meseca u Biku, pa ćemo pretpostaviti da ona nije rođena pre 11 sati prepodne.

Mesec u Biku gaji ljubav prema hrani, muzici i prirodi, što se i podudara sa onim što znamo o njoj.

Određivanje podznaka

Sada je potrebno da odredimo njen podznak. Znamo da je bila udata za predsednika jedne države i da je sa njim dugo godina imala luksuzan život. Suprug u njenom horoskopu mora biti predstavljen znakom Lava.

Ako vreme rođenja podesimo na 11 sati i 49 minuta, videćemo da polje bračnog partnera počinje na 29. stepenu Lava, a tu se nalazi zvezda Regulus koja opisuje kraljevske visine, ali i bolan pad.

Ova slika se već dosta poklapa sa slikom koju znamo o Josipu Brozu Titu. Sve ono što se nakon njegove smrti dogodilo, takođe ukazuje na uticaj zvezde Regulus.

Ovakvim postupkom dobijamo natalnu kartu osobe koja je rođena s podznakom u Vodoliji, sa znakom Riba umetnutim u prvo polje, sa Uranom i Marsom u njemu. Neptun (vladar Riba) u šestom polju u Lavu opisuje život u senci, potajno delovanje i posvećenost Lavu – u njenom slučaju mužu.

Jovanka Broz horoskop
Jovanka i Josip Broz

Uran i Mars u prvom polju opisuju njenu tešku prirodu, strogost i sklonost donošenju brzih odluka. To se poklapa sa činjenicama da se vešto ophodila prema osoblju, saradnicima, ali i raznim funkcionerima koje je „čistila“ iz Titovog okruženja.

Mesec u drugom polju u Biku donosi bogatstvo, ali, opozitno je postavljen u odnosu na Saturn i Veneru, što govori o periodu života u bedi. Osim toga, Mesec vlada poljem dece, pa je ovo slika odricanja. Sunce je postavljeno egzaktno na vrhu 10. polja – to je polje njenog statusa.

Zbog toga je poznata kao Titova supruga, kasnije njegova udovica, a ne partizanka, komandant ili slično. Venera koja vlada poljem braće i sestara i Saturn koji je dispozitor oca, smešteni su u Škorpiji, i to u osmom polju. To opisuje tragični gubitak i brata i oca za vreme Drugog svetskog rata.

S druge strane, Venera kao vladar Meseca u drugom polju (lična pokretna svojina) i trećeg polja (osim braćama i sestrama, vlada i dokumentima) položena u osmom polju u Škorpiji, i to u konjukciji sa Saturnom i u opoziciji sa Mesecom, opisuje oduzimanje dokumenata, ali i pokretne imovine (drugo polje).

Naročito je upečatljiva slika Urana i Marsa u prvom polju.

Ovo polje opisuje kako se mi predstavljamo i kako nastupamo. Jovanka Broz je sama za sebe rekla da je „tragičarka jedne epohe“, a neki su je nazvali kolateralnom štetom. Mars i Uran u Ribama darovali su kontroverznu prirodu ovoj dami, ali doneli su i susrete sa takvim osobama.

Ona jeste žrtva jednog vremena, gurnuta u izolaciju da bi ćutala, ali, s druge strane, njeni motivi su bili plod duboke odanosti suprugu. Da je ljubav između njih dvoje bila velika, svedoče i planete u Titovom horoskopu, ali ne za onaj datum rođenja koji zvanično znamo.

  • Tu priča o Brozovima postaje još intrigantnija, ali o tome ćemo u posebnom tekstu.
TITOV SEF
Da je horoskop Jovanke Broz tačan, svedoči i trenutni tranzit Saturna preko njenog natalnog koji je u konjukciji s Venerom, i sve to u osmom polju nasledstva. Nedavno je otvoren Titov sef, ali ako bismo astrološki prognozirali, teško da će ona od toga dobiti nešto što bi je rehabilitovalo na pravi način. Velike su šanse da se sve odigra prekasno.

drugi članci

spot_img

interesantno