Vaša dijeta iz ugla astrologije

drugi članci

Gledajući iz ugla astrologije, svaki organizam je specifičan, pa dijeta koja odgovara jednoj osobi ne mora da odgovara i drugoj.

ASTRO DIJETE

Postoji generalna astrološka podela po znacima, gde je za svaki znak utvrđeno koja su kritična mesta na telu i na koji način osoba stvara višak kilograma.

Nije dovoljno nabrojati znake zodijaka i po toj tablici odrediti da li je neko gojazan ili nije, već je za to potrebno pogledati celu natalnu kartu i na osnovu nje posavetovati na koji način će osoba najlakše svoje kilograme da dovede u red. Upravo tako se određuju astro dijete.

U natalnoj karti prvenstveno gledamo ascendent i svetla, potom kakve aspekte prave Mars (metabolizam – sagorevač), Uran (ubrzanost, nervoza), Venera (šećer, mast), Jupiter (ekspanzija, uvećanje, rast, proširenje), Saturn (smanjenje, usporavanje, ograničenja, samodisciplina, oskudnost), Pluton (degeneracija), Neptun (trovanje, pogrešan izbor ishrane, alkoholizam).

Naravno, važna su polja i znaci u kojima se odigravaju određeni aspekti, jer po njihovoj simbolici možemo odrediti o kom delu tela se radi.

Ako je, recimo, krcato VII polje ili njen prirodni vladar Vaga, onda možemo pretpostaviti da ta osoba ima problem sa zadnjicom. Ako se tu nađu Jupiter i Venera u konjukciji – znamo da ta osoba konzumira slatkiše i masnu hranu (Venera), koji proširuju (Jupiter) zadnjicu (Vaga).

U slučaju da osoba nema problema sa kilogramima, već obrnuto – potreban joj je savet kako da dobije na težini, pogledaćemo i sigurno videti Uran ili Mars u nekom izazovnom aspektu sa svetlima ili ascendentom. To nam ukazuje da osoba jako troši svoju energiju i time sagoreva masti.

ASTRO DIJETE

Naravno, savet za ovu osobu bi bio da smanji nervozu (Uran) ili fizičke aktivnosti (Mars), i da pojača unos simbolike masti i šećera, da obeduje uvek u društvu, da trpeza bude estetski doterana i tako dalje.

O načinu na koji se hranimo, govori nam II polje natalnog horoskopa.

Znak koji je na vrhu govori nam sledeće:

Ovan – Vruća hrana, meso, roštilj, začinjeno.

Bik – Masna hrana, slanina, čvarci.

Blizanac – Brza hrana, hrana „s nogu“, ulična hrana.

Rak – Nacionalna kuhinja, domaći specijaliteti, tečna hrana.

Lav – Vrhunski kvalitet hrane, prestiž u ishrani, ishrana u restoranu.

Devica – Mali obroci, makrobiotika, zdrava hrana, jedu dok rade.

Vaga – Obrok u društvu, lepo aranžiran sto, slatkiši.

Škorpija – Završavaju tuđe obroke, jedu po grobljima, jedu ono što drugi jedu, zagorela hrana, krvavo meso. Ekstremno – vade hranu iz kontejnera.

Strelac – Ogromni obroci (gladne oči), uvozna hrana, ogroman pribor za jelo.

Jarac – Bajata hrana, hladna, zimnica, sir, jogurt.

Vodolija – Brza hrana, obrok sa prijateljima, hrana kao nužno zlo.

Ribe – Večera je glavni obrok, riba, alkohol.

drugi članci

spot_img

interesantno