Život u ritmu Meseca

Mesečeva dijeta podrazumeva određeni režim ishrane diktiran kretanjem i položajem Meseca. Uz malo discipline i minimalnim odricanjem pomoći ćete svom organizmu da povrati svoju prirodnu ravnotežu i olakšati svom metabolizmu da bez previše problema izbaci višak tečnosti a sa tim i otrova iz sebe.

Dijeta podrazumeva potpuno 24-časovno gladovanje u vreme kada Mesec prelazi iz faze u fazu što počinje prvog sata nakon prelaska. To znači, određenog sata kada Mesec počinje novu fazu počinjete sa dijetom i držite je naredna 24 sata. Za to vreme dozvoljen je unos vode u maksimalnim količinama (od dve do četiri litre i više), izuzetno, limunada i čajevi ali bez šećera. Na ovaj način se može izgubiti i do 3 kg telesne težine.

Iako zvuči surovo ovu dijetu nije teško držati, jer u vreme mesečevih mena sam metabolizam se menja pa je i potreba za unosom hrane smanjena i može se nadoknaditi unosom tečnosti.

Naravno, osobe koje imaju zdravstvenih problema ovu dijetu treba obazrivo da primenjuju dok ne upoznaju svoj organizam i ne nađu pravu meru na koji način mogu da izdrže ovaj post.

Kada je Mesec u opadanju (od punog do poslednje četvrti) tečnosti se ne nagomilavaju u organizmu kao kad je Mesec u porastu pa zato možete opuštenije sebi da priuštite hranu koju volite a koja je kalorično problematična.

Kada je u rastu, vodite računa o količini i kvalitetu hrane jer sve što unesete u sebe organizmu će trebati mnogo više nego u prethodnoj fazi da ga preradi i izbaci van.

Mesečeve mene
Mlad Mesec - Posmatrano sa zemlje, Mesec se ne vidi jer se nalazi između Zemlje i Sunca. U kalendaru je prikazan kao zatamnjeni krug.
Prva četvrt - Nastupa šestog dana nakon mladog Meseca. U kalendaru je prikazan kao krug čija je leva polovina zatamnjena.
Pun Mesec - Mesec je potpuno osvetljen sunčevim svetlom. U kalendaru prikazan je kao prazan krug.
Poslednja četvrt - Identično kao i prva ali se sada vidi leva strana Meseca. U kalendaru prikazan je kao krug čija je desna polovina zatamnjena.

Pun i mlad Mesec - Iskoristite ove mene i 24 sata se odreknite hrane i pića (osim vode) i na taj način očistite organizam od svih zaostalih otrova i masnoća koje ste nataložili tokom faza.

Sve ovo se odnosi i na opšte ponašanje. Dejstvo Meseca nije samo na tečnosti u organizmu već na celokupna dnevna dešavanja koja su uzrokovana promenama raspoloženja i opštom atmosferom.
Pa tako, kada je Mesec u porastu, započnite nove projekte jer će oni imati tendenciju da se razvijaju i rastu. Kada je Mesec u opadanju, izbegavajte bilo kakav novi početak jer će ići otežano i usporeno. U vreme Mesečevih mena izbegavajte krupne promene i post koji primenjujete na svoj način ishrane primenite i kao model opšteg ponašanja.

Poznato je da na određene ljude Mesečeva mena utiče jače a na neke slabije. Ipak, ona utiče na sve ljude na Zemlji pa prema tome, ukoliko ste primetili da s vremena na vreme imate neobjašnjive promene raspoloženja, napade plača i depresije, emotivne šokove bez stvarne osnove, razdražljivost i svadljivost - obratite pažnju na kretanje Meseca i proverite koliko se to poklapa sa njegovim fazama. Upoznajte njegov ritam i živite sa njim.

Suzana BAN