O MENI

Ne bih mogla da odredim tačan trenutak kada sam počela da se interesujem za astrologiju ali prvobitni impuls je vezan za ranu radoznalost prema ezoteriji i parapsihološkim fenomenima. Jak uticaj veroispovesti kojoj pripadam kao i domaćeg vaspitanja, učinio je to da se vrlo rano opredelim za astrologiju koja kao takva postaje moja prva ljubav na mom putu duhovnosti.

 

Kasnih 80-tih do mene su stigle razne knjige u kojima sam tražila odgovore na pitanja. Postepeno, ulazeći u tajne astrologije, kroz svoj, a posle i horoskop meni dragih ljudi, do mene su stizali prvi fascinantni dokazi da astrologija nije puka dnevna zabava već vrlo ozbiljno i sveprožimujuće učenje kojim je obuhvaćeno kompletno postojanje na Zemlji.

S godinama moja radoznalost i istraživački duh su se sve više rasplamsavali pa od 1995. godine astrologija postaje moj neizbežni saveznik u proučavanju ljudskog ponašanja. Dugogodišnje iskustvo i neprestano postavljanje uobičajenih laičkih pitanja naveli su me da svoju ljubav i hobi podignem na profesionalni nivo, gde se jasno zauzimaju pozicije klijent/astrolog.

Astrološki rad predstavlja beskrajno učenje, proučavanje i napredovanje. Na tom putu prolazila sam različite faze od kojih bih istakla proučavanje uticaja stepenova kao i suštinsko značenje tvrdnje da karakter čini sudbinu. Iako sam u jednoj fazi bila spremna da poverujem drugačije, iskustvo me je poučilo da suštinska razlika između psihološke i "egzaktne" astrologije ne postoji, već postoji razlika u cilju tumačenja što za rezultat daje praktičnu vrednost astrologije. Drugim rečima, "egzaktna" astrologija podrazumeva pretpostavku da će astrolog direktno prognozirati, tj. proreći, budućnost, a to, po mom mišljenju, može naneti nesagledivu štetu klijentu. Prava vrednost astrologije je da, upravo suprotno, osobi pojasni mehanizme kako i zašto do mogućih događaja može doći, a na taj način i uputi kako da isti izbegne ili ublaži. Naravno, prognoze postoje, ali ne kao "pogodak" već kao upozorenje na koje klijent treba da obrati pažnju.

 

Velikim iskustvom moje znanje je zaokruženo u jednu celinu iz koje svaki dalji korak vodi u nove astrološke dimenzije koje postaju nepresušna inspiracija u daljem proučavanju i radu sa klijentima. Na tom putu beskrajnu zahvalnost na podršci dugujem meni dragim ljudima, na prvom mestu mom suprugu i našem prijatelju "dokturu" koji su me bezbroj puta razumeli, čak i onda, kada to nije bilo lako. Proučavati astrologiju znači živeti u skladu s zakonima Univerzuma, a nekada ih samo onaj ko ih tumači razume.

 

* Od 2009. do 2016. godine pisala sam za frankfurtske "Vesti" i portal "Vesti-online".

 

* Od 2016. godine pripremam dnevni horoskop za Večernje Novosti.

 

* Od 2019. godine pripremam astrološki tekst za nedeljni dodatak u Večernjim Novostima, "Život plus", kao i nedeljni i mesečni horoskop.

 

* Tokom 2019. godine izašla je serija mojih tekstova u časopisu "Treće Oko".

 

* Od 2016. godine, redovno, dajem godišnju prognozu u specijalnom izdanju časopisa "Treće Oko".

 

Od 2014. godine inicirana sam u II stepen Reikija, a 2020. i III (master) stepen, čime se moj razvojni put uobličio u stazu na kojoj su moja iskustva poprimila nove dimenzije pa se i astrološko učenje usmerava u pravcu duhovnog razvoja i isceljivanje primarnog disbalansa koji smo rođenjem dobili, a koji se, posvećenim radom, može korigovati kako bismo život usmerili u pravcu koji je najbolji za nas. Zbog toga, za mene, astrologija ne predstavlja drevnu nauku proricanja već napredan "alat" kojim ćemo se potpomognuti na putu ka svom osnovnom biću. U radu s klijentima, ovaj specifičan način tumačenja pomaže u "dijagnostici problema" nakon koje klijent odlazi obogaćen dragocenim znanjem, koje mu je neophodno u suočavanju s životnim problemima koji su ga, na prvom mestu, i doveli kod mene.

 

U mastera energetske ekologije, Eko Rei, inicirana sam 2021. godine.

 

Više o mom radu s klijentima >> ovde<<

 

Živim i radim u Beogradu.

Suzana Ban