TEHNIKE TUMAČENJA

Tehnike tumacenja mozemo posmatrati iz raznih uglova. Ja bih se ovde zadrzala na osnovnom pojmu - jednostavnom nacinu kako treba tumaciti horoskop.

Prvo i osnovno, od neprocenjive vaznosti je direktna komunikacija izmedju astrologa i klijenta. Zbog ogromne simbolike odrednica astrolog mora da postavlja pitanja klijentu da bi iz odgovora saznao u kakvom je statusu osoba sad i sta je proslo a sta ga tek ceka. Tim pitanjima se, usput, proverava i tacnost podataka, gde, u slucaju da tumacenje ne odgovara realnosti, astrolog mora pristupiti rektifikaciji, tj. pronalazenju tacnog minuta rodjenja na osnovu dogadjaja i cinjenica iz zivota.

 

Iz svega toga jasno se vidi da se tumacenje horoskopa ne moze raditi pismenim putem bez direktnog kontakta.

Astrolog ne tumaci horoskop da bi fascinirao klijenta svojim nadprirodnim darom vec da bi primenom svoga iskustva i znanja savetima pomogao osobi da lakse nadje put koji je za njega najpovoljniji.

Detaljnom analizom natalnog horoskopa moze se steci uvid u kompletan redosled dogadjaja u zivotu. Nije neophodno raditi razne pomocne horoskope kao sto su solarni, lunarni da bi se vremenski odredilo kada ce se nesto odigrati. Uz pomoc dnevnih tranzita, primarnih i sekundarnih direkcija, sasvim dovoljno mozemo uvideti kada nam nesto dolazi i kada je za nesto pravi trenutak. U ekstremnim slucajevima, kada je potrebna velika preciznost, mozemo pogledati i horoskop solarnog povratka. Taj horoskop treba koristiti kada nam treba potvrda onoga sto smo vec videli u natalnom horoskopu.

Sva ostala tumacenja koja se odnose na svakodnevnicu spadaju u pijacnu astrologiju, jer, sustinski je nije važno da li ste se posvadjali sa komsijom i da li vam kasni plata. Ako u vasem horoskopu ne stoji opasnost od komsije i ako znate kakvi su vam finansijski potencijali potpuno je bespotrebno zalaziti u nebitne detalje koji sami po sebi nista ne znace osim sto u nekom trenutku mogu malo da vas fasciniraju svojim pogotkom.