SINASTRIJA

Na karti vidimo jedan od primera uporednog horoskopa gde se natalne planete jedne osobe nalaze u unutrasnjem prstenu a planete druge osobe u spoljasnjem. Polozaj planeta i uzajamni aspekti govore o odnosu ove dve osobe.

 

Sinastricka astrologija je vestina tumacenja natalnih karti parova. Prvo i osnovno da bi znali kakvu zenu trazi, kod muskarca, posmatramo Mesec i Veneru, obrnuto, kod zena, posmatramo Sunce i Mars.

Vec na prvi pogled u uporednom horoskopu posmatramo kakve aspekte prave ove planete izmedju sebe. Trigoni i sekstili ukazuju na ljubav i razumevanje dok kvadrati uvek na neku akciju koja najcesce zavrsava svadjom (ili agresijom). Kvadrat, takodje, moze dati jaku seksualnu privlacnost ali koja moze preci u agresivnu strastvenost.

Posmatramo i ascendente, pa ako je nas ascendent "napadnut" nekom planetom iz partnerovog horoskopa, zavisno o kojoj je planeti rec, to ukazuje na odredjene lose dogadjaje, trpljenje i los ishod veze.

Medjusobni aspekti teskih planeta (Saturn, Neptun, Uran, Pluton) sa svetlima (Sunce, Mesec) i ascendentom ukazuju na sudbinske i nezaobilazne veze ciju povoljnost ishoda posmatramo kroz kvalitet aspekta.

Posmatramo i kuce u koje padaju planete partnera. Zavisno od kuce mozemo videti kojim ce smerom veza teci. Pa tako, ako vecina planeta pada u 7. kucu - veza ide ka braku, u 5. - velika ljubav (nije obavezno i brak), u 8. - seksualna veza, u 1. - jak pritisak i fizicka privlacnost, u 12. - veza daleko od ociju javnosti, tajna veza....

Sinastrija je ogromna grana astrologije i bitan ogranak karmicke astrologije. Idealna dva uporedna horoskopa ne postoje sto potvrdjuje da smo svi mi u ovaj zivot stigli sa "zadatkom" (karmickim dugom). Na tom putu susrecemo razne ljude koji nam nekim svojim gestom ili delima (ili recima?) prenose poruku ili lekciju koju moramo nauciti. Na to pitanje sta i kako placamo (ili vracamo) odgovara karmicka astrologija, a sinastrija da nas upucuje da li je partner koji je pored nas nosioc neke sudbinske poruke, da li ce lekcija biti teska, ili nam taj spoj dolazi kao dovrsetak neceg lepog a prekinutog u proslom zivotu...

Dva uporedna horoskopa u kojima se svetla i osnovne musko/zenske planete ne ukrstaju ne postoji, jer takva dva horoskopa nikad ne dodju u poziciju da se posmatraju. Nema aspekata - nema kontakta.

Interesantan detalj, cak i medjusobni aspekti natalnih karata astrolog/klijent mogu ukazati astrologu kakav ce ishod tumacenja biti i sta klijent ocekuje od njega.

Jos jedna potvrda astrologije...