PRSTEN

Kada nam dodje klijent male su sanse da u njegovom horoskopu razmatramo takve detalje kao sto su pokloni i nakit. Uglavnom se "vrtimo" oko glavnih zivotnih pitanja. Uostalom, koga interesuje kakav prsten neko nosi i od koga je dobio. Jos manje je vazno da tako nesto prognoziramo... Ipak, ovaj tekst je posvecen jednom takvom primeru a sve u sluzbi dokazivanja egzaktnosti astrologije. Naravno, sve ovo sto cu navesti u klasicnoj astrologiji se ne vidi, pa je zato, ovaj primer, vredan paznje.

 

Ovo je horoskop osobe je rodjene 2. oktobra 1969. godine,
 5:31:58 AM (020E30; 44N50, -01:00).

 

Dakle, radi se o prstenu koji je osoba dobila sat vremena uoci vencanja. To nije ni burma ali ni verenicki prsten. Ustvari, to je zakasneli verenicki prsten koji je devojka dobila "na brzinu" da bi se ispostovali obicaji... Jako je neobican, u obliku drveta i ona ga i danas nosi na prstu iako je vec godinama razvedena. Evo kako se to vidi:

Prsten i svi pokloni koje dobijamo predstavljeni su Venerom. Ona je kod ove osobe smestena na 11. stepenu Device i deo je Velikog trigona koji zatvara sa Saturnom na 7. stepenu Bika i Marsom na 6. stepenu Jarca. Jaka simbolika Saturna i Jarca ukazuje na nesto tradicionalno. Saturn simbolise (mrtvo) drvo,  Bik - zivo drvo (drvo sa krosnjom) na 7. stepenu - opet prsten. Ovako naglasena simbolika rezultirala je prstenom u obliku drveta i to sa sve krosnjom i liscem.

A kako je dobila poklon?

Mars, vladar VII polja, predstavlja njenog prvog muza. On je smesten u Jarcu pa mladozenja kasni (Jarac) sa prstenovanjem (a i na vencanje). Spasava ga (trigon) Saturn (vladar mladozenjinog X polja - otac/majka) na 7. stepenu (prsten) Bika (suma, drvo) pa prsten daruje mladozenjina majka da bi ispostovala obicaje (Saturn, Jarac). Ujedno, njegova majka finansira kompletnu svadbu - Saturn u Biku. Mlada prsten dobija uoci vencanja - Venera na 11. stepenu - stepen brzine i iznenadjenja i prsten je jako neobican - 11. stepen takodje. Svatovi "lete" (11. stepen) magistralom i na vencanje stizu sa zakasnjenjem (Venera trigon Saturn)... Srecom, nije Venera KVADRAT Saturn jer bi mlada u tom slucaju rekla NE (Saturn) jer je ionako bila jako nervozna (Venera 11. stepen). Ovako, taj trigon je spasio situaciju pa je brak ipak sklopljen...

I na kraju, pored drugih pokazatelja razvoda u njenom horoskopu, Venerin polozaj na 11. stepenu (stepen Vodolije) osim neobicnosti i zbrke tokom vencanja ukazao je i na razvod tog braka - po jutru se dan poznaje ...