ASTROLOŠKE KUĆE-polja

PRVO POLJE
Prvo polje, a posebno njen pocetak (Ascendent) pokazuje prirodne sklonosti i tendencije, individualnost i nacin na koji se izrazavamo. Ona pokazuje kako nas drugi vide, takodje i nacin na koji zelimo da nas drugi vide. Utice na pristup zivotu, nas pogled na svet kao i na pocetak svih poduhvata...
Fifizicki izgled, gradja tela, glava (mozak).
Prirodni znak Ovan (vladar Mars).

 

DRUGO POLJE 
Drugo polje pokazuje vase finansijsko stanje, poslovanje, imovinu (sa izuzetkom nekretnina), investicije, mogucnost za zarade i svaki dobitak ili gubitak do koga je doslo nasim naporima. Ono nagovestava nase unutrasnje talente i resurse, nasu potrebu za ispunjenjem, nase emocije, osecanje sopstvene vrednosti i osecanje vrednosti uopste. Kako mnogi ljudi veruju da je sloboda, u velikoj meri, pitanje novca, ovo je i polje licne slobode. Istovremeno, to je i polje materijalnog duga...
Talenat, glas, grlo, jezik, usne, grkljan, tiroida.
Prirodni znak Bik (vladar Venera).

 

TRECE POLJE
Ovo polje predstavlja nase intelektualne sposobnosti, kapacitete za ucenje, komunikaciju, internet, trgovinu, neposrednu okolinu, saobracaj i saobracajna sredstva, ukljucujuci tu i sva kratka putovanja, odnose sa rodbinom.
Daje indikacije i o mogucnosti sticanja intelektualnog iskustva, upravlja premestajima, transferima, i svim sredstvima rasprostiranja misli... Trece polje pokazuje neposrednu okolinu u kojoj zivite, bracu i sestre, kao i sve oblike komunikacije, kao Üto su govor i pisanje. Utice i na prilagodljivost vaseg uma za poimanje novih ideja, sposobnost da budete u vezi sa kruzenjem i vestine koje se uzimaju zdravo za gotovo. Ono ukazuje na svesni ili objektivni deo uma.
Osnovna skola, nadimak, ramena, ruke, sake, koordinacija pokreta ruku, pluca, nervni sistem.
Prirodni znak Blizanac (vladar Merkur).

 

CETVRTO POLJE
Cetvrto polje pokazuje porodicu i roditelje, koreni i dom koji cemo stvoriti. Ono obuhvata i nasledje, pretke, psiholoske korene i privatni zivot. Ovo polje ukazuje na imovinu u smislu nekretnina, i na sve ono sto je privatno.
To je kuca zavrsetaka: zavrsnih godina zivota, zavrsetaka svih stvari, posmrtne slave i mesta na kome cemo biti sahranjeni. Takodje, odnosi se i na onog roditelja koji je na nas u detinjstvu vise uticao, na nase subjektivno "ja" i na temelje na kojima gradimo svoj karakter...
Prsa, grudni kos i trup.
Prirodni znak Rak (vladar Mesec).

 

PETO POLJE
Peto polje pokazuje decu (prvo dete), zadovoljstvo, zabavu, godisnje odmore, praznike, igre, hobije, razbibrige. Ono obuhvata nas emotivni stav i ljubav koju pruzamo. Pokazuje nase preduzetnistvo, mogucnost bavljenja sportom, originalnost i oblasti u kojima smo kreativni. Ukazuje i na dramsku, knjizevnu ili umetnicku sposobnost.
Srce i cirkulacija krvi.
Prirodni znak Lav (vladar Sunce).

 

SESTO POLJE
Ukazuje na nase navike, zaposlenje, zaposlene, one kojima izdajemo stan, poslugu, kucne ljubimce i sve one koji od vas zavise. Odnosi se i na usluge koje mi drugima pruzamo, rutinske delatnosti, garderoba i i nacin na koji je nosimo, higijenu, zainteresovanost za jelo i nacin ishrane, sluzenje vojske, takodje i na bolesti i na sve okolnosti koje uticu na nase zdravlje. Ovo polje pokazuje nase tetke, ujne i strine, ujake, tece i striceve.
Stomak, varenje, creva.
Prirodni znak Devica (vladar Merkur).

 

SEDMO POLJE
Sedmo polje pokazuje poslovno i bracno partnerstvo, visu skolu, parnice, pogodbe, sporazume, sve poslove sa javnoscu i kako nas javnost prihvata. Ona pokazuje otvorene neprijatelje, saradnju sa drugima, ili pak nedostatak te saradnje. Takodje, ukazuje i na to sta nam najvise nedostaje, budu?i da je suprotna prvoj "ku?i" koja pokazuje nase najace karakterne osobine.
Stava prema braku: opisuje partnera, vrstu i kvalitet braka, kao i na to koliko bismo brakova mogli imati.
Bubrezi, besika.
Prirodni znak Vaga (vladar Venera).

 

OSMO POLJE
Osmo polje ukazuje na podrsku koju dobijamo od drugih, ukljucuju?u tu finansijsku, moralnu, duhovnu i fizicku. Testamenti, porezi, osiguranje, tajne, seks, duhovnu i fizicku regeneraciju, psiholoÜki preporod, smrt...
Ovo polje je i polje okultnih stvari, dubokih istrazivanja, ispitivanja i skrivene imovine. Ona obuhvata i imovinu nasih partnera, alimentaciju. Ovo je kuca hirurgije i, zajedno sa sestom i dvanaestom kucom, ukazuje na ishod bolesti.
Genitalije, polne zlezde, izmet.
Prirodni znak Skorpija (vladari Pluton i Mars).

 

DEVETO POLJE
Deveto polje pokazuje nas visi um, super ego. Ukazuje na veroispovest, zakon, nauku, ideale, fakultet, filozofija, psihologija, dubokoumno promisljanje. Oznacava velike poslove, veletrgovinu, strance i poslove sa njima. Crkva kao duhovni faktor, svestenstvo, rodjaci, unuke, intuicija, etika i javno mnenje u celini. Ukazuje i na sve one pouke koje sticemo kroz zivot.
Bedra, kukovi.
Prirodni znak Strelac (vladar Jupiter).

 

DESETO POLJE
Profesija, reputacija i pozicija u drustvu. Ukazuje na Ego, status, ugled, unapredjenja, ambicije, poslovne i drustvene aktivnosti, na naseg poslodavca, na vlast i svaki drugi autoritet kome smo podredjeni. Utice na nasa ostvarenja, na nacin na koji nas drugi vide i vrednuju, kao i na uticaj koji imamo u krugu u kome zivimo. Ovde vidimo i drugog roditelja, u odnosu na onog koga imamo u cetvrtom polju.
Prirodni znak Jarac (vladar Saturn).

 

JEDANAESTO POLJE
Jedanaesto polje pokazuje nas stav prema poznanicima i prijateljima i sve neemotivne odnose. Ono se odnosi na sve ono sto u zivotu najvise zelimo, pokazuje nase ciljeve, ljubav koju primamo, kao i novac koji kroz posao sticemo. Ovo polje ukazuje i na pastorke i usvojenu decu, kao i na okolnosti nad kojima nemamo mnogo kontrole. Ovde vidimo nase humanitarne interese, nacin na koji sagledavamo druge, velike i male organizacije i krugove kojima pripadamo, koji su na neki nacin u vezi sa nasom karijerom...
Listovi nogu, gleznjevi.
Prirodni znak Vodolija (vladar Uran).

 

DVANAESTO POLJE
Polje izgnanstva. Tajni neprijatelji, nevidljive prepreke, ogranicenja, kazne, zatvori, ropstvo, hronicne bolesti, napad mase, kriminalaca, tuzbe, podvale, brige, iskusenja, procesi, psihicke komplikacije, bolnice, ludnice, prevare, samostani, socijalni poslovi, zatvorene ustanove, polje svih strahova.
Nesvest, podsvest, san, spavaca soba. Ostrva, periferija, muzeji, biblioteke...
Polje atentata.
Stopala, nozni prsti, pete, psiha.
Prirodni znak Ribe (vladar Neptun).