meseČeva dijeta

 

Mesečeva dijeta, kako sam naziv kaže, podrazumeva odredjeni režim ishrane diktiran kretanjem i položajem Meseca. Uz malo discipline i minimalnim odricanjem pomoći ćete svom organizmu da povrati svoju prirodnu ravnotežu i olakšati svom metabolizmu da bez previše problema izbaci višak tečnosti i toksina iz sebe.

Dijeta podrazumeva potpuno dvadesetčetvoročasovno gladovanje u vreme kada Mesec prelazi iz faze u fazu što počinje prvog sata nakon prelaska. To praktično znači, odredjenog sata kada Mesec počinje novu fazu počinjete sa dijetom i držite je naredna 24 sata. Za to vreme dozvoljen je unos vode u maksimalnim količinama (od 2 do 4 litre i više), izuzetno -limunada i čajevi - bez šećera. Na ovaj način se može izgubiti i do 3 kg telesne težine.

Iako zvuči surovo ovu dijetu nije teško držati, jer u vreme mesečevih mena sam metabolizam se menja pa je i potreba za unosom hrane smanjena i može se nadoknaditi unosom tečnosti.
Naravno, osobe koje imaju zdravstvenih problema, ovu dijetu treba obazrivo da primenjuju dok ne upoznaju svoj organizam i ne nadju pravu meru na koji način mogu da izdrže ovaj takozvani post.

Mesečeve mene su:
MLAD MESEC tj. MLADJAK - Posmatrano sa zemlje - Mesec se ne vidi jer se nalazi između Zemlje i Sunca. U kalendaru je prikazan kao zatamnjeni krug.
PRVA ČETVRT - Nastupa 6 dana nakon mladog Meseca. U kalendaru je prikazan kao krug čija je leva polovina zatamnjena.
PUN MESEC tj. UŠTAP - Mesec je potpuno osvetljen sunčevim svetlom. U kalendaru prikazan je kao prazan krug.
POSLEDNJA ČETVRT - Identično kao i prva četvrt ali se sada vidi leva strana Meseca. U kalendaru prikazan je kao krug čija je desna polovina zatamnjena.

MESEC U OPADANJU - Kada je Mesec u opadanju (od punog do poslednje četvrti) tečnosti se ne nagomilavaju u organizmu kao kad je Mesec u porastu pa zato možete opuštenije sebi da priuštite hranu koju volite a koja je kalorično problematična.
MESEC U RASTU - U ovoj fazi vodite računa o količini i kvalitetu hrane jer sve što unesete u sebe organizmu će trebati mnogo više nego u prethodnoj fazi da ga preradi i izbaci van.
PUN MESEC i MLAD MESEC - Iskoristite ove mene i 24 sata se odreknite hrane i pića (osim vode) i na taj način očistite organizam od svih zaostalih toksina i masnoća koje ste nataložili tokom faza.

Sve ovo se odnosi i na opšte ponašanje. Dejstvo Meseca nije samo na tečnosti u organizmu već na celokupna dnevna dešavanja koja su uzrokovana promenama raspoloženja i opštom atmosferom u socijalnoj sredini, tj. društvu.
Pa tako, kada je Mesec u porastu započnite nove projekte jer će oni imati tendenciju da se razvijaju i rastu. Kada je Mesec u opadanju izbegavajte bilo kakav novi početak jer će ići otežano i usporeno. U vreme Mesečevih mena izbegavajte krupne promene i post koji primenjujete na svoj način ishrane primenite i kao model opšteg ponašanja.
Poznato je da na odredjene ljude Mesečeva mena utiče jače a na neke slabije. Ipak, ona utiče na sve ljude na Zemlji pa prema tome, ukoliko ste primetili da s vremena na vreme imate neobjašnjive "napade" promene raspoloženja, napade plača i depresije, emotivne šokove bez realne osnove, razdražljivost i svadljivost - obratite pažnju na kretanje Meseca i proverite koliko se to poklapa sa fazama u kojima je on. Upoznajte njegov ritam i živite sa njim.