KSENIJA PAJČIN, ŽRTVA STRASTI

 

Nedavno je naše prostore potresla vest o tragičnoj smrti 33-godišnje srpske pop-dens pevačice Ksenije Pajčin i 11 godina mlađeg crnogorskog manekena Filipa Kapisode. Dvoje uspešnih, lepih i poznatih ljudi život su završili u vrtlogu strasti i opsesivne ljubomore. Uobičajeno astrološko pitanje kada se ovako nešto desi je šta bi ta osoba mogla imati u svom horoskopu a što bi ukazalo na takav kraj. Interesantno je pogledati horoskop Ksenije Pajčin, koja je i sama nekoliko puta u intervjuima pominjala svoj horoskop, ali je ostalo nejasno da li ju je ikada neki astrolog upozorio na opasnosti koje su je vrebale.

Sunce u Strelcu i vladar ascedenta Mesec u Devici našli su se u kvadratu (lošem aspektu) što je ovoj pevačici dalo sukobljen muško-ženski princip, racionalnu želju za konvencionalnim načinom života ali i dubokim porivom ka apsolutnom suprotnošću. Ovaj aspekt, osim što je jedan od pokazatelja razvoda njenih roditelja, opisuje i njeno kontroverzno ponašanje u javnosti zbog čega su o njoj uvek kružile razne priče, delom istinite ali i većim delom zlonamerne i neistinite.

Ljubavnik dželat
Na pitanje da li je mogao neko da je upozori teško je dati odgovor. Posle bitke svi su generali. Jedno je sigurno, opasnost je bila jasno uočljiva a da li bi upozorenje nešto promenilo, astrološka iskustva kažu da ne bi. Ovako jaki aspekti uvek ukazuju na neizbežnost, posebno kada u život osobe uđe neko čije planete u natalnom horoskopu upravo aktiviraju najteže aspekte. Natalni horoskop Filipa Kapisode ukazuje da je upravo on u njen život stigao kao egzekutor.

Da bi se nečiji horoskop kompletno analizirao potrebno je mnogo prostora, jer ničiji život ne može stati u par rečenica, pa ni život ovako živopisne osobe kakva je bila ona.

Osmo polje horoskopa opisuje smrtne opasnosti i način kako se nečiji život završava. U Ksenijinom horoskopu ovo polje počinje u znaku Vodolije što ukazuje na brzu i iznenadnu smrt. Vladar Vodolije je Uran u Škorpiji u petom polju horoskopa. Uran u Škorpiji opisuje nasilnu smrt, a peto polje nagoveštava da joj glavne opasnosti dolaze upravo kroz ljubavi i veze. I ne samo to. Ovo opisuje partnere koji su strastveni, ljubomorni kao i da mogu biti s druge strane zakona. Osim toga, ovakav položaj opisuje i njenu strastvenost i posvećenost partneru kada se zaljubi.

Ali, tu se priča o Uranu ne završava. Njegovo dejstvo, dalje, opisuje nagle prekide veza. A kakvi su scenariji tih prekida ukazuje ključni aspekt za ovaj deo horoskopa a to je kvadrat (loš aspekt) sa Marsom u Lavu koji, osim žustrih svađa, histerije i haosa, znači i hitac iz vatrenog oružja. Mars, kao jedan od vladara Škorpije, osim što opisuje muškarca, njegov položaj u Lavu (Crna Gora) i bliže odrednice porekla ali i statusa te osobe. Pa tako vidimo sujetnog, ponosnog i lepog Crnogorca (Lav), isprovociranog (kvadrat) njenom nadasve neobičnom strastvenošću (Uranom u Škorpiji). Ovo svakako potvrđuje zaslepljenost i haotične svađe koje su prethodile tragičnom događaju.

Ali, u njenom horoskopu ovaj aspekt Marsa i Urana nije jedini pokazatelj nesrećnih ljubavi. U ženskom horoskopu jako je važan položaj Venere, jer ova planeta opisuje ljubavni život devojke sve do njenog materinstva. U Ksenijinom horoskopu Venera je u kvadratu (lošem aspektu) sa Saturnom. Ovo je jedan od najtežih aspekata kada je ljubav u pitanju. Opisuje patnju, osećaj usamljenosti i neshvaćenost. Pošto je Venera u Škorpiji, vidimo da je "prikazivanje" strastvene strane njene ličnosti bilo u suprotnosti sa njenom dubokom potrebom za običnom i jednostavnom ljubavlju koju nikada nije uspela da pronađe.
Planeta koja pored Marsa vlada Škorpijom je Pluton. Smešten u četvrtom polju Ksenijinog horoskopa, upozoravao je da je upravo mesto najvećih opasnosti njen dom gde se na kraju i desila tragedija.

Suzana BAN