LJUBAV I BRAK PREKO INTERNETA

U vreme pojave kompjutera planeta koja je "odgovorna" za to bio je Uran. Pored njega, prirodno, znak kojim on vlada Vodolija i na kraju XI polje horoskopa - kao prirodno polje Vodolije. Medjutim, planeta "odgovorna" za komunikaciju svakako je Merkur, znak Blizanac i III polje horoskopa. Vremenom, kompjuteri su postali standard i osnov moderne komunikacije pa se i simbolika prilagodila. To vise nije "novitet" pa astroloski, kompjuter posmatramo kroz Merkura a ne kroz Urana, iako, naglasen Uran i dalje govori o talentu kompjuteriste. Dakle, prava mera je i dalje negde na sredini.

Zivimo u vremenu tehnoloske ekspanzije i svedoci smo svakodnevnih noviteta koji nam nisu bas uvek jasni. Prirodno, ljudi se prilagodjavaju, menjaju se standardi, navike. Jedan od fenomena je internet i komunikacija preko interneta. Ja ne bih zalazila u socioloski pristup ovoj temi, jer smatram da ce u godinama koje su pred nama sociolozi, psiholozi i ostali strucnjaci dati svoju rec. Zadrzacu se na astroloskom pristupu ovoj temi jer je interesantno kako jedna drevna nauka vidi sve ovo.

 Ovo je horoskop muskarca koji je svoju ljubav ("svoju polovinu" - kako je on rekao) nasao preko interneta i nakon 20 godina braka i zivota u jednoj stranoj zemlji, sve ostavlja iza sebe i sa dva kofera, "na nevidjeno" leti svojoj dragoj u drugu stranu zemlju.

Potpun zivotni preokret.

Idemo redom.

Rodjen je  4. oktobra 1958. godine, u 5:48:56 AM (020E30; 44N50, -01:00).
 

Rodjen u znaku Vage, sa ascendentom u Vagi i vladarom svog znaka i podznaka Venerom takodje u Vagi i to na 0. stepenu koji sve ovo pojacava. Venera je u XII polju pa vec na prvi pogled vidimo da je ovom muskarcu jako vazno partnerstvo i ljubav a da do toga dolazi najcesce na tajni, skriveni nacin (XII polje).

Gledamo njegov ascendent. On pocinje na 11. stepenu - stepen Vodolije. Ovo govori da je sklon novitetima i da ce u zivotu bar jednom doneti neocekivanu vaznu odluku. Ovo je ujedno i jedini pokazatelj da ce se njegov prvi brak brzo i naglo prekinuti (11. stepen na vrhu VII polja). Medjutim, ovo nije dovoljno za prognozu. Ne razvode se svi koji imaju 11. stepen na vrhu VII polja.

Ako uzmemo u obzir da je on izuzetno naglasena Vaga onda znamo da on mora ziveti u braku, tj. partnerstvu. Dakle, male su sanse da se on razvede i nastavi da zivi sam. Znaci, on to moze uraditi jedino ako iz braka ide u brak, bez prelaznog resenja, sto ujedno podrazumeva izvestan period tajne veze (Venera u XII polju).

O drugom braku govori nam IX polje horoskopa. Pocinje na 9. stepenu znaka Blizanaca. On drugu zenu upoznaje preko interneta(Blizanac) i ona je u inostranstvu (9. stepen). Merkur, vladar znaka Blizanaca, smestio se u XII polje (daleko inostranstvo, ostrvska zemlja, ali i tajna komunikacija) i to na 9. stepenu (ponovo inostranstvo) i pravi nekoliko jakih i povoljnih aspekata.

Prvo, Merkur na ascendentu ukazuje da ovaj muskarac maksimalno koristi sva sredstva komunikacije i voli da pise.

Drugo, Merkur konjukcija Sunce, ukazuje da se on "pronalazi" u ovome i takodje, ukazuje, da je buduca zena u glavnom (Sunce) gradu te ostrvske zemlje. Trece, Merkur pravi siri trigon sa Mesecom iz IX polja sto sve ovo potvrdjuje (emocije - Mesec) preko interneta (Merkur).

 I na kraju, Merkur pravi sekstil sa Uranom sto jos jednom ukazuje da ce se sve odigrati na brz i nekonvencionalan nacin.

Interesantno, Mesec pravi skoro egzaktnu opoziciju sa Saturnom iz III polja sto bi klasicna astrologija tumacila da do drugog braka ipak nece doci i da ce se sve zavrsiti na nesrecnim (Saturn) emocijama (Mesec). Medjutim, u ovom slucaju ovaj aspekt je odigrao drugaciju ulogu pa su njih dvoje "dugo (Saturn) mastali i planirali (Mesec), cekali i docekali (Saturn)...". Njegov Saturn je inace dispozitor njegovog IV polja (dom, primarna porodica) pa je on sve to uradio protivno (opozicija) svojim roditeljima i otisao u jednu vrstu samoizolacije (XII polje) gde je pronasao sebe (Sunce i Venera u XII polju).

Sve ovo na prvi pogled ne bi bilo toliko ocigledno da on u svom horoskopu nema jos jednu najavu velikog zivotnog preokreta.

Ako pogledamo Uran i Veneru, videcemo da je Uran udaljen iza Venere 45 stepeni i 20 minuta. Tehnikom primarne direkcije (svaki stepen godina) dolazimo do podatka da ce on u svojoj 45. godini zivota (tacnije 4 meseca posle 45. rodjendana) napraviti veliki zivotni (Venera vladar njegovog Sunca i ascendenta) preokret (Uran) . Medjutim, on je tada samo doneo odluku a na realizaciju se cekalo jos godinu dana. Ovde je Saturn jos jednom odigrao ulogu i odlozio ono sto je direkcija najavila, medjutim, neizbeznost i sigurna prognoza je prikazana kroz solar za njegov 46. rodjendan gde se jos jednom ponavlja aspekt Venere i Urana koji je samo stavio tacku na sve gore navedeno.

 Ovakvih situacija je sve vise u danasnje vreme. Komunikacija postaje do te mere razvijena da nije cudno sto se cak i brakovi sklapaju "na nevidjeno". Ipak, da bi neko bio predisponiran za sve ovo, on pored gore pomenutih planeta treba da ima naglasene i neke druge koje pre svega dozvoljavaju ovakvu "avanturu". Ovaj muskarac, na primer, ima lep trigon Venere i Marsa - pa je logicno da je on poverovao da je to idealna ljubav, jer takav ideal u njemu oduvek postoji i on ga je cekao. Drugo, Neptun, planeta iluzija i maste je u njegovom I polju pa jos pojacano konjukcijom sa Jupiterom - prakticno, nema sta on ne moze da zamisli i izmasta. Uostalom, kako bi se zaljubio "na nevidjeno" ako nema "svoju sliku u glavi". A mozemo da zamislimo tek kako ga je mucio Mars (vladar VII polja- prvi brak, prva zena) u kvadratu sa Plutonom. Nije imao drugog izbora nego da bezi ka svom Neptunu...