TAMNA I SVETLA STRANA
DVANAESTOG I OSMOG POLJA

Dvanaesto i osmo polje su polja koja su generalno pozornice nasih stradanja. Kada u jednom horoskopu naidjemo na naglaseno jedno od ovih polja, pa jos ako je i drugo jako aktivno klasicna astrologija bi sa sigurnoscu prognozirala los ishod, medjutim i ova polja imaju svoju svetlu stranu - stranu koja nam pruza izlaz. U okviru simbolike ista planeta u datom trenutku nanosi povrede a u sledecem - te iste povrede leci.


 

Ovo je horoskop muskarca, rodjenog 27.02.1969. u 7.32 AM, (16E06, 45N20), CET, -01:00. Rodjen je u znaku Riba sa Suncem u XII polju i ascendentom u znaku Ovna sa vladarom Marsom u VIII polju.

Neptun, vladar Sunca, nalazi se takodje u VIII polju i to u konjukciji sa Marsom vladarom znaka ascendenta. Vec na prvi pogled ovo govori da je osoba morala doci u smrtnu opasnost.

Ova osoba je ratni vojni invalid. Ranjen je 95. godine nakon cega je 2 godine neprekidno proveo u bolnici gde je izvedeno 10 teskih operacija u toku kojih je nekoliko puta dolazio u direktnu smrtnu opasnost.

Evo kako se to vidi u njegovom horoskopu. Idemo redom.

Njegovo Sunce (zivot) u znaku Riba (izolacija) nalazi se u XII polju (opet izolacija) koje je prirodno polje Riba, pa vec ovde imamo naglasno da ce osoba sigurno bar jednom u zivotu biti u duzoj izolaciji. Ono se nalazi na 8. stepenu (koje po teoriji Nikole Stojanovica ima svu simboliku Skorpije (operacije, smrtna opasnost) pa vec mozemo uvideti da ce on biti u duzoj izolaciji zbog operacije i da ce biti u smrtnoj opasnosti dok je  tamo.

Ali, ovo nije dovoljno za prognozu. Idemo dalje.

Njegovo VIII polje (smrtna opasnost) pocinje u svom prirodnom znaku Skorpije (smrt) na 16. stepenu (negde blizu kuce, kod kuce). Ovde se smestio njegov vladar ascendenta Mars (vojska, rat, borba), pa to ukazuje da je ova osoba (ascendent - prva akcija, reakcija, kako se predstavljamo) onog trenutka kada je obukao vojnu uniformu aktivirao i usao u svoje VIII polje. Mars se nalazi na 0 stepenu znaka Strelca (metak) u konjukciji sa Neptunom (zaseda) koji dolazi iz XII polja (tajni neprijatelji, zaseda).

Ranjen je jednim metkom usled cega je zadobio prostrelnu ranu u predelu oba kuka (Mars na stepenu Strelca - kukovi, butine) i donjeg stomaka (Skorpija i VIII polje - genitalije, besika).

Odmah nakon ranjavanja zbrinut je u lokalnoj bolnici - vladar VIII polja Pluton (operacija) u VI polju (lecenje, dom zdravlja, prva pomoc) gde je izvrsena prva hitna operacija koja mu je spasila zivot - Pluton (hirurg) u SEKSTILU sa Marsom (operacija) i Neptunom (lekar) iz VIII-og polja (operacije) govori da je ova operacija uspesna.

Nakon toga, njega prebacuju u veliku kliniku i on odlazi u dugu izolaciju - vrh VI polja (lecenje, akutne bolesti, domovi zdravlja) pocinje u znaku Lava, a vladar Sunce u XII i to  na 8. stepenu govori da ce se on tamo dugo zadrzati i da ce biti opet operisan...

A on je operisan 10 puta...

Suvladari VIII polja (operacije) Mars i Pluton se nalaze u medjusobnom sekstilu sto govori da su operacije uspesne. Pluton (hirurg) u Devici (leci) je retrogradan i pravi siru konjukciju sa Uranom i Jupiterom koji su takodje retrogradni. Retrogradno kretanje ovih planeta ukazuje da ce se situacije (operacije) ponavljati. Pluton/Uran u konjukciji ukazuje na plasticne operacije (umetanje vestackih delova) urinarnih kanala a na kraju Uran (vestacki)/Jupiter (kuk). Sve tri planete prave, za ovu osobu, srecan sekstil sa Marsom (operacija) i Neptunom (doktor) iz VIII polja (opet operacija) pa je sve te operacije i krize uspesno prebrodio.

VI i XII polje pocinju na zlokobnom 18. stepenu (po teoriji Nikole Stojanovica stepen zla) pa je on u toku svog dugog lecenja imao razne komplikacije, infekcije i krize zbog kojih je cesto bio u zivotnoj opasnosti.

A kad se to dogodilo? U ovom slucaju dovoljno je pogledati tranzite.

Ako pogledamo tranzite za 1995. godinu vidimo da je tranzitni Pluton lagano preklopio njegovo VIII polje i planete u njemu dok se Saturn u tihom hodu iz XII polja polako priblizavao Ascendentu i I polju sto je ukazivalo na duzi period patnje i depresije ali i na sudbinske dogadjaje. Sa ovakvim horoskopom ovaj tranzit nije mogao proci bez surovih zivotnih promena koje je tranzitni Pluton ovom coveku doneo.
I na kraju, kako je ovaj covek preziveo?

Njegov ascendent u znaku Ovna govori da je on veliki borac sto i on sam za sebe kaze. Vladar ascendenta Mars pravi trigone sa tackom ascendenta i Fortunom sto sve zajedno formira Veliki trigon. Mars i Asc u medjusobnom trigonu ukazuju da je ova osoba jako izdrzljiva. Sunce u XII polju daje mogucnost da lekari i odlazak u bolnicu skoro uvek spasu zivot.

Iz ovog horoskopa se vidi kako ista simbolika u razlicitim situacijama izaziva razlicite efekte. Ovaj muskarac je pocetkom rata imao priliku da ode u daleko inostranstvo (XII polje) od cega je u poslednjem trenutku odustao. Ostao je...i obukao uniformu... Zasto je tako odlucio? Zato sto njegov ascendent (prva reakcija, akcija,ono sto prvo uradimo) u znaku Ovna ima polozen Mars na jako potentnom mestu (VIII polje) koji mu nije dozvolio bezanje iako je za njega bilo najbolje da svesno ode u simboliku XII polja (daleko inostranstvo) i na taj nacin zameni energiju koju nosi svojim rodjenjem. Umesto toga, on je "prisilno" zavrsio u istoj simbolici ali na mnogo bolniji nacin.

I tu negde se krije odgovor na vecno pitanje mozemo li uticati na svoju sudbinu...