ASTRO DIJETE

Svaki organizam je specifican pa dijeta koja odgovara jednoj osobi ne mora da odgovara i drugoj. Postoji generalna astroloska podela po znacima gde je za svaki znak utvrdjeno koja su kriticna mesta na telu i na koji nacin osoba stvara visak kilograma.

Nije dovoljno nabrojati znake zodijaka i po toj tablici odrediti da li je neko gojazan ili nije vec je za to potrebno pogledati celu natalnu kartu pa na osnovu nje posavetovati na koji nacin ce osoba najlakse svoje kilograme da dovede u red.

U natalnoj karti prvenstveno gledamo ascendent i svetla, potom kakve aspekte prave mars (metabolizam - sagorevac), Uran (ubrzanost, nervoza), Venera (secer, mast), Jupiter (ekspanzija, uvecanje, rast, prosirenje), Saturn (smanjenje, usporavanje, ogranicenja, samodisciplina, oskudnost), Pluton (degeneracija), Neptun (trovanje, pogresan izbor ishrane, alkoholizam).

Naravno, vazna su polja i znaci u kome se odigravaju odredjeni aspekti jer po njihovoj simbolici mozemo odrediti o kom delu tela se radi. Ako je, recimo, krcato VII polje ili njen prirodni vladar Vaga onda mozemo pretpostaviti da ta osoba ima problem sa zadnjicom, ako se tu nadju Jupiter i Venera u konjukciji - znamo da ta osoba konzumira slatkise i masnu hranu (Venera) koja prosiruje (Jupiter) zadnjicu (Vaga). U slucaju da osoba nema problema sa kilogramima, vec obrnuto - potreban joj je savet kako da dobije neki kilogram, pogledacemo i sigurno videti Uran ili Mars u nekom izazovnom aspektu sa svetlima ili ascendentom sto nam ukazuje da osoba jako trosi svoju energiju (i time sagoreva masti). Naravno, savet za ovu osobu bi bio da smanji nervozu (Uran) ili fizicke aktivnosti (Mars) i pojaca unos simbolike masti i secera, da obeduje uvek u drustvu, da trpeza bude estetski doterana itd itd...

O nacinu na koji se hranimo govori nam II polje horoskopa. Znak koji je na vrhu govori nam sledece:


     Ovan - Vruca hrana, meso, rostilj, zacinjeno.Bik - Masna hrana, slanina, cvarci. Blizanac - Brza hrana, hrana "s nogu", ulicna hrana.Rak - Nacionalna kuhinja, domaci  specijaliteti, tecna hrana.
Lav - Vrhunski kvalitet hrane, prestiz u ishrani, ishrana u restoranu. Devica - Mali obroci, makrobiotika, zdrava hrana, jedu dok rade.Vaga - Obrok u drustvu, lepo aranziran sto, slatkisi.
 

Skorpija - Zavrsavaju tudje obroke, jedu po grobljima, jedu ono sto drugi jedu, zagorela hrana, krvavo meso. Ekstremno - vade hranu iz kontejnera.

Strelac - Ogromni obroci (gladne oci), uvozna hrana, ogroman pribor za jelo.

Jarac - Bajata hrana, hladna, zimnica, sir, jogurt.

Vodolija - Brza hrana, obrok sa prijateljima, hrana kao nuzno zlo.

Ribe - Vecera glavni obrok, riba, alkohol.