Zvezde nisu naklonjene SRPSKOJ crkvi

Da bismo astrološki analizirali šta se dešava sa srpskom crkvom i sveštenstvom u njoj, potrebno je protumačiti kakvo je polje koje simboliše sveštenstvo i religiju, a to je deveto polje mundanog horoskopa. U prirodnom horoskopu vladar ovog polja je znak Strelca i planeta Jupiter. A u horoskopu naše države, ovo polje počinje u znaku Blizanaca sa Suncem u njemu. Jednostavnom astrološkom logikom, ako se uzme u obzir da je planeta Jupiter u znaku Blizanaca "u izgonu" to govori da ovakav položaj devetog polja u horoskopu Srbije nije povoljan po crkvu i sveštenstvo.

Astrološki izraz "u izgonu" u praktičnom smislu znači da će se narod ove države, vremenom, udaljiti od svoje crkve, i obrnuto, da sveštenstvo može svojim pogrešnim postupcima iskompromitovati suštinski značaj ovog polja što za rezultat može dati narodno razočaranje u religijske oce a s vremenom i u samu religiju.

Međutim, ovakvo deveto polje ne bi bilo toliko opasno da u njemu nije Sunce koje trpi jako izazovan i loš aspekt od strane Urana u Ribama. To znači, da će institucije koje predstavlja ovo polje, često potresati intrige i skandali (Uran u Ribama) i to uvek povezano sa nekim novcem (trigon sa Jupiterom u drugom polju srpskog horoskopa).

Loši aspekti ostaju
Poslednja dešavanja u SPC sa raščinjenim vladikom Artemijem potvrđuju nepovoljnost srpskog horoskopa. Mešanje države, intervencija policije kao i veliko interesovanje javnog mnjenja i u buduće će se ponavljati.

Sunce predstavlja i čoveka koji je na vrhu ove institucije, pa je za očekivati i pad popularnosti novoizabranog patrijarha, koji ovo svojim delima ne mora zaslužiti. Osim toga, ovo ukazuje i na mešanje države, što u ovom slučaju nije produktivno, jer sve što ona bude preduzela, ostaće na nivou intriga, pogrešno protumačeno.

S druge strane, Jupiter, prirodni vladar sveštenstva i crkve, u srpskom drugom polju u Škorpiji, "napadnut" je kvadratom Marsa i Saturna. Osim što u ekonomskom smislu, ovaj aspekt ukazuje na propadanje i stečajeve firmi, loš rad berze i brz rast troškova života koji najviše pogađa prosečne građane, u religijskom smislu, značenje se već vidi u žestokim sukobima unutar sveštenstva, svađama, mešanju policije pa čak i fizičkim obračunima do kojih može doći.

Dalje, Merkur koji prirodno vlada Blizancima, smešten je u znaku Raka čiji je Mesec na samom Ascendentu srpskog horoskopa. Ovakav položaj i kvadrat između ove dve planete ukazuje na veliko narodno interesovanje za ovu temu kao i žučne verbalne sukobe koji se mogu manifestovati čak i unutar samih porodica.

Obzirom na to da su vera i religioznost naroda jedne države jedan od činioca suštinskog identiteta tog naroda, može se uočiti koliko je ovakvo polje srpskog horoskopa opasno po samu državu.

I na kraju, kako sve ovo prevazići i pobediti. Pošto je u "genetskom" horoskopu Srbije (nastalom 4. januara 1217. godine) deveto polje mnogo povoljnije u odnosu na poslednji horoskop Srbije, astrološka sugestija bi bila da se sistem vrednosti mora vratiti na početak, svojim korenima.

Suzana BAN, 2011. godine