angela merkel

 

Angela Merkel je rođena u znaku Raka s podznakom Strelca. Znak Raka je, osim po položaju Sunca, naglašen i prisustvom, to jest, stelijumom planeta Merkura, Jupitera i Urana. Uz sve to, prisutan je i Južni čvor.

Za nju kažu da ima materinski pristup i da je njeni sunarodnici vole zbog toga. Astrološki, to je tačno jer je to osnovna simbolika njenog vladajućeg znaka. Ali, Angela Merkel je u podznaku Strelac s prisutnim Marsom u prvom polju.

Jačina njenog horoskopa je nesporna. U astrološkoj istoriji, mnogo je državničkih horoskopa imalo Saturna u desetom polju. To im jeste dalo vladavinu ali i pad. Trenutno, slično deseto polje ima i Putin, ali sa Saturnom u znaku Vage što je mnogo povoljnije nego u Angelinom.

Položaj Marsa na ovakvom mestu ukazuje na ratobornost i sklonost da se u afektu donesu odluke kojima se agresivnost i snaga prenaglašavaju. Drugo, vladar njenog ascendenta, Jupiter, nalazi se u sedmom polju, zajedno sa ostalim planetama u Raku. Sedmo polje u horoskopu političara opisuje njegov odnos sa drugim državama, ili bolje rečeno, spoljnu politiku. Jedna od osnovnih osobina znaka Strelca i njegovog vladara Jupitera, je ekspanzija i širenje nečega, što može biti i dobro ali i loše. Iz Angelinog horoskopa vidimo da ona ima jaku težnju za širenjem kako sebe lično, tako i svoje nacije, dok je na njenom čelu. S druge strane, Jupiter u Raku je egzaltiran, što znači da se ona predstavlja jačom nego što zaista ječe, ali i to da je drugi državnici prenaglašavaju njenu moć. Ipak, ovakav položaj Jupitera, bez obzira na preterivanje, donosi izrazitu uticajnost i jaku ubedljivost.

Vladar ascendenta u sedmom polju horoskopa govori o njenim namerama. Dakle, namera je jačanje i širenje Nemačke. Ali, 10. polje horoskopa govori o državničkoj karijeri i maksimumu koji će ona postići tokom života. Interesantno je da je ovo polje u znaku Vage sa Neptunom na vrhu, i Saturnom na samom početku znaka Škorpije, takođe u ovom polju. Ove dve teške planete u Merkelinom desetom polju, naročito Saturn, ukazuje visok položaj a potom i bolan pad. Saturn dolazi iz drugog polja (finansije) i upravo opisuje finansijske probleme u EU. Nemačka, to jest Angela Merkel, zahteva da preuzme kontrolu nad budžetima ostalih država što praktično znači kontrolu tih država. To je ono što opisuje Saturn, ali, pravi razlozi i namere su opisani Neptunom kojim je zamagljeno ovo polje. Dakle, Saturn je opravdanje a Neptun prava namera. Ovo se može tumačiti na različite načine, ali suština ostaje ista. Finansijski problemi su izazvani namenski kako bi se, na mala vrata, tajno, neptunovski, sprovela krajnja namera opisana sedmim poljem horoskopa Angele Merkel.

Suzana BAN
(2013. god)