znaci

Sunce tokom godine prodje kroz 12 sazvezdja. Pa kad nas neko pita u kom smo znaku rodjeni, mi ustvari odgovaramo gde nam se nalazilo Sunce u trenutku rodjenja.

 

znak1 znak2 znak3 znak4
Ovan
Bik
Blizanci
Rakznak5 znak6 znak7 znak8
Lav
Devica
Vaga
Skorpijaznak9 znak10 znak11 znak12
Strelac
Jarac
Vodolija
Ribe

 

Nije retkost da je neko rodjen na samom prelazu iz jednog znaka u drugi. Izradom natalnog horoskopa, osim ostalih racunica, racuna se i tacan polozaj Sunca u trenutku rodjenja. Ovo je veoma vazno ne samo za odredjivanje u kom zvezdanom jatu je bilo Sunce vec i za sva kasnija izracunavanja i prognoze.

Ako je neko rodjen pri kraju jednog znaka izvesno je da ce njegovo Sunce biti pod jakim uticajem sazvezdja koje nailazi. Sunce prvenstveno deluje na lancanu deobu celija novorodjenceta. Ta deoba se ne zavrsava u sekundi rodjenja vec se proces dovrsavanja odigrava cak i do 10-tak dana nakon rodjenja.
Sunce ovom procesu daje ritam na nacin zavisan od toga u kom se zvezdanom jatu ono nalazi.

U horoskopu, Sunce je, izmedju ostalog, prvenstveno simbol zivota i fizicke energije koju je nase telo dobilo u samom trenutku rodjenja. Ono nam ne govori o nasem intelektu ni emocijama. Za to su zaduzene neke druge planete.

 Zbog toga, kad procitate negde opste osobine svoga znaka a te osobine ne odgovaraju onome sto vi znate o sebi, zapitajte se, gde li su se sakrile one planetice koje u nama pletu finu mrezu tananih stvarcica koje nas cine unikatnom celinom.