ASTROLOŠKA PROGNOZA ZA 2020. GODINU

Astrološka prognoza se ne može raditi od datuma do datuma, prosto to ne funkcioniše na taj način. Mundani horoskop, koji se izrađuje za trenutak prolećne ravnodnevice, daje informacije kakva će godina biti na opštem nivou, planetarnom. Dakle, ovo je prognoza od početka kalendarske 2020. godine pa do kraja iste, ali, u nju moramo uračunati i trend koji nas je pratio tokom 2019. Zbog toga, nije važno da preciziramo koji je mesec direktno najkritičniji za nešto već - čitav period. U skladu s ovim, kriza o kojoj sam već pisala i upozoravala, a sada na nju još jednom skrećem pažnju, kreće već od kraja tekuće godine i s njom ulazimo u januar 2020...

Zbog nepovoljnih aspekata koji trajno mogu promeniti suštinu naše države, društva i naprosto - vibraciju našeg unutrašnjeg bića, važno je da se svi uzmemo u pamet i zgusnemo u redove kako bismo ovaj period prošli sa što manje posledica. Ogromna mržnja između pozicije i opozicije preti da eskalira u sukobe koje je teško zaustaviti. Potencijalni problemi za vrh države, kako za samu vladu tako i za osobe koje su na čelu, predsednika i premijera, mogu dodatno zakomplikovati već politički tešku situaciju.

Tokom protekle godine sam već pisala o tome koliko je 2020. godina izazovna za Srbiju. Ulazak Urana u znak Bika, Saturna u Vodoliju, progresivnih aspekata koji se sklapaju u mundanom horoskopu prvog srpskog horoskopa... Svi rizici za teritoriju, vlast, vladare ali i narod - sve je već rečeno.

Sam kraj tekuće i početak 2020. godine ističu teški astrološki aspekti koji su uvek bili naglašeni kada je naša država prolazila kroz ozbiljne, reklo bi se, sudbinske udarce.
Astrološki gledano, svetska scena u narednom periodu izgleda tako da nije teško pretpostaviti da će se moćne sile baviti svojim problemima zbog čega ćemo mi, ali i države oko nas, pasti u drugi plan. Situacija s Kosovom se komplikuje, ali i s komšilukom čija nam je nenaklonost odavno poznata. Svi problemi koje smo imali do sada biće otvoreni, bez zataškavanja jer je ovo godina rezultata i ishoda, a ne taktičkih postupaka.

Znamo da će Hrvatska, od 1. januara 2020, otpočeti predsedavanje Evropskom Unijom, a pre toga prolazi kroz izbore koje ukazuju na mogućnost promena. Odlazeća predsednica, Kolinda Grabar Kitarović, ulazi u godine velikih promena, astrološki aspekti ukazuju na sve samo ne na laku pobedu i dodatni mandat. Postoje jaki pokazatelji da joj, uprkos podršci koju uživa od vladajuće partije, pozicija može biti ozbiljno poljuljana. S druge strane, Zoran Milanović je na pragu trajne stabilizacije u svojoj političkoj karijeri pa ovo može ukazati na to da je ozbiljan predsednički kandidat.

Sve ovo je nama interesantno jer će se ova komšijska država pojaviti na čelu EU pa će ovo upotpuniti tešku astrološku sliku koja nam stiže iz komšiluka. U izgledu su dodatne komplikacije i velike krize koliko u odnosima s Hrvatskom toliko i u daljem sprovođenju naše namere da se u doglednoj budućnosti nađemo u okrilju velike unije. Sva je prilika da je sledeća godina - godina srpske stagnacije, bar kada je ova tema u pitanju.

Dakle, imamo Hrvatsku koja zauzima poziciju predsedavajuće u Evropskoj uniji koja se, da stvar bude komplikovanija, ozbiljno ljulja. S druge strane, pred nama je izborna godina pa kada sve to sagledam kao jednu celinu nema greške ako teške aspekte koji se vide u osnovnom srpskom horoskopu protumačim kao ozbilju pretnju za našu državu. Bilo da se radi o političkim pritiscima, smicalicama, optužbama ili dodatnom komplikovanju situacije s Kosovom, svejedno, pred  nama je ozbiljno teških 12 meseci.

Kada smo već kod komšija, naglašena je loša astrološka slika u horoskopu Mila Đukanovića, slede mu teški dani, a verovatno i njegov odlazak u političku istoriju.

Pošto će se svet baviti svojim problemima, na Balkanu jača lov u mutnom u kome neće biti pobednika. Kriza na Kosovu, u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini. Sve ovo može dodatno otežati prilike kod nas, naročito sve veći raskol među ljudima. S obzirom na to da sam već pisala o tome šta znači i kakve pretnje donosi ovaj planetarni period, neću se više zadržavati na tome.

Što se tiče Srbije na dnevnom nivou, analizirajući pomoćni, aktuelni horoskop, situacija je sledeća:

Prva polovina godine u simbolici je stranih investicija u građevinarstvo i poljoprivredu. Druga polovina nosi simboliku plaćanja, gubitaka, a sam kraj godine biće u znaku razmatranja konkretne strategije kako zaustaviti problematično veliki odliv mladih ljudi. Nacija je bolesna, porast kardiovaskularnih bolesti, ali i povreda, naročito u građevinarstvu. Ova astrološka slika upozorava na veliki oprez, jer, moguća je bar jedna nesvakidašnje velika nesreća u građevinarstvu.

Astrološka simbolika koja opisuje svet umetnika, sportista, mladih i profesure predstavljena je tako da uvek postoji nešto nejasno, dvolično. Planeta koja predstavlja gorepomenute aktere je Jupiter u Blizancima, na mestu je - svog izgona. To znači da se osobe iz ove simbolike ne osećaju udobno, proterani su od strane sistema. Loš aspekt s Merkurom i opasan stepen na kome se nalaze obe planete ukazuju na nesreće, tragedije, opijate, zakulisne radnje i slično. Jednom rečju, naši mladi i dalje klize u bezdan, a društvo se pravi da to ne primećuje, sve pod okriljem - "tako je svuda u svetu". Nekako, lako ih se odričemo. Na isti način možemo protumačiti i medije, jer, u progresivnom mundanom horoskopu Srbije, mediji su predstavljeni Merkurom u Ribama i to na 22. stepenu - velika i opasna magla u svetu onih koji su vesnici vesti i novosti...

A u ostatku sveta, 2020. godina će izgledati ovako:

 

AMERIKA

Mundani horoskop Amerike ukazuje da narod teži oslobađanju i promeni.
Mogući je novi ulazak u novi-stari rat tokom 2020, ovo naročito potvrđuje Trampov horoskop, doduše, kod njega se vidi pritajen, indirektan sukob s drugom državom.
Džo Bajden, bivši potpredsednik Amerike u vreme vladavine Baraka Obame, ukoliko bude kandidat na predsedničkim izborima ima velike šanse da iste i dobije.

Predsednički izbori, inače, održaće se u novembru 2020. godine, ali, u trenutku pisanja ove prognoze još uvek nisu svi kandidati definisani. Od onih za koje mogu pretpostaviti da će biti u igri, Džon Bajden, može se videti da će Tramp biti u ozbiljnoj nevolji. Pošto znamo koliko je aktuelni predsednik Amerike sklon manipulacijama, postoji velika verovatnoća da će izgledne probleme pokušati da zaobiđe na "prljav" način - iniciranjem novih ratnih sukoba.


VELIKA BRITANIJA

Ishod previranja u Velikoj Britaniji zbog Bregzita se nazire tek krajem 2020. godine. Izvesni su novi referendumi i pojačana tenzija oko svega toga, postoji astrološka slika uličnih nemira. Svi najvažniji akteri koji su uključeni u astrološku sliku političke borbe koja se odigrava kod njih imaju podjednako snažne aspekte za pobedu. Zbog toga, izvesno je da izbori kao ni eventualni referendum neće doneti konačno rešenje. Ukoliko do Bregzita ipak dođe, izvesni su ulični nemiri i velika destabilizacija Velike Britanije.

 


FRANCUSKA

Emanuel Makron će nastaviti tokom cele 2020. godine da šokira svet. Ovo je čovek koji u sebi nosi ogromnu tenziju i sklon je šokantnim odlukama. U godini koja je pred nama mogući su otvoreni sukobi s turskim predsednikom Erdoganom. Makron želi da bude reformator Evropske Unije, ali, nema u svom karakternom sklopu mogućnost da promene inicira na miroljubiv način. Ovo može biti ozbiljna pretnja daljem razvoju situacije jer Erdogan, pak s druge strane, indirektno preti Evropi puštanjem preko granice 2,5 miliona migranata. Ako pogledamo njegov horoskop, želja za kontriranjem može prerasti u ozbiljnu opasnost da nas, 2020. godine, nevoljnici s Bliskog istoka preplave...

Osim ovog, Erdoganova igra između Amerike i Rusije se nastavlja. Iako je, trenutno, u prividnom savezništvu s Rusijom, horoskop turskog predsednika ukazuje na potencijalne preokrete koji su opisani naglim i iznenađujućim odlukama koje niko ne može da predvidi.


EVROPSKA UNIJA

Saturnov izlazak iz Jarca i lagani ulazak u Vodoliju nagoveštava konačni ishod izlaska Velike Britanije iz Evropske Unije kakvu poznajemo. Gledajući ovaj horoskop sve ukazuje na to da će EU pretrpeti konačne reforme bilo da je to inicirano Bregzitom ili inicijativama Emanuela Makrona čiji je lični horoskop prilično kompatibilan s mundanim horoskopom Evropske Unije. Drugim rečima, bez obzira na to koliko je Makron nekome simpatičan ili ne, on nosi u sebi vesnika inicijative koja će uvesti Evropu u ozbiljno redefinisanje i u tome on može biti uspešan ali na stresan način. Da je pred EU ozbiljno važna godina svedoči i nezgodan aspekt Plutona i Saturna u Jarcu koji će nas dočekati odmah nakon ulaska u novu godinu.


BLISKI ISTOK

Veliki rasplet na Bliskom istoku, od proleća 2020. do proleća 2021. Amerika zajedno s NATO-om ulazi u novu intervenciju.

Proleće 2020. donosi velike planetarne tenzije. Svi astrološki pokazatelji skreću pažnju na mogući novi ozbiljan ratni sukob na Bliskom Istoku. U ovu astrološku sliku mogu biti uključene najstarije države, kolevka civilizacije. Teško je odrediti tačan tok, ali, uključene su Saudijska Arabija, Amerika, Izrael, ali i izuzetno jaka slika nekakve vojne grupacije kao što je NATO. Ukoliko uzmem u obzir da mundani horoskop Amerike i lični horoskop njenog predsednika Donalda Trampa ukazuju na mogući novi "zvanični" rat, zaista nije teško pretpostaviti da postoji velika mogućnost da se aktuelna "igra" velikih svetskih sila na terenu Bliskog istoka - ozbiljno zakuva i zakomplikuje. Ukoliko do toga dođe, astrološki gledano - sukob može biti žestok ali i kratkotrajan.

 

SVET

Godina koja je pred nama biće obeležena ratom na Bliskom Istoku i ekonomskom krizom. I jedno i drugo biće brzo prevaziđeno, ali, bez obzira na to posledice će ostati. Amerika i Kina svojim trgovinskim koškanjem utiču na ostatak sveta pa će epilog svega stići tokom 2020.

Osim značajne ekonomske oluje, svet će mučiti veliko osciliranje vremenskih uslova čak i na mestima gde to ranije nije bio slučaj. Tamo gde su navikli na snegove, biće suše i vrućine. Gde su navikli na vrućine, biće dugotrajna zahlađenja, kiše i snegovi.
Pored ovog, trešće nas zemljotresi, planeta Zemlja će praktično - podrhtavati. Početak godine i rano proleće mogu biti obeleženi ozbiljnom erupcijom velikog vulkana koji spada u najstarije i čija aktivnost nije odavno zabeležena.

Suzana Ban