SUNOVRAT CIVILIZACIJE

StiŽe novo doba

Trenutno se nalazimo na jednom velikom brodu koji je, spazivši da plovi u susret oluji, brzo isključio motore. To je planeta Zemlja danas.


 

Nekada nam se čini da nije pravo vreme za neke poteze. Danima se već kolebam da li da stavim na papir analizu tekućih dešavanja u kojima smo se kolektivno našli. U proteklom periodu, svi koji prate moj rad znaju, davala sam nagoveštaje da je ova godina presudna za Srbiju. Da biste bolje razumeli o čemu ću pisati u ovom tekstu, preporučujem da pročitate tekst koji sam napisala pre godinu dana, u martu 2019. godine, a koji je objavljen u časopisu „Treće oko”, 11. marta 2019. (klikni ovde, pdf - Treće oko, Zašto su srpski vladari gubili glave)

Analizom srpskog „genetskog" horoskopa (na slici), naišla sam na intenzivno preklapanje teških aspekata koji su se pojavljivali u svim astrološkim metodama koje se koriste kada pokušavate da uradite predikciju (prognozu, predviđanje) dolazećeg perioda. Da ne bih ponovo pisala jedno te isto, osvrnuću se, sada sa ove distance (22. mart 2020.) i dati svoje astrološko mišljenje o svemu.

Naime, kao što sam već u pomenutoj analizi rekla, 2020. godina je presudna za nas. Astrologija nije vidovnjaštvo već temeljno analiziranje određenih planetarnih aspekata, nije neobično što tada nisam pomislila da to što sam videla da dolazi je virus, epidemija koja će, praktično, paralisati zemlju. Jasno, videlo se da nešto dolazi, ali, bilo mi je nejasno šta je to. Zbog toga, u godišnjoj prognozi za 2020. godinu temu dolazećih parlamentarnih izbora nisam uopšte razmatrala, jer, sveopšti haos koji se vidi u horoskopu Srbije nikako nije bio kompatibilan s realnošću (nije postojao ni jedan logičan scenario koji bi vladajuću strukturu izbacio iz koloseka) te se tako nisam ni prihvatala te teme. Prosto, tema Srbije u prognozi za 2020. godinu je izostala. Prvo, nisam želela da se ponavljam jer sam dovoljno rekla u tekstu koji je izašao 11. marta 2019, a drugi razlog je krajnje ljudske prirode - šta god da napišem ili kažem, nekome ne bi bilo po meri.

U pomenutom tekstu, na jednom mestu sam naglasila: Da bismo krenuli u budućnost (Uran), neophodno je pokloniti se precima (Saturn). Upravo se to događa ovih dana.

Danas je Saturn ušao u Vodoliju i aktivirao Urana u Biku (o kome sam toliko govorila). O tome šta to predstavlja na globalnom nivou, osvrnuću se kasnije. Sada govorim o Srbiji.

Sijaset teških aspekata koji su pritisli naše biće ukazuju na to da će nam trebati mnogo STRPLJENJA, DISCIPLINE, ODRICANJA kako bismo ovaj period prevazišli. U ovom trenutku, zaista su na udaru naši starci, jer su oni naš dodir s precima. Ali, ne samo starci, na udaru su svi iz simbolike Jarca - osim starih, to su siromašni i bolesni.

Tranzitni Saturn je danas ušao i u 10. polje srpskog horoskopa, a to je polje koje predstavlja vlast, ljude na vrhu. To sam obradila u pomenutom tekstu od prošle godine, molim, pročitajte (klikni ovde).

Mnogi me pitaju šta će biti i koliko će sve ovo trajati.

Astrološki aspekti ukazuju na to da sve može da potraje i do jula. Kraj marta i početak aprila veoma izazovan. Šesto polje srpskog horoskopa trpi teške aspekte, pa ne mogu a da ne skrenem pažnju, da, osim osoba koje se nalaze na vrhu države, velike probleme doživeće i medicinari. Naravno, ne morate biti astrolog da biste ovo znali, ali, ova moja konstatacija ne dolazi iz logike već iz osnova mundane astrologije gde se 6. polje tumači kao, između ostalog, polje zdravstva jedne države (ali i zdravlja naroda). Upravo to polje, sve do kraja aprila, trpi jake udarce. S obzirom na to da se tu nalazi i Mesec u Škorpiji... (a Mesec u mundanom horoskopu nije samo narod već i svi oni ljudi koji neguju druge ljude) zaista se ne može preskočiti upozorenje za sve medicinare, naročito medicinske sestre.

Ja vam neću pisati o tome gde je koja planeta sada i šta ona predstavlja jer reči mogu biti najopasnije oružje, bilo da su nerealno optimistične ili preterano pesimistične. U svakom slučaju, potrebno je uložiti mnogo truda kako bismo izbegli veliki haos.

Za nas, obične male ljude, najvažnije je da ove dane provedemo u smirenju. A smirenje možete pronaći upravo u činjenici da smo na pragu potpuno novog doba.

Promene koje dolaze biće veoma bolne, ali, krajnji rezultat je rađanje sasvim novog načina funkcionisanja. Svaka promena je bolna, pa i ova.

Sve dok Merkur plovi Ribama (do 12. aprila) kruže i brojne dezinformacije. Ne verujte svakoj vesti. Ukoliko vam je nešto sumnjivo, postupite onako kako je najsigurnije za vas. Dakle, ako neko kaže da je epidemija laž, vi klimnite glavom, ali povucite se u svoju kuću. To je najsigurnije. Ako vas neko ubeđuje u teorije zavere da samo reptili oboljevaju, opet klimnite glavom i sklonite se. Šta god da je iniciralo ovu situaciju, veće je od nas i u službi je civilizacijskog rasta. Snaga Marsa, Jupitera i Plutona u Jarcu materijalizovana u agresivnoj ćudi korona virusa, zahteva od nas da se povinujemo i sklonimo.

A šta se događa s planetom Zemljom?

Pa, evo, ja ću nabrojati nešto od simbolike aspekta koji se aktivirao. Meni lično ovo deluje kao da se nalazimo na jednom velikom brodu koji je, ugledavši ispred sebe oluju, brzo isključio motore. To je planeta Zemlja danas. Mi kočimo, ali prekasno.

Dakle, najvažniji aspekt koji nas ovog trenutka trese je Saturn u Vodoliji i njegov kvadrat ka Uranu u Biku. Planeta se trese jer svako podrhtavanje tla posledica je grozničave vibracije u kojoj smo se kolektivno svi našli.

Saturn (blokada, strah, kazna) u Vodoliji (humanost, solidarnost, društvo, organizovane celine) donosi scenarije humanitarnih katastrofa, zemljotresa, aktiviranje vulkana, nasilne promene uređenja, šokantan (Uran) završetak (Saturn) načina funkcionisanja moderne civilizacije. Sve ovo što se danas dešava vodi ka dubinskim promenama na svim nivoima.

Pogledajte samo svu dinamiku ovog tranzita: Saturn (blokiranje, negiranje) u Vodoliji koja predstavlja društveni život, socijalizaciju. Glavni lek za ovu situaciju je - otuđite se! Bukvalno, ukoliko ispoštujete ovu astrološku scenografiju, biće bolno (jer smo društvena bića) ali, proći će.

Saturn u Vodoliji blokira komunikacione sisteme. Dakle, očekivani su problemi na društvenim mrežama, ali, ne samo to. Digitalno poslovanje, bankarski sistemi... sve ulazi u oluju.

Zamislite, kako bi izgledalo, sada dok smo u izolaciji, dok nam je sav socijalni i društveni život naslonjen na internet. Zamislite da to nestane. Recimo, 48 sati nema ničega, apsolutno ne postoji ništa što je online. Nema telefonije, televizije, interneta. Skoncentrišite se i zamislite to. Da li je jasno da bi, možda, tek onda uvideli koliko smo se kao ljudska bića odmakli od svoje osnovne prirode. Živimo virtuelne živote... Ovaj tranzit može da donese i takav scenario, pa zbog toga, prihvatite povlačenje i usporavanje života u vidu samoizolacije zbog epidemije. Ukoliko nam to ne bude dovoljno, stižu i surovija ograničenja. Tako najavljuje ovaj tranzit Saturna.

Finansijske posledice, ekonomija i sve ono što nas tek čeka nakon što izađemo iz trenutne oluje biće u nekom drugom tekstu, jer, zahteva poseban prostor.

I ko još može sagledati kakav scenario univerzuma može biti. Jedno je sigurno, vibracija Zemlje se menja, ali ne samo to. Mi smo energetska bića, menja se i naša vibracija. Ovo je vreme za meditaciju, molitvu, mir. I, na kraju, bez obzira na to koliko smo svi zabrinuti, jedno je sigurno, treba biti radostan i zahvalan nebesima jer smo svedoci rađanju novog društva koje će biti mnogo bolje od ovog u kome smo do sada plivali.